zombie Публикувано Юни 26, 2007 Публикувано Юни 26, 2007 (Редактирано) Какво смятате за този модел на Ibanez и има ли някой от форума, който да притежава това? --> Наскоро я гледах за 239 Евро. Струва ли си според вас? Видях и един друг модел за 220 Евро - Ibanez GRG170DX --> Очаквам мнения, защото скоро заминавам за Германия и възнамерявам да си купя от там китарка.Имам около 250 Евро и това ми се струват добър вариант и двете. Но чакам и вашият отговор. (Естествено, че ако реша да си купувам точно някой от 2-та модела ще отида да си я видя, пипна и чуя, но сега на 1-ва ръка искам мнение от по-опитните ) Мерси предварително и Rock On! Редактирано Юни 26, 2007 от zombie Цитирай
preIbanez Отговорено Юни 26, 2007 Отговорено Юни 26, 2007 ...Ибанез понякога вадят доста прилични модели в ниския си клас...обаче учебните китари са си учебни китари и толкова...а за тия пари може да си намериш нещо наистина професионално от друг производител и/или втора ръка...само дето на главата ти няма да го има заветния надпис...за сматка на това ще имаш нещо което да свири много по добре...а нали това е целта на занятието...казвам ти го като най-запален фен на тая конкретно марка...моделите на Ибанез дето почват с G** просто не са най-оптималното решение в тоя ценови клас...освен ако не са втора ръка и не струват повече от 300лв. ...още повече че се готвиш да пазаруваш от чужбина където цените на инструментите втора ръка са доста привлекателни а избора на някой места е доволно богат... Цитирай
TONY Отговорено Юни 26, 2007 Отговорено Юни 26, 2007 Ibanez Gsa-60 - и в Бьлгария нова, е на сьщите пари! е по - точно с 10 лева по- скьпо това което казва preIbanez - по - добре не го чети само заблуждава китарата отвсякьде си заслужава тези пари а цените са такива и в Германия и отделно много ги купуват изборьт ти е много добьр това, че на някой не му харесва (нищо лично) - не значи, че това важи за всички останали разлика между 2-те особенна няма (с изключение на нек хьмбекьра при втората,но ГСА сьс сингьл на нека праска екстра) взимай която те кефи повече и като визия пьк и като пробваш, която повече ти пасне. Цитирай
preIbanez Отговорено Юни 26, 2007 Отговорено Юни 26, 2007 ...не бе...не сме се разбрали явно...казвам че китарта СТАВА...не че е лоша...не че не си струва парите...не че е за изхвърляне или е боклук...напротив...удачна е...но...въпреки всичко е смешно да се твърди че това е професионален инструмент...по белия свят тези китари се ползват ЕДИНСТВЕНО с учебна цел...идеята им е да ги правят добре та после хлапето като се понаучи да свири на китара да си вземе нещо истинско от същата фирма...обаче...за същите пари човека може да се сдобие с качествен професионален инструмент... Цитирай
TONY Отговорено Юни 26, 2007 Отговорено Юни 26, 2007 (Редактирано) аз сьм имал такава 2-3 месеца вкьщи заслужава си всеки лев Айбаниз като за 1500 - си свири по - добре, няма нужда от коментар става вьпрос за китари до 500 -600 лв ето какви от този ценови клас сьм имал ( вече не) вьпросната Айбаниз ГСА 60 Епифон - Спешьл2 Джаксьн ЖС30 - стринг тру ОЛП -тип Ван Хален БЦ Рич мокингбьрд -бронз и петте са си били екстра за ценовия клас ГСА - не е нито по-добра,нито по-лоша просто е много приятна китара за парите си аз не твьрдя, че е супер професионален инструмент,но бих записал нещо с нея и дори излезнал на сцена ( или бих я взел за бекьп,най малкото). И ТВЬРДЯ, ЧЕ СИ ЗАСЛУЖАВА ВСЕКИ ЛЕВ. говорим за ценова категория - 500 -600 лв! (нови, не секьнд хенд) Редактирано Юни 26, 2007 от TONY Цитирай
preIbanez Отговорено Юни 26, 2007 Отговорено Юни 26, 2007 ...ако говорим за нови китари в тоя ценови клас веднага се сещам за ВИНТИДЖ с адаптери Уилкинсън...по моему класика в ценовия жанр...съвсем смело може да записваш с тях каквото ти харесва на професионално ниво...изработката е отли4чна...звуковите качества превъзходни...кеф ти основна китара...кеф ти бекъп...а на старо за тия пари си продадох стария седемструнен ибанец рг7321...които извинявай ама е класи над...но и аз си падам по девствени китари и скоро мисля да се снабдя с едно винтидж парче за бекъп именно поради факта че понякога ми се налага да ползвам бекъп китарата си като основна... Цитирай
zombie Отговорено Юни 27, 2007 Автор Отговорено Юни 27, 2007 Значи аз като цяло не мога да свиря на китара (ако не броиш 10-на акорди и няколко песни на металика,както и една авторска на групата(2-ро уточнение , по принцип свиря на барабани в бандата) ) Тази китара смятам да я ползвам горе-долу за учебна както казахте, но просто искам нещо, което няма да е пълен боклук и ще ми служи добре От друга страна и Ibanez много ми харесват като марка и звучене Благодаря за мненията. Наистина за толкова пари е възможно и да си намеря нещо по-добро, но и варианта за Ibanez-a остава. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 27, 2007 Отговорено Юни 27, 2007 Вземи каквото ти звучи добре. Отидив магазина, и пробвай. Нещо по-добро не мисля, че ти трябва в този момент, едва ли си купуваш китара за цял живот. Просто си направи сметката, и си вземи каквото ти харесва. Яките китари може и по-нататък. Цитирай
vovcho Отговорено Юни 27, 2007 Отговорено Юни 27, 2007 Ти като влезеш в магазина ще ти окапат очите по различните китари, защо си се метнал на нещо което го има и в България ми е непонятно. Отиди там и си пробвай различни китари за тея пари и това е. Цитирай
Recommended Posts