vilified Публикувано Юли 6, 2007 Публикувано Юли 6, 2007 който ползва Dave Murray във Fear of the Dark (и въобще као цяло в песните на Мейдън)... някаква идея звука с какъв педал може да се постигне? Цитирай
Icarus Отговорено Юли 7, 2007 Отговорено Юли 7, 2007 (Редактирано) guitargeek.com Някъв маршалски звук. Може би със сансамп може да стане, ще пробвам по-късно Редактирано Юли 7, 2007 от Icarus Цитирай
gpav Отговорено Юли 7, 2007 Отговорено Юли 7, 2007 Icarus прав всичко им идва от амповете и преамповете . Цитирай
vilified Отговорено Юли 7, 2007 Автор Отговорено Юли 7, 2007 ем следователно няма начин да се докара с някво камионче или нещо подобно? Цитирай
Telerig Отговорено Юли 9, 2007 Отговорено Юли 9, 2007 ем следователно няма начин да се докара с някво камионче или нещо подобно? Всичко може да се наподоби въпроса ти обаче е много общ - коя песен коя част, коя партия имаш пред вид - песните на мейдън са много, албумите също всеки от тях е с различен звук на чисти и дисторшън бленди...специално Мърей в София свири с ефект-боард на Роктрон предполагам, че е контролер за рак модул на Роктрон, но сигурно има още неща...ако специално те вълнува фиър оф дъ дарк албума поразрови из нета със сигурност има информация какво е използвано основно...мейдън са една доста отразявана група. Цитирай
sevenstring Отговорено Юли 9, 2007 Отговорено Юли 9, 2007 Адаптери Seymour Duncan и усилватели Marshall - това е рецептата. Аз лично съм стигнал до извода, че за докарване на Мейдън с процесор вършат работа симулациите на по-меките дисторшъни от типа на ProCo Rat, Big Muff, съчетани с по-"ярките" (с повече среди) амп/кабинет симулации. Цитирай
gpav Отговорено Юли 9, 2007 Отговорено Юли 9, 2007 (Редактирано) Не вървят и тия дисторжъни . Всичко го докарват до настройки ,усилватели и т.н. Което много ми е странно ,ама все пак големи китаристи са и тримата . Редактирано Юли 9, 2007 от TheWhiteGhost Цитирай
Gogo-Krossfire Отговорено Юли 9, 2007 Отговорено Юли 9, 2007 който ползва Dave Murray във Fear of the Dark (и въобще као цяло в песните на Мейдън)...някаква идея звука с какъв педал може да се постигне? Хммм, мен лично мейданският саунд много не ме кефи Ама щом си решил няма нищо лошо Мисля, че ниама да ти е толкова трудно Иначе, що се отнася до Мъри, той винаги си свири солата на преден адаптер, ако може това да ти помогне Цитирай
Tannen Отговорено Юли 9, 2007 Отговорено Юли 9, 2007 В Диджитек РП 200 Артист има пресети на Дейв. Това, което мога да кажа е, че слага много ревърб. Има бленди както с много гейн, така и със среден. Настройките на еквалайзера варират...трябва да усетиш за коя песен как са сложени, има както с орязани среди, така и с мн среди. Използвал е кабинет с 4 12инчови говорителя и микрофон поставен в средата на говорителя. Ако използва компресор то не го слага на високо ниво. Усилвателите, които ползва, наистина са Маршали- ползвал е наподобяващи `78 Мarshall Master Volume и Marshall JCM900. Цитирай
vilified Отговорено Юли 9, 2007 Автор Отговорено Юли 9, 2007 Мерси на всички, все пак бих искал да чуя и още мнения и идеи за това как да се постигне подобен звук Песените които ме интересуват в частност са Fear of the dark и Out of the silent planet Цитирай
TONY Отговорено Юли 9, 2007 Отговорено Юли 9, 2007 никакви Проко Рат и Биг Маф - те са ок - ама за други неща (не сьм пробвал с такива симулации -от процесор - но по добре - направо с маршал симулации) от роктрон - използва - ал аксес контролера - моднат от Бретшоу(сега май от Питьр Корниш) и (май мидимейта - но вече не) сеймьрдьнканите - да виж вьв фукня -каква айрьн мейдьн трибют китарка сьм си спретнал с дьнкани целят му саунд е от маршал така че, тьрсиш такьв саунд ех - ако пак по някое време с моята банда Уран 242 - стигнем до концерт - заповядай да чуеш как се справям с тоя звук аз по скоро гоня Айдрйьн Смит - горе долу сьщата работа е Цитирай
Recommended Posts