don_kosme Публикувано Юли 1, 2007 Share Публикувано Юли 1, 2007 Ами имам примерно на 6-та струна 2-ро прагче и на 5-та и 4-та струна 4-то прагче.Това е доста популярен акорд.Въпроса ми е как да го исвиря.С показалеца на 1-ва струна и с безименния да държа едновременно 5-та и 4-та или с показалеца 1-ва ,с средния 5-та и с безименния 4-та ? Мерси предварително Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
FeramonD Отговорено Юли 1, 2007 Share Отговорено Юли 1, 2007 Или със показалеца и безимения или със показалеца им малкия, а най-правилно е със показалеца безимения и малкия защото пълния акорд е със среден пръст на 3-то прагче 3-та струна. Тренирай и виж как ти е най-удобно, но последния начин според мен е задължително да го можеш. Успех. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Borilius Отговорено Юли 1, 2007 Share Отговорено Юли 1, 2007 Ами имам примерно на 6-та струна 2-ро прагче и на 5-та и 4-та струна 4-то прагче.Това е доста популярен акорд.Въпроса ми е как да го исвиря.С показалеца на 1-ва струна и с безименния да държа едновременно 5-та и 4-та или с показалеца 1-ва ,с средния 5-та и с безименния 4-та ? Мерси предварително Ако съм те разбрал правилно, че току -що се събуждам, това е квинта, свири се с показалеца на 6 струна 2 прагче, безименния на 5-та/4-то прагче, кутрето на 4-та/4-то прагче. Дано си ме разбрал Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
don_kosme Отговорено Юли 1, 2007 Автор Share Отговорено Юли 1, 2007 Или със показалеца и безимения или със показалеца им малкия, а най-правилно е със показалеца безимения и малкия защото пълния акорд е със среден пръст на 3-то прагче 3-та струна. Тренирай и виж как ти е най-удобно, но последния начин според мен е задължително да го можеш. Успех. Ами проблема е там че ми е най-лесно когато безименния държи и 2-те струни,но въпроса е че май не е правилно защото мн. често не излиза точния звук. А с 3 пръста много често когато бързо трябва да смяням акордите ми се оплитат пръстите Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Borilius Отговорено Юли 1, 2007 Share Отговорено Юли 1, 2007 Или със показалеца и безимения или със показалеца им малкия, а най-правилно е със показалеца безимения и малкия защото пълния акорд е със среден пръст на 3-то прагче 3-та струна. Тренирай и виж как ти е най-удобно, но последния начин според мен е задължително да го можеш. Успех. Ами проблема е там че ми е най-лесно когато безименния държи и 2-те струни,но въпроса е че май не е правилно защото мн. често не излиза точния звук. А с 3 пръста много често когато бързо трябва да смяням акордите ми се оплитат пръстите Тренировки, докато не свикнеш и спрат да ти се оплитат. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VOSTOK Отговорено Юли 1, 2007 Share Отговорено Юли 1, 2007 Вариант, при това често срещан, е да я свириш петицата ептен умалена - с показалеца на 6-та струна прагче 2, с малкия на 5-та струна прагче 4. Октавата на 4-та струна 4-то прагче я отебаваш и готово. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
FeramonD Отговорено Юли 1, 2007 Share Отговорено Юли 1, 2007 (Редактирано) Така е, тeрнирай и ще му свикнеш. М/у другото аз точно както казва ВОСТОК го правя, ама го мога и по другите начини защото се налага от време на време. Редактирано Юли 1, 2007 от FeramonD Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Talic_Zealot Отговорено Юли 1, 2007 Share Отговорено Юли 1, 2007 Ами проблема е там че ми е най-лесно когато безименния държи и 2-те струни,но въпроса е че май не е правилно защото мн. често не излиза точния звук. А с 3 пръста много често когато бързо трябва да смяням акордите ми се оплитат пръстите Не съм аз този който трябва да дава съвети, но все пак за тоя power и попринцип според мен трябва да го упражняваш яко този малък пръст.. аз като видя че някоя техника,риф или квот да е ми е зор си правя таб с speed trainer и го почвам яко по 20-30 мин на ден само за него. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Telerig Отговорено Юли 1, 2007 Share Отговорено Юли 1, 2007 Ами проблема е там че ми е най-лесно когато безименния държи и 2-те струни,но въпроса е че май не е правилно защото мн. често не излиза точния звук. А с 3 пръста много често когато бързо трябва да смяням акордите ми се оплитат пръстите Не съм аз този който трябва да дава съвети, но все пак за тоя power и попринцип според мен трябва да го упражняваш яко този малък пръст.. аз като видя че някоя техника,риф или квот да е ми е зор си правя таб с speed trainer и го почвам яко по 20-30 мин на ден само за него. Правилен начин няма, както ти е най удобно - аз лично ползвам кутрето вместо безименния за да хвана квинта със или без октавата ( на 4-та и 5та заедно както казваш) понякога, но най често си ги хващам без барета където мога - по пръст на струна (тон) - така имам повече контрол някак си върху самите тончета поотделно имам чувството че ги контролирам по някакъв начин. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
martinkfreeman Отговорено Юли 1, 2007 Share Отговорено Юли 1, 2007 Да кажа и аз как ги "ловя" (първи начин): с първия пръст правя баре (горните струни са dead notes), с трети и четвърти ловя съответно квинтата и октавата. Втори вариант - основата ловя с втори пръст, квинтата с четвърти, квартата пак с втори и терцата с първи... В някои случаи се налага и тази пръстовка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Свилен Бас Отговорено Юли 1, 2007 Share Отговорено Юли 1, 2007 Има и много лесен и бърз начин за решаването на този проблем - сваля се 6-та струна в ре и тогава този "акорд" би се хванал с баре на 4-то прагче на дебелите 3 струни: E------- H------- G------ D---4-- A---4-- D---4-- Така ще звучи и по-тежко, и дъра-бъра... Хитро, а? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fluti Отговорено Юли 1, 2007 Share Отговорено Юли 1, 2007 Аз си го хващам с показалец, безименен и кутре, безименният и кутрето си вървят някакси заедно при мен. Тренирайте го това кутре и го ползвайте, по-добре да можеш да разчиташ на 4 пръста отколкото само на 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
PRIMO Отговорено Юли 1, 2007 Share Отговорено Юли 1, 2007 (Редактирано) Не го учете момчето да свири в друг строй - нека тренира за техника по класическия начин Правилно или не - ползвам показалец - среден - безименен, защото ако трябва да ги сменям бързо кутрето сдава багажа. Редактирано Юли 1, 2007 от PRIMO Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valserp Отговорено Юли 2, 2007 Share Отговорено Юли 2, 2007 Природата ти е дала кутре - използвай го Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
don_kosme Отговорено Юли 2, 2007 Автор Share Отговорено Юли 2, 2007 Ок.Благодаря.Почвам да го тренирам Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts