Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

http://www.visiarts.com - пускаме ноти, без да съм уверен, че въобще ще ги купува някой. Извън всичко тривиално, пускаме и Hal Leonard. Там каталозите изглеждат така:

Guitar Tablature

Adult Contemporary | Alternative Rock | Bluegrass | Blues | Christian | Christmas | Classic Rock | Classical | Country | Folk | Jazz | Latin | Love & Wedding | Metal | Movies | Pop | Progressive Rock | R&B | Rock | World Music | 50's | 60's | 70's | 80's | 90's

Piano Solo

Adult Contemporary | Blues | Broadway | Children's | Christian | Christmas | Classical | Country | Jazz | Latin | Love & Wedding | Movies | Pop | R&B | Rock | TV | World Music

Bass Tablature

Alternative Rock | Blues | Jazz | Metal | Pop | Progressive Rock | R&B | Rock

и така нататък.

Въпросът ми е към професионалистите - имат ли нужда точно от това. Провокира ме темата за теорията - доколко е полезна, има ли смисъл да се познава и какво е достатъчно да се види или чуе, за да звучим интересно и съвременно.

Отговорено

На мен лично би ми било много полезно. Особено поради факта, че цените са същите като на Hal Leonard !!!

Още не съм разгледал целия каталог но със сигурност бих и ще поръчак от вас ако това са условията :rolleyes:

Отговорено
На мен лично би ми било много полезно. Особено поради факта, че цените са същите като на Hal Leonard !!!

Още не съм разгледал целия каталог но със сигурност бих и ще поръчак от вас ако това са условията :rolleyes:

Това са. Надявам се да са добри.

Отговорено
Братле земи си оправи сайта - има доста грешки:

китара за 7 бона

фус машина с форма на педал за каса и тн

Тази китара ли имаш предвид? - G & L GUITARS BY LEO, CALIFORNIA – USA - така ми е дадена в каталога, не знам защо всичките негови китари са скъпи, има и негови патентовани части, често използва и блатен ясен..Честно казано, знам го само от този каталог, няма адрес на site. Оставили сме го за шик, както и една флейта - Sankyo - златна - за 15 350 лв. Има и един кларинет, на който сме сбъркали цената - пише 210 лв, а тя е 1210, много питат за него. Другите неща се надявам, да са в нормата...

Отговорено

Малко офтопик ама да си кажа. Не знам каква ви е търговската политика но ако ZW-44 WYLDE OVERDRIVE се продава за 150 лева в щатите , вие искате 300 лв. в БГ. Леко нагло а!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

цена в БГ

цена в щатите

Или пък вашият модел е с автограф от Zakk?

Има и по крещящи примери , но не искам да отделям повече от времето си!!!

Отговорено
Малко офтопик ама да си кажа. Не знам каква ви е търговската политика но ако ZW-44 WYLDE OVERDRIVE се продава за 150 лева в щатите , вие искате 300 лв. в БГ. Леко нагло

Dunlop e USA фирма. Митото за EU е 5 - до 8%, за останалите, включително за USA е 35%.

Да кажем, че ни го дават и в Европа за 100 $ = 150 лв.

Мито не може да не се плати, защото няма да си го получим.

35% от 150 лв = 52.50

150 + 52.50 = 200.50 лв.

След това се налага да се плати върху тази сума ( а към нея прибавят и разходи за транспорта, но аз няма да ги слагам) ДДС - 20%

ДДС 20% от 200, 50 = 40.10

Общо - 240.60

Нашата цена е 292 лв.

Разликата е 51 лв. В тази разлика има и транспорт, и разни други дребни разходи.

Ако ние го продадем за 150 лв, свалим всички разходи, които описах горе, донесем го пеш без пари и не вземем една стотинка за услугата, трябва да го купим за 61,70$. За съжаление никой няма да ни го даде за толкова.

Ако искаш, провери втората сметка.

Отговорено
Да кажем, че ни го дават и в Европа за 100 $ = 150 лв.

Мито не може да не се плати, защото няма да си го получим.

35% от 150 лв = 52.50

Дообяснявам - мито от 35% е за стоки, които не са ПРОИЗВЕДЕНИ в Европейската общност. Дори доставчика да е от Европейската общност, той няма да посмее да даде сертификат за произход за нещо, произведено извън общността. Затова митото ще си е 35%.

Отговорено

Мдаааа ... жалко ... аргументите са сериозни. Аз лично не бих си купил с такава надценка. За съжаление от всичко казано по горе излиза че търговията с подобен тип стоки е лудост. В крайна сметка пазара си е пазар и нека той да си каже тежката дума.

Отговорено
Мдаааа ... жалко ... аргументите са сериозни. Аз лично не бих си купил с такава надценка. За съжаление от всичко казано по горе излиза че търговията с подобен тип стоки е лудост. В крайна сметка пазара си е пазар и нека той да си каже тежката дума.

Чакаме 2007...

Все си мисля, че ако имаш някаква страхотна идея, си струва да похарчиш малко пари, докато някой друг не се е сетил за същото. Шанцът за шестица е много по-голям от тотото.