Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте колеги ! Решил сам да се сдобия с един Корг от този модел. Бихте ли споделили мнения за клавира! Интерисува ме кои са му слабите и кои силните места,има ли прили4ни синти звуци,пиана,органи и т.н. Ще ми свьрши ли работа с оглед на това,4е искам да го използвам за правене и на електронна музика?

Отговорено
Здравейте колеги ! Решил сам да се сдобия с един Корг от този модел. Бихте ли споделили мнения за клавира! Интерисува ме кои са му слабите и кои силните места,има ли прили4ни синти звуци,пиана,органи и т.н. Ще ми свьрши ли работа с оглед на това,4е искам да го използвам за правене и на електронна музика?

Според мен YAMAHA TYROS 2 е определено по-добър!!! Но и тя и Коргът не стават за електронна музика. То може де - ама няма да е като това, което би постигнал някакъв професионален софтуер за това, а ще е някакво подобие. Поне аз така мисля. А иначе ако ще се ползва за кръчма е много добър - но ако ще се дават толкова пари - по-добре е да се дадат за Ямаха Тайрос 2... Там е истината...

Успех!

Отговорено

Гледам че Жан-Мишел Жар напоследък използва "Roland Fantom X8", не съм наясно обаче като цена как вървят двете... Ама за всеки случай... Наздраве! :)

Отговорено

По принцип нямам намерение да го използвам само за електронна музика.Главно ми трябва за аранжиране и свирене на поп,джаз и фънк,но даржа клавира,които ще купя да има щогоде прили4ни синти звуци. За това и сам решил да отпусна пове4ко средства,но да ми варши работа изцяло! Ако знаете нещо като за мен моля споделете колеги ! Гледах и ра - 800 май е по добар от към синтито :)

Отговорено

здравй колега, преди бях с ра80 и ра1х, сега съм с ра800, и да ти кажа че съм мноого доволен от клавира, разликата е огромна с ра1х, няколко ще ти изброя, семплере на ра800 е 64 мб с тенденция по-нататък да е 512 мб, а на ра1х е 32 мб, полифонията на ра800 - 128 гласа, ра80 и ра1х - 64 гласа, USB flash памет, а и да не забравим теглото и цената , което не е никак малко за ра1х - 21 кг, а на ра800 - 13 кг, за повече подробности skype : melih_korg :cheers2:;)

Отговорено

Този тип клавири нямат хубави синти -зувкове.Ако искаш професионален акомпанимент -да,но ако искаш звук си купи синтезатор.Все пак всичко зависи от това,каква музика свириш.В "самосвирките" има синти-бленди и ,ако мислиш,че ще ти вьрши работа PA1, си купи.

Отговорено

Много съм съгласен с Тейтон!!! Но все пак ще кажа, че в последно време самосвирките ги поизпипаха малко или много и от към синти звуците и имат потенциометри за бъзикане в реално време... Па800 определено е МНОООООООГО по-добра! Но лично аз смятам, че TYROS 2 е черешката! Може и да не съм прав де :surprise: Успех!

Отговорено (Редактирано)
Здравко, то и па800 няма да си намери за 2500... Дори и за 3000 няма да може...

на 1550 евро може да се вземе от Италия клавира е бил мостра http://cgi.ebay.it/Fantastica-KORG-PA800-L...9QQcmdZViewItem

1300 евро я видях в Швейцария http://www.mercatinomusicale.com/ann/ann.a...-nuova-100-.htm

вярно с пътя да България цената ще се вдигне още

Редактирано от rumenr
Отговорено

Е, ако можеш, що не го вземеш? Аз съдя по стандартната цена, която е 2500 евро. Прекалено е да ти продадат мостра за 1300 евро според мен... Ама що си го намерил за такава цена - взимай го

Отговорено
Е, ако можеш, що не го вземеш? Аз съдя по стандартната цена, която е 2500 евро. Прекалено е да ти продадат мостра за 1300 евро според мен... Ама що си го намерил за такава цена - взимай го

Дал съм линкове към реални неща с посочени цени. Ако аз не мога да го взема то може би ще помогне на някой друг.Не си струва за един клавир да биеш път до там освен ако и без това не отиваш за кола или на екскурзия. Кола взех преди нова година от там но за съжаление нямах пари за нищо друго.

• 4 weeks later...
Отговорено

Пробвал съм и па800 и па1х преди даси купя втория ц две думи ще кажа че па1х е във пъти по висок клас тези малки разлики за които споменава колегата не значат нищо