defect Отговорено Юни 28, 2007 Share Отговорено Юни 28, 2007 Ем като не са проблем кинтите - вземи си направо някой седемструнен дзвер и забрави казуса аз имам два вече честно - откакто барнах 7-струнна не съм и помислял да се гавря с 6-струнна с ниски строеве, освен ако дадена идея не е специално замислена да е в нещо ниско с дропната 6-та и използвам некви флажолети които са от голяма важност в мелодията и ми трябва точно тва звучене. ...тая не я ли спряха от производство от тая година...иначе е класен инструмент спор няма...само дето не се кефя на 27" скала...25'5" най си ме дърви...а и ми се ще ЛП-то ми да има класически вид...червено с потъмнени краища...а парите вече на са проблем...и дано повече никога не бъдат... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
preIbanez Отговорено Юни 28, 2007 Автор Share Отговорено Юни 28, 2007 ...мислил съм и така ама не ми се ще да имам две абсолютно еднакви китари... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
defect Отговорено Юни 29, 2007 Share Отговорено Юни 29, 2007 Ем и тука си прав, но все пак можеш да вземеш различни китарки. Щом имаш РГ 1527 - вземи 1 Юнивърс или АПЕКС1. А бтв има и доста яки ЕСП-та 7-струнни. Аз съм с РГ 7321 и РГ 1527. Уж им смених адапторите и на 2-те и то с еднакви, обаче пак звучат различно, 1527 вади малко по-къртещ саунд, ама тва е сигурно щото Евълюшъна беше по-голям отколкото е дълбока дупката за него и не можа да влезе с тия микропорести гумички отдолу - опираше в струните - и ги разкарах и ся е хванат директно за дървото. Предполагам директните вибрации го докарват това донасищане на звука. Но и двете звучат нечовешки - не бих заменил никоя от тях. Освен това фийлинга е различен - имат няква малка разлика в грифовете, която ти създава малко по-различно усещане. Има песни, за които предпочитам едната, а за други - другата. Бтв не си взимай 7-струнен Джаксън! Тествах един и грам не ме изкефи. Нито грифа ми хареса, нито ЕМГ-то му вадеше звука, който името му предполага да вади. Може и само тая китара да е била зле, ама се разочаровах Другото, което ме изнерви неимоверно, беше свръзката на грифа с китарата. Просто все едно си сложил 2 дървени трупчета едно върху друго - изключително неудобно за свирене на последните прагчета. Но има и хора, на които това не им пречи и си им се кефят Гледах некви ЕСП СГ модел, като на Енгъс Йънг, само че седемструнни - предполагам чупят мутри, а и не са скъпи, ся навивам вокалчето да си вземе такава, че да тествам за кво иде реч ...мислил съм и така ама не ми се ще да имам две абсолютно еднакви китари... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
preIbanez Отговорено Юни 30, 2007 Автор Share Отговорено Юни 30, 2007 ...само така мой седемструнни братко...аз на времето се чудех дали да си продам рг7321 като си купувах рг1527 и в крайна сметка се реших именно за да не са ми все рг-та...ина4е 7321 си е много класна китарка...много сме се забавлявали с мойта заедно...ама ако сега трябва да си взема още едно седемструнно животно определено ще бъде с7320 или някоя по стара "с" вариация като с7420 ако мога да си я намеря...заради тремолото не за друго...тремолото е маняшки инструмент който дълги години съм пренебрегвал...обаче ЛП си ме влече и това си е...мисля че мога да и намеря доволно приложения...никой не иска жена му и любоницата му да си приличат... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
preIbanez Отговорено Юни 30, 2007 Автор Share Отговорено Юни 30, 2007 ...между другото никой не обажда с какво свирят големите имена...сигурем съм че има доста хора които свирят с 24.75" скала в нисък строй...някой няма ли да сподели знанията си с аудиторията... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stone Free Отговорено Юни 30, 2007 Share Отговорено Юни 30, 2007 ^Еми Адам Джоунс (Туул) си свири с ЛП и май до си е дропвал...Също китариста на А Perfect Circle е с ЛП и свири доста ниско...тва е което знам аз Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
preIbanez Отговорено Юни 30, 2007 Автор Share Отговорено Юни 30, 2007 ...Адам е любимия ми китарист... ... заедно с Шулдинер разбира се... ...кажи нещо повече ако знаеш.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stone Free Отговорено Юни 30, 2007 Share Отговорено Юни 30, 2007 Адам ми и намене един от любимите китаристи, както и супер талантлив визуален артист ама както и да е...сетих се, че и kim thayil от вече отдавна несъществуващите Soundgarden свири доста ниско на моменти и пак със дропнат Лес Поул. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
chris_barnes Отговорено Юли 1, 2007 Share Отговорено Юли 1, 2007 Ми Amorphis в първия си албум - The Karelian Isthmus са настроени в Си,а те май цял живот свирят само с Гибсъни,така че...чуй албума и прецени Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Юли 2, 2007 Share Отговорено Юли 2, 2007 Ами сега на ума ми идват Amorphis, Amon Amarth, Cannibal Corpse, In Flames, дори Metallica в последните години. Всичките използват LP китарки, всичките с доста различен звук и в доста ниски настройки... Онзи ден попаднах на една песен на In Flames, дето е в Bb, Amorphis повече бичат в С#, Amon Amarth и Metallica в B...Канибалите май не падат много ниско в настройките, но не съм запознат с тях, не съм им фен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
preIbanez Отговорено Юли 3, 2007 Автор Share Отговорено Юли 3, 2007 ...с други думи не би следвало да се очакват някакви сериозни проблеми с мекотата на струните или интонацията...все пак мен меките струни не ме тревожат а за интонацията евентуално единствено шеста би имала проблем...но едва ли непоправимо фалшиво ще бъде...след като си закупя китарката смятам да постна коментар...това ще е след поне два месеца тъй като сега на дневен ред е усилвател...би следвало нещата да се изяснат окончателно понеже едва ли някой някога ще пожелае да свири на ЛП в строй по-нисък от "Ла"... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Pandemonium Отговорено Юли 3, 2007 Share Отговорено Юли 3, 2007 (Редактирано) Да допълня само към горните групи и Тестамент, които имат няколко песни записвани с ЛП в строеве С, С# и Bb. Аз пробвах (естествено под влиянието на темата, иначе не ми беше минало през акъла) на ЛП-еквивалент от тези дето ги внасят тук и специално пробвах как ще звучи Death - Pull the Plug в настройка С - определено останах доволен от изкъртващият звук. П.С. Все пак всеки с мнението си де, на друг може и да не му хареса звука, мен лично ме изтърбуши. Редактирано Юли 3, 2007 от Pandemonium Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
preIbanez Отговорено Юли 3, 2007 Автор Share Отговорено Юли 3, 2007 ...Pandemonium с какъв размер струни е била китарката когато си я дропвал... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Pandemonium Отговорено Юли 5, 2007 Share Отговорено Юли 5, 2007 0.013 - 0.017 - 0.026 - 0.036 - 0.046 - 0.059 - което както и да го погледнеш си е 7-струнен комплект с махната струна Е. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts