Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Имам бегли впечатления,че добрите саксофонисти работят извън България.Иначе не е като да ги няма,виж,тромбонистите ми се струват кът.може и да бъркам:surprise:

Отговорено
Имам бегли впечатления,че добрите саксофонисти работят извън България.Иначе не е като да ги няма,виж,тромбонистите ми се струват кът.може и да бъркам;)

Разбира се, че повечето добри саксофонисти работят вън. Като повечето български музиканти. И тромбонистите - също. Защото нямат работа тук. Замислили ли сте се колко малко възможности за работа имат сега духачите в милата ни татковина? И ако за повечето духови инструменталисти има все пак някакво поприще в малкото на брой симфонични оркестри, какво да кажем за саксофонистите! Не гледайте колко ученици или студенти завършват, а колко поемат пътя на професионален музикант. И за колко пък - музиката остава за тях съдба. Аматьорите са друга категория. Тях винаги ще ги има. Но действително: кадърните и с практика духачи са на привършване. Между тях са и саксофонистите.

• 4 months later...
Отговорено (Редактирано)

така си е,саксофонистите са си наистина кът...но според мен тубисти и баритонисти(басфлигорнисти)са още по-голям кът...защото както казахте,сега е на мода да се слуша чалга и яка жица.А на саксофон трудно ще свириш жица(айде алта,може и да просвири,нещо поп-фолк(и то по-скоро народна музика,а не чалга...но не и тенора)Сега музиката се гледа,не се слуша(визирам чалга клиповете)а за да почувстваш джаза,класиката,та дори и хип-хопа,трябва да се заслушаш,и да се потопиш в музиката.

Редактирано от ri4kata
  • 1 month later...
Отговорено

не само Саксофона е кът :wallbash: на истина има музикални училища - само,че замисляли ли сте се колко деца кандидатстват, за колко места и респективно как се отразява на качеството'? професор Владко Григоров ( по валтхорна) казва: чакам да видя само някой да носи кутия за валдхорна и дори и няма да го карам да я отваря - на право го взимам..... но това е.... мизерните заплати на музикантите... до там водят или поне до там, че всички да мислят да излизат на вън. ( не казвам, че всички добри са на вън, защото не е вярно) Това дали си на вън или не - не е критерий, че си добър или не :unsure: но това е друга тема :tomato: аз свиря сакс за удоволствие когато остава време :) (тенор)

Отговорено (Редактирано)

Нещата с музиката като цяло са много зле... Аз найстина имам желание да се науча да свиря на саксофон защото е много красив инструмент за мен, но нямам средставата нямам и време а причината поради която не искам да ходя в каквото и да е музикално е защото в българия няма хляб в музиката... :thx: тъжно но факт и това ме отвращава! В днешно време по лично моя преценка повечето хора се занимават с музика, като хоби а тези които се занимават "професионално" взимат мизерни заплати... Ето защо не само саксофонистите ще стават кът а и професионалните музикатнти като цяло... Това е лично мое мнение де :thumbs_up:.

Редактирано от ...denied
  • 5 months later...
Отговорено

Аз примерно се блъсках по оркестри, по групи , по кораби и най-накрая к'во ?? - Стигнах до извода, че да живееш от музика трябва да свириш постоянно т.е. да има къде да свириш, да те правят на маймуна за никакви пари и дори след 20 години за да изкараш нещо от музиката пак трябва да си там ....иначе няма вариант да ядеш.Всички знаем каква е ситуацията в БГ...

Един пример знаете ли колко саксофониста в българия свирят с DJ хаус музика ?

Отговарям Ви веднага - 2-ма ....опа ...от преди 2 седмици 1 (щот се отказах от свиренето за пари).

Също така - има пълен глад за изпълнители на духови инструменти за свирене с DJs и к'во ...една ниша си стои празна ...

Абе ужас ...