джазелектро Публикувано Юни 17, 2007 Публикувано Юни 17, 2007 Здравейте колеги ! Решил сам да се сдобия с един Корг от този модел. Бихте ли споделили мнения за клавира! Интерисува ме кои са му слабите и кои силните места,има ли прили4ни синти звуци,пиана,органи и т.н. Ще ми свьрши ли работа с оглед на това,4е искам да го използвам за правене и на електронна музика? Цитирай
rusnaka Отговорено Юни 17, 2007 Отговорено Юни 17, 2007 Здравейте колеги ! Решил сам да се сдобия с един Корг от този модел. Бихте ли споделили мнения за клавира! Интерисува ме кои са му слабите и кои силните места,има ли прили4ни синти звуци,пиана,органи и т.н. Ще ми свьрши ли работа с оглед на това,4е искам да го използвам за правене и на електронна музика? Според мен YAMAHA TYROS 2 е определено по-добър!!! Но и тя и Коргът не стават за електронна музика. То може де - ама няма да е като това, което би постигнал някакъв професионален софтуер за това, а ще е някакво подобие. Поне аз така мисля. А иначе ако ще се ползва за кръчма е много добър - но ако ще се дават толкова пари - по-добре е да се дадат за Ямаха Тайрос 2... Там е истината... Успех! Цитирай
miro2bg Отговорено Юни 18, 2007 Отговорено Юни 18, 2007 Гледам че Жан-Мишел Жар напоследък използва "Roland Fantom X8", не съм наясно обаче като цена как вървят двете... Ама за всеки случай... Наздраве! Цитирай
джазелектро Отговорено Юни 18, 2007 Автор Отговорено Юни 18, 2007 По принцип нямам намерение да го използвам само за електронна музика.Главно ми трябва за аранжиране и свирене на поп,джаз и фънк,но даржа клавира,които ще купя да има щогоде прили4ни синти звуци. За това и сам решил да отпусна пове4ко средства,но да ми варши работа изцяло! Ако знаете нещо като за мен моля споделете колеги ! Гледах и ра - 800 май е по добар от към синтито Цитирай
melih_korg Отговорено Юни 21, 2007 Отговорено Юни 21, 2007 здравй колега, преди бях с ра80 и ра1х, сега съм с ра800, и да ти кажа че съм мноого доволен от клавира, разликата е огромна с ра1х, няколко ще ти изброя, семплере на ра800 е 64 мб с тенденция по-нататък да е 512 мб, а на ра1х е 32 мб, полифонията на ра800 - 128 гласа, ра80 и ра1х - 64 гласа, USB flash памет, а и да не забравим теглото и цената , което не е никак малко за ра1х - 21 кг, а на ра800 - 13 кг, за повече подробности skype : melih_korg Цитирай
Teiton Отговорено Юни 22, 2007 Отговорено Юни 22, 2007 Този тип клавири нямат хубави синти -зувкове.Ако искаш професионален акомпанимент -да,но ако искаш звук си купи синтезатор.Все пак всичко зависи от това,каква музика свириш.В "самосвирките" има синти-бленди и ,ако мислиш,че ще ти вьрши работа PA1, си купи. Цитирай
rusnaka Отговорено Юни 23, 2007 Отговорено Юни 23, 2007 Много съм съгласен с Тейтон!!! Но все пак ще кажа, че в последно време самосвирките ги поизпипаха малко или много и от към синти звуците и имат потенциометри за бъзикане в реално време... Па800 определено е МНОООООООГО по-добра! Но лично аз смятам, че TYROS 2 е черешката! Може и да не съм прав де Успех! Цитирай
zdravko87 Отговорено Юни 27, 2007 Отговорено Юни 27, 2007 Остава само да му намериш Тирос 2 за 2500 лв и си цар. Цитирай
rusnaka Отговорено Юни 27, 2007 Отговорено Юни 27, 2007 Здравко, то и па800 няма да си намери за 2500... Дори и за 3000 няма да може... Цитирай
rumenr Отговорено Юни 27, 2007 Отговорено Юни 27, 2007 (Редактирано) Здравко, то и па800 няма да си намери за 2500... Дори и за 3000 няма да може... на 1550 евро може да се вземе от Италия клавира е бил мостра http://cgi.ebay.it/Fantastica-KORG-PA800-L...9QQcmdZViewItem 1300 евро я видях в Швейцария http://www.mercatinomusicale.com/ann/ann.a...-nuova-100-.htm вярно с пътя да България цената ще се вдигне още Редактирано Юни 27, 2007 от rumenr Цитирай
rusnaka Отговорено Юни 27, 2007 Отговорено Юни 27, 2007 Е, ако можеш, що не го вземеш? Аз съдя по стандартната цена, която е 2500 евро. Прекалено е да ти продадат мостра за 1300 евро според мен... Ама що си го намерил за такава цена - взимай го Цитирай
rumenr Отговорено Юни 27, 2007 Отговорено Юни 27, 2007 Е, ако можеш, що не го вземеш? Аз съдя по стандартната цена, която е 2500 евро. Прекалено е да ти продадат мостра за 1300 евро според мен... Ама що си го намерил за такава цена - взимай го Дал съм линкове към реални неща с посочени цени. Ако аз не мога да го взема то може би ще помогне на някой друг.Не си струва за един клавир да биеш път до там освен ако и без това не отиваш за кола или на екскурзия. Кола взех преди нова година от там но за съжаление нямах пари за нищо друго. Цитирай
rusnaka Отговорено Юни 27, 2007 Отговорено Юни 27, 2007 Е, не могат ли да го доставят в България? Цитирай
roi Отговорено Юли 23, 2007 Отговорено Юли 23, 2007 Пробвал съм и па800 и па1х преди даси купя втория ц две думи ще кажа че па1х е във пъти по висок клас тези малки разлики за които споменава колегата не значат нищо Цитирай
Recommended Posts