bratmito Публикувано Юли 5, 2007 Share Публикувано Юли 5, 2007 Търся схема на параметричен еквалайзер ЛЕЛЬ ЗП(съветски олд скул). Имам такъв и се повреди.Честотните корекции си работят,но изходното ниво е доста малко.За сметка на това обаче шума който си идваше от него по принцип си е същия. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mefistofel Отговорено Юли 5, 2007 Share Отговорено Юли 5, 2007 Всяка руска техника си страда от едно нещо - кондензаторите. Руските кондензатори съхнат доста бързо. Моят съвет е да подмениш всички електролитни кондензатори. ако не помогне, няма и да навреди. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Юли 5, 2007 Автор Share Отговорено Юли 5, 2007 Той до скоро си бачкаше добре ама го поудари ток от усилвателя и от тогава не бачка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bir4o Отговорено Юли 5, 2007 Share Отговорено Юли 5, 2007 ^ми мен така са ме учили - като не го разбирам -да сменям по ред - едва ли има много части Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mefistofel Отговорено Юли 5, 2007 Share Отговорено Юли 5, 2007 Към изхода на еквалайзера би трябвало да има свързан някакъв разделителен кондензатор и най - вероятно той е цъфнал. Поне при радиота и телевизори проблема се оказва именно той. Когато пробие сигнала отива директно към маса и това може да е причина за слабия сигнал, така че провери. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Юли 6, 2007 Автор Share Отговорено Юли 6, 2007 ^ми мен така са ме учили - като не го разбирам -да сменям по ред - едва ли има много части Има си части бая и тва е възможно най-скъпия и бавен начин.Още повече,че някои от частите едва ли могат да се намерят(все пак става въпрос за дърт руски педал). За кондензатора ще проверя въпреки,че според мен е по-вероятно да е някой ПП елемент.При всички положения проблема е някъде в изхода,защото и в байпаснат режим пак го има тоя проблем. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Юли 6, 2007 Share Отговорено Юли 6, 2007 ^ по-вероятно е да е във входа проблема. Виж къде къде жиците от буксата. Разгледай в какви елементи влизат - транзистори или операционни. Виж ги дали са наред. След като оправиш входната част - частта преди самите корекции го пусни. Ако не работи виж тогава изходният буфер. Задължително прегледай захранването дали отива там където трябва да отива и виж дали го има. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Юли 7, 2007 Автор Share Отговорено Юли 7, 2007 Изходния буфер беше проблема.Транзистора беше повреден.Не знам какъв беше - не пишеше нищо на него,но сложих друг NPN BC548 и работи нормално. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts