Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Хора, търся кабел за свързване на ел.компоненти вътре в китарата.Обикновен едножилен и четирижилен - за адаптер хъмбъкър.Та вапроса ми е дали има такива на метър в музикалните магазини и в кои?Ако някой знае ще бъда много доволен да сподели и цена smile.gif

Отговорено (Редактирано)

Купи си от нормален магазин за ел. материали (примерно от Конрад). Аз поне не знам да има нещо по-особено и различно в кабелите които са в китарата, спрямо останалите ;) вземи си многожилен (в смисъл от много сплетени медни нишки) кабел примерно 0,5 кв. мм би трябвало да стане

Редактирано от fluti
Отговорено

Благодаря за помощта но не за това питам..... от години правя това нещо(с кабели от ел. магазини) но сега имам адаптер EMG HZ H4 за който смятам че ми трябва по-добър кабел.....те оригинално си ходят с кабел с кабелна обувка, но тоя е 2-ра ръка и няма, та за това....

Искам кабела да е от ония дето заводски слагат в китарите и на изолацията им пише - Low noise

Та моля помагайте!

fluti - Вярвай ми, по-различни са тия кабели дето са в китарите :rocker: Благодаря ти за помощта все пак :) !!!

Отговорено

Като казваш low noise може би имаш предвид кабелчета с ширмовка? Тогава съм съгласен. Но ако става въпрос за единичните кабелчета м/у потенциометри/ключове - те са си най-обикновени.

Отговорено

Човече, кабелчетата между потенциометрите, ключетата и адаптерите са ширмовани!!!....

Както и да е...явно пак ще трябва да карам с обикновенни, защото май музикални такива, не се продават...

Отговорено

Имаш 2 начина :

1: Използваш обикновени жички - аз ползвам тънки многожилни жички от IDE кабел, но важното е да ги усучиш като излезнат от адаптера.

2: купуваш си ширмован кабел (кабел с уплетка). Ако не намериш такъв -говорим за тънък кабел купуваш си евтин кабел с чинчове, махаш чинчовете и ползваш кабела. Тези кабели не се характеризират с кой-знае каква уплетка, ама поне се намират ;)

Отговорено (Редактирано)

няма "музикални" кабели, както се каза купи си ШИРМОВАН кабел - има с 1, 2, 4 и т.н. кабела под ширмовката и това че няма кабелна обувка не е по-лошо а по-добре защото тя не е екранирана а така (без обувка) ще има по-малък неекраниран участък, следователно и по-малко шум :)

трик за още по-малко шум е да не ползваш оплетката за проводник на минуса(както обикновено се прави), а само като екран - свързваш я в единия край само, а минуса си го подаваш по някое от кабелчетата

Редактирано от Overdrive
Отговорено

Така и така ти е скъп адаптера, и си решил да даваш кинти за свестен кабел, що не минеш по магазините за аудио- видео техника и да огледаш там кабелите ? Ония апаратури са доста претенциозни на кабел и принципно има доста видове... Някои - обидно скъпи, като за кабел...