Nikifena Публикувано Април 6, 2005 Публикувано Април 6, 2005 Така се стекаха нещата, че си зех 15" говорител еминенс капа про. Решил съм кубе да си правя. Не знам кога ще го направя, но дет се вика бавно и славно, а и да не мисля за глупости ще се занимавам с него като имам свободно време. За сега още не мога да реша каква да е кутията, гледах от 15" кубе на tech21 но нещо ми се вижда малко като литри, трябва да видя и размери на други големи фирми (като swr, ampeq и тн ) да видя техните кутии колко са, и да направя симулация с размерите на тези кутии (използвам бас бокс про, и чакам сега да ми донесат оригиналната програма на еминенс :еминенс дизайнер, която е идентична с бас бокс-а), за да видя коя кутия ме устройва най много. 1 от въпросите ми е, кой може да ми направи готина кутия? Но определено трябва да е някой който е правил и преди. Аз ще зема телефон на някъв тип и се надявам с него да се разберем нещо.. но някой може и във форума да каже друго. от къде мога да намеря ламарина на дупки (дет се слага за отпред)? С assoas гледахме едни такива в бриколаж, ама скъпи малко, а и не знам дали са достатъчни като размери.. това за сега... Кажете какво мислите за начинанието... и може да давате и идеи Иначе за преамп и крайно стъпало по-натам.. сега гледам разни схеми и ще видя какво да избера и тн. но за това има време.. Цитирай
fracture Отговорено Април 6, 2005 Отговорено Април 6, 2005 стискам ти палци Nikifen, сега - защо ти е ламарина, пробвай няква мрежа - направена от тел (а може и пластмасова) или пък като за начало нищо не спагай, доколкото съм чувал такива "покрития" променят звука, та първо прецени как ще ти хареса звука и тогава помисли за мрежи, ламарини и други такива BTW: за колко и откъде се сдоби с капа-та Цитирай
thurston Отговорено Април 6, 2005 Отговорено Април 6, 2005 браво никифен! как ми се иска понякога и аз да ги отбирах повече жиците, тия вътре в китарите, а не тия отвънка...сещаш се нали,.... Цитирай
Nikifena Отговорено Април 6, 2005 Автор Отговорено Април 6, 2005 капата го зех от 1 пич с леко намаление. иначе ги продават в динакорд мисля, че струва 180 лева а thurston тиа отвътре са много по-лесни жици от тия вънка давай с тези дет се свири с тях Цитирай
pantera Отговорено Април 6, 2005 Отговорено Април 6, 2005 Честито Ники и ако не му направиш лампов амп по схема на ампег не си фен! шегичка Цитирай
Nikifena Отговорено Април 6, 2005 Автор Отговорено Април 6, 2005 Лампов амп няма да му правя. не съм фен на ламповите крайни. Обмислям обаче следното... това обаче ще е доста по натам. Ще направя 2-3 преампа и така след като ги пробвам ще си харесам най-добрия иначе се замислям за лампов преамп. или по-точно не изцяло лампов, ами просто сигнала от входа да минава през лампов буфер... нали знааете там . лампата .. звука... дрън дрън на дневен ред са размерите на кутията и после кой ще е прави. на мен не ми се захваща.. правих едни малки колонки... стига Цитирай
Nikifena Отговорено Май 25, 2005 Автор Отговорено Май 25, 2005 Айде да се изфукаам Колоната ми е готова. От 2 дена вече е имам, ама няма с кво да е захраня За сега е пусках само на усилвателчето на мойте колони... Ето и как изглежда чудовището Цитирай
Nikifena Отговорено Май 25, 2005 Автор Отговорено Май 25, 2005 изглежда добре. честито! Мерси Цитирай
wolfgang Отговорено Май 25, 2005 Отговорено Май 25, 2005 Айде да се изфукаам Колоната ми е готова. От 2 дена вече е имам, ама няма с кво да е захраня За сега е пусках само на усилвателчето на мойте колони... Ето и как изглежда чудовището би ли споделил колко ти излезна изработката, какъв материал се използва, и кой ти я прави (някакви координати също) Цитирай
pacman Отговорено Май 25, 2005 Отговорено Май 25, 2005 Частиту Сега и 1 добър амп и... :guitar: Цитирай
Nikifena Отговорено Май 25, 2005 Автор Отговорено Май 25, 2005 1 добър амп по-натам ) сега мисля за преамп-а и вече имам така идея за преамп, ама ми се ще да е на U1 за 19" рак. Ами излезна ми 165 лева кутията прави ми е 1 пич, но му нямам сега координатите. Материала не помя какъв беше, но е многопластов. Цитирай
fracture Отговорено Май 25, 2005 Отговорено Май 25, 2005 (Редактирано) бре :wow: ми то кутията станало мноо' убава ... ПУ, да не и е уроки ще дадеш ли малко инфо - какви и са габаритите Редактирано Май 25, 2005 от fracture Цитирай
Nikifena Отговорено Май 25, 2005 Автор Отговорено Май 25, 2005 Вътрешните размери са 57 на 57 на 35 см външните идват според дебелината на материала Иначе като габарити дойде 60х60х40 някъде Абе бая съндък излезна Ако някой ден се откажа от музика, от кутията може да стане страшна за тва дет кокошките снасят яйца за курник на село. Може вътре и малки пиленца или прасенца да гледам Цитирай
wolfgang Отговорено Май 26, 2005 Отговорено Май 26, 2005 плс постни или ми пратил тел като го имаш имам един китарен 12 инчов в мазето и трябва за му уредя къща :-)) Цитирай
Recommended Posts