Jump to content
Българският форум за музиканти

Вместо пиано?


ili

Recommended Posts

ili, аз съм гордия собственик на дигиталното пиано, закупено от CyberGene. Това ще е една много стабилна инвестиция, която много си заслужава! Съветът ми е именно да се спрете на него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен най-добрата алтернатива е да купиш пиано.След това може да помислиш и за йоники,синтезатори и т.н. Просто пианото е като една основа.Ако ще се занимават сериозно с това,наистина най-добро е пианото.То служи като един вид основа на обучението.А и електронните клавиатури са много различни от класическите."пипането" си е различно!Аз свиря и на синтезатор,и на пиано и смятам,че класическото пиано си е най-добро!Зависи и дали класика или рок или поп ще свирят,но така или иначе най-добро си е пианото.

Това все пак си е мое мнение де,различни хора,различни вкусове!

А и ако на уроците си свирят на класическо пиано,най-добре си вземете такова!

Мисля,че децата са прекалено малки,за да преценят дали искат да се занимават с музика или не,може би поне някъде към втори клас ще са способни да решат.Друга възможност е да се откажат когато си поискат.И друг вариант е те да не се справят с това!То все пак не е лесна работа!Лемуан и Клементи са лесни,но Рахманинов,Шопен,Бетховен,Моцарт....Ами Бах?!Направо ужасТ!

Ако смятат да се разминават занапред(след години де) с един-два часа на ден,по-добре да не се захващат!Минимум 4 часа дневно се изисква на един среден етап 5-6 клас.Може би няма да се справят с натоварването...

Също ще повлияе и на училището им-едва ли ще имат време за учене в едно средностатистическо общообразователно училище!Но затова пък си има музикални училища.Обаче само с диплома от музикално училище няма да могат да се захванат с много професии!

Честно казано,музикалните ни училища куцат много здраво и като система,и като престиж!В тях събират кьораво и саката,защото иначе ще се наложи да закрият много училища поради липса на интерес....А и народните инструменти заемат голяма част от 'пространството' и трошат пианата и роялите!Сега не знам за софийското,но в Плевенското определено ни е кофти!

Така че сериозно трябва да се обмисли стъпката към изкуството!

А,и в БГ хората не се 'кефят' много,много на класиците...Чалгата е на почит.....Не че нещо намеквам...Който иска да слуша чалга-негова си работа,няма да се избием я!

Засега може да им вземете руско пиано,'Заря' не са толкова лоши...

Но ако смятат сериозно да се занимават с класическа музика,по нататък(в смисъл,след 8-9 клас)би се наложило да вземете по-добро пиано,немско например."Julius Feurich","August Forster"(да,знам,точките отгоре липсват...),"Bluther" мисля,че имаше...Или пък "Petrof",повечето имат добър звук,но не са немски

И за финал,музиката трябва да ги прави щастливи,да я обичат и да не им бъде в тежест!Иначе просто няма смисъл...

Айде,аз отивам да си свиря Ноктюрното от дедо ви Шопен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря на всички, които се включиха по темата с някакъв коментар!

 

След много четене, ровене в интернет и ходене по магазини стигнах до извода, че мога да си позволя сума до 700 лв.

Колебая се между Yamaha PSR E303 и Yamaha PSR E403. Не намерих много добри отзиви за серията PSR, освен за по-скъпите модели, но така или иначе това са ми възможностите.

 

Кое от двете да взема? Има ли смисъл да дам 200 лв. повече за 403 или си е все тая. На този етап не ми трябват кой знае какви екстри и скоро няма и да ми потрябват вероятно. Въобще има ли разлика между двете като качество на звука или разликата е в цената и екстрите?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Само идея:

Потърси серията DGX на Ямаха

Първо са с 6 октави, има неща които не могат да се изсвирят на 5 (PSR всичките са с по 5 октави) - пример една Лунна соната. Имат и говорителчета, могат да се усилват или намаляват , така че да не пречат на съседите

Второ в този модел свирки има самоучител - системата YES2 - правени са специално за обучение на млади изпълнители (учащи се).

Трето - от тази серия има модели , които имитират клавиатурата на пианото

Четвърто, не са много по скъпи от PSR серията, да не кажа, че са почти на цената

 

Пето, има фирми, които дават пиана под наем, поинтересувай се , ако трябва вземете едно пиано за 3 месеца, виж как ще тръгнат нещата с хлапетата и тогава се хвърляй надолу с главата с големите пари

 

Поздрави,

Митко

Редактирано от mitkosan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога да ти предложа на старо Yamaha DGX 505 - пълнооктавна - 88 клавиша, по-добра е от тези двете, който си набелязала. Цената е около 700лв, клавира е на малко повече от половин година. Ако евентуално имаш въпроси пиши ЛС или на майла - Lisichkov_1@abv.bg Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Офертата ми звучи добре, още повече че исках 88 клавиша вместо 61, обаче вече купих Е403.

Здраве да е! Вече се радваме вкъщи на новата придобивка, така че темата е приключена.

 

Благодаря на всички!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.