Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Така се стекаха нещата, че си зех 15" говорител еминенс капа про. Решил съм кубе да си правя. Не знам кога ще го направя, но дет се вика бавно и славно, а и да не мисля за глупости ще се занимавам с него като имам свободно време.

За сега още не мога да реша каква да е кутията, гледах от 15" кубе на tech21 но нещо ми се вижда малко като литри, трябва да видя и размери на други големи фирми (като swr, ampeq и тн ) да видя техните кутии колко са, и да направя симулация с размерите на тези кутии (използвам бас бокс про, и чакам сега да ми донесат оригиналната програма на еминенс :еминенс дизайнер, която е идентична с бас бокс-а), за да видя коя кутия ме устройва най много.

1 от въпросите ми е, кой може да ми направи готина кутия? Но определено трябва да е някой който е правил и преди. Аз ще зема телефон на някъв тип и се надявам с него да се разберем нещо.. но някой може и във форума да каже :)

друго. от къде мога да намеря ламарина на дупки (дет се слага за отпред)? С assoas гледахме едни такива в бриколаж, ама скъпи малко, а и не знам дали са достатъчни като размери..

това за сега...

Кажете какво мислите за начинанието... и може да давате и идеи ;)

Иначе за преамп и крайно стъпало по-натам.. сега гледам разни схеми и ще видя какво да избера и тн. но за това има време..

Отговорено

стискам ти палци Nikifen,

сега - защо ти е ламарина, пробвай няква мрежа - направена от тел (а може и пластмасова) или пък като за начало нищо не спагай, доколкото съм чувал такива "покрития" променят звука, та първо прецени как ще ти хареса звука и тогава помисли за мрежи, ламарини и други такива

BTW: за колко и откъде се сдоби с капа-та

Отговорено

браво никифен! как ми се иска понякога и аз да ги отбирах повече жиците, тия вътре в китарите, а не тия отвънка...сещаш се нали,....

Отговорено

капата го зех от 1 пич с леко намаление. иначе ги продават в динакорд

мисля, че струва 180 лева :)

а thurston тиа отвътре са много по-лесни жици от тия вънка :)

давай с тези дет се свири с тях :)

Отговорено

Лампов амп няма да му правя. не съм фен на ламповите крайни.

Обмислям обаче следното...

това обаче ще е доста по натам.

Ще направя 2-3 преампа и така след като ги пробвам ще си харесам най-добрия

иначе се замислям за лампов преамп. или по-точно не изцяло лампов, ами просто сигнала от входа да минава през лампов буфер... нали знааете там . лампата .. звука... дрън дрън :lol:

на дневен ред са размерите на кутията и после кой ще е прави. на мен не ми се захваща.. правих едни малки колонки... стига :lol:

• 1 month later...
Отговорено
Айде да се изфукаам :)

Колоната ми е готова. От 2 дена вече е имам, ама няма с кво да е захраня :)

За сега е пусках само на усилвателчето на мойте колони...

Ето и как изглежда чудовището ;)

би ли споделил колко ти излезна изработката, какъв материал се използва, и кой ти я прави (някакви координати също)

Отговорено

1 добър амп по-натам :))

сега мисля за преамп-а и вече имам така идея за преамп, ама ми се ще да е на U1 за 19" рак.

Ами излезна ми 165 лева кутията

прави ми е 1 пич, но му нямам сега координатите.

Материала не помя какъв беше, но е многопластов.

Отговорено (Редактирано)

бре :wow: ми то кутията станало мноо' убава ... ПУ, да не и е уроки

ще дадеш ли малко инфо - какви и са габаритите

Редактирано от fracture
Отговорено

Вътрешните размери са 57 на 57 на 35 см

външните идват според дебелината на материала

Иначе като габарити дойде 60х60х40 някъде :)

Абе бая съндък излезна

Ако някой ден се откажа от музика, от кутията може да стане страшна за тва дет кокошките снасят яйца за курник на село. Може вътре и малки пиленца или прасенца да гледам :)