Jump to content
Българският форум за музиканти

Ниски строеве при скала 628мм/24.75"


preIbanez

Recommended Posts

Ем като не са проблем кинтите - вземи си направо някой седемструнен дзвер и забрави казуса :metalist: аз имам два вече :offtopic-001: честно - откакто барнах 7-струнна не съм и помислял да се гавря с 6-струнна с ниски строеве, освен ако дадена идея не е специално замислена да е в нещо ниско с дропната 6-та и използвам некви флажолети които са от голяма важност в мелодията и ми трябва точно тва звучене.

 

...тая не я ли спряха от производство от тая година...иначе е класен инструмент спор няма...само дето не се кефя на 27" скала...25'5" най си ме дърви...а и ми се ще ЛП-то ми да има класически вид...червено с потъмнени краища...а парите вече на са проблем...и дано повече никога не бъдат...
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ем и тука си прав, но все пак можеш да вземеш различни китарки. Щом имаш РГ 1527 - вземи 1 Юнивърс или АПЕКС1. А бтв има и доста яки ЕСП-та 7-струнни. Аз съм с РГ 7321 и РГ 1527. Уж им смених адапторите и на 2-те и то с еднакви, обаче пак звучат различно, 1527 вади малко по-къртещ саунд, ама тва е сигурно щото Евълюшъна беше по-голям отколкото е дълбока дупката за него и не можа да влезе с тия микропорести гумички отдолу - опираше в струните - и ги разкарах и ся е хванат директно за дървото. Предполагам директните вибрации го докарват това донасищане на звука. Но и двете звучат нечовешки - не бих заменил никоя от тях. Освен това фийлинга е различен - имат няква малка разлика в грифовете, която ти създава малко по-различно усещане. Има песни, за които предпочитам едната, а за други - другата.

Бтв не си взимай 7-струнен Джаксън! Тествах един и грам не ме изкефи. Нито грифа ми хареса, нито ЕМГ-то му вадеше звука, който името му предполага да вади. Може и само тая китара да е била зле, ама се разочаровах ;) Другото, което ме изнерви неимоверно, беше свръзката на грифа с китарата. Просто все едно си сложил 2 дървени трупчета едно върху друго - изключително неудобно за свирене на последните прагчета. Но има и хора, на които това не им пречи и си им се кефят :)

Гледах некви ЕСП СГ модел, като на Енгъс Йънг, само че седемструнни - предполагам чупят мутри, а и не са скъпи, ся навивам вокалчето да си вземе такава, че да тествам за кво иде реч :)

 

...мислил съм и така ама не ми се ще да имам две абсолютно еднакви китари...
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...само така мой седемструнни братко...аз на времето се чудех дали да си продам рг7321 като си купувах рг1527 и в крайна сметка се реших именно за да не са ми все рг-та...ина4е 7321 си е много класна китарка...много сме се забавлявали с мойта заедно...ама ако сега трябва да си взема още едно седемструнно животно определено ще бъде с7320 или някоя по стара "с" вариация като с7420 ако мога да си я намеря...заради тремолото не за друго...тремолото е маняшки инструмент който дълги години съм пренебрегвал...обаче ЛП си ме влече и това си е...мисля че мога да и намеря доволно приложения...никой не иска жена му и любоницата му да си приличат...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...между другото никой не обажда с какво свирят големите имена...сигурем съм че има доста хора които свирят с 24.75" скала в нисък строй...някой няма ли да сподели знанията си с аудиторията...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Еми Адам Джоунс (Туул) си свири с ЛП и май до си е дропвал...Също китариста на А Perfect Circle е с ЛП и свири доста ниско...тва е което знам аз

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Адам ми и намене един от любимите китаристи, както и супер талантлив визуален артист :punk_guitar:

ама както и да е...сетих се, че и kim thayil от вече отдавна несъществуващите Soundgarden :music336: свири доста ниско на моменти и пак със дропнат Лес Поул.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми Amorphis в първия си албум - The Karelian Isthmus са настроени в Си,а те май цял живот свирят само с Гибсъни,така че...чуй албума и прецени;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами сега на ума ми идват Amorphis, Amon Amarth, Cannibal Corpse, In Flames, дори Metallica в последните години. Всичките използват LP китарки, всичките с доста различен звук и в доста ниски настройки... Онзи ден попаднах на една песен на In Flames, дето е в Bb, Amorphis повече бичат в С#, Amon Amarth и Metallica в B...Канибалите май не падат много ниско в настройките, но не съм запознат с тях, не съм им фен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...с други думи не би следвало да се очакват някакви сериозни проблеми с мекотата на струните или интонацията...все пак мен меките струни не ме тревожат а за интонацията евентуално единствено шеста би имала проблем...но едва ли непоправимо фалшиво ще бъде...след като си закупя китарката смятам да постна коментар...това ще е след поне два месеца тъй като сега на дневен ред е усилвател...би следвало нещата да се изяснат окончателно понеже едва ли някой някога ще пожелае да свири на ЛП в строй по-нисък от "Ла"...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Да допълня само към горните групи и Тестамент, които имат няколко песни записвани с ЛП в строеве С, С# и Bb.

Аз пробвах (естествено под влиянието на темата, иначе не ми беше минало през акъла) на ЛП-еквивалент от тези дето ги внасят тук и специално пробвах как ще звучи Death - Pull the Plug в настройка С - определено останах доволен от изкъртващият звук. :(

 

П.С. Все пак всеки с мнението си де, на друг може и да не му хареса звука, мен лично ме изтърбуши.

Редактирано от Pandemonium
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

0.013 - 0.017 - 0.026 - 0.036 - 0.046 - 0.059 - което както и да го погледнеш си е 7-струнен комплект с махната струна Е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.