vhcs Публикувано Юни 15, 2007 Публикувано Юни 15, 2007 Здравейте, трябва да си взимам нов бокс (боксове) в следващите няколко седмици и съм много раздвоен. Тоя път съм решил да не правя никакви компросмиси и да взема това което наистина ме кефи и да знам че следващите години въобще няма да мисля за оборудване. Лично най ме кефи AMPEG SVT410 HLF като саунд и динамика ама голям кютук. Та взех да се замислям сериозно за други комбинации. По принцип бокса ми трябва за записи (DI и микрофон) и за концерти разбира се. SVT410HLF ще върши и за двете идиална работа ама такъв кютук как се мъкне ... направо ми става мъка като си помисля кво ме чака. Също не е за пропускане и факта, че повечето клубове имат малки сцени - то за музикантите едвам място има та камоли за един такъв бокс. За големи сцени няма проблем - там дори това е екстра решение. Та това са ми притесненията в общи линии и като алтернативи се задават 2х10" както и 1х15" боксове или комбинация ... само че в тоя случай почвам да се притеснявам, че ще страда качеството на звука за записите. Има обаче преимущества - не е нужно да се изръсвам за 2 бокас ако се реша за комбинация на куп а да взема единия само а другия след време (това междо другото е плюс в битката срещу 4х10"). Ето и моделите и марките дето съм загледал за сега: 4х10" боксове - AMPEG SVT410 HLF - PEAVEY 410 TVX - много добри характеристики има и супер цена - HARTKE 4.5XL 2х10" боксове - TRACE ELLIOT 1028H - HARTKE 2.5XL - GALLIEN KRUEGER NEO210 1х15" боксове - HARTKE 115BXL - TRACE ELLIOT 1518C BASSBOX Дейте някой и друг съвет, мнение евентуално друго предложение за което не съм се сетил. Поздрави Алекс Цитирай
Mephistofel Отговорено Юни 15, 2007 Отговорено Юни 15, 2007 За посочените от теб марки и модели нямам преки впечатления и не мога да коментирам обективно.Аз ползвам следните два бокса и съм абсолютно доволен от тях: http://www.thomann.de/de/swr_workingpro_4x10.htm и http://www.thomann.de/de/swr_workingpro_1x15.htm Цитирай
sw1tched Отговорено Юни 15, 2007 Отговорено Юни 15, 2007 Не забравяй, че за малки концерти и сцени винаги остава варианта да свириш само с главата, стига да има монитори, чрез които да чуваш какво свириш. Можеш и да си вземеш и малък бокс за малки концерти или турнета. Цитирай
разбойник Отговорено Юни 15, 2007 Отговорено Юни 15, 2007 Всеки съвет за колона без да се знае какъв е усилвателя ще е ненужен. Ако говорим за ламповия Ampeg от предишната ти тема бих те посъветвал да е Ampeg SVT, при това най-малко 4х10. Все пак, ако не ти се влачи бокс 4х10 се огледай за вариант с два бокса 1х12, комбинация 1х12+1х15 или един 2х12. Ако комбинираш усилвател и боксове на разл. производители задължително ги чуй с твой бас за да не си изненадан неприятно след покупката. sw1tched, ако аз мъкна 40 кг. лампов усилвател на концерт определено ще искам да го чувам на сцената, а не да го ползвам само като DI бокс vhcs, кажи за какъв усилвател става дума. Цитирай
sw1tched Отговорено Юни 15, 2007 Отговорено Юни 15, 2007 Не знаех че за толкова тежък амп става дума, но за концерт пред 30 души (примерно) да мъкнеш 100 кила си е overkill А di/preamp-ове от рода на sansamp си вършат работата много добре...но все пак не съм басист и твърде вероятно е затова да говоря така. Цитирай
vhcs Отговорено Юни 15, 2007 Автор Отговорено Юни 15, 2007 vhcs, кажи за какъв усилвател става дума. Ampeg SVT3 Prо ... и с AMPEG SVT410 HLF просто звучи убойствено, само че е ебаси кютука. Цитирай
vhcs Отговорено Юни 15, 2007 Автор Отговорено Юни 15, 2007 (Редактирано) @Mephistofel Warwick и SWR нещо не ме кефят .. не знам защо ама е така за концерт пред 30 души (примерно) да мъкнеш 100 кила си е overkill еми SVT-410HLF тежи 50 кила и има следните размери 61x76x48 - само си помослете ква кола ми трябва само за тоя бокс ... айде за София мога и да го преживея някък си, ама наложи ли се да се ходи из страната (думата провинция много я мразя) мъките стават големи и това автоматично намала фактора кеф като цяло. Поздрави Алекс Редактирано Юни 15, 2007 от vhcs Цитирай
разбойник Отговорено Юни 15, 2007 Отговорено Юни 15, 2007 Транзистор, значи. В т.нар Classic series на Ампег има и по-компактни модели - разгледай/чуй. Markbass предлагат доста леки боксове, виж напр. този. Затворен обем, добри говорители, би трябвало да е ОК за рок, теглото е наполовина на Ампег. sw1tched, Sans Amp Bass Driver DI върши чудна работа, но като се сетя каква е мониторната система в повечето клубове нищо не може да се сравни с усилвател+колона Цитирай
vhcs Отговорено Юни 15, 2007 Автор Отговорено Юни 15, 2007 има възможности и комбинации хиляди, аз затова питам. Крайното стъпало е транзистор ама за записи ще ползвам лампово стъпало. Еми кво да правиш ... ще го мъдря па като ми писне да мъдря ще действам. А за Peavey-то някой нещо да каже ?!??! Има много добри характеристики, цената е супер и е попедител в тест на списанието Bass Player USA (ама не знам кой брой и кои са били съперниците) Поздрави Алекс Цитирай
разбойник Отговорено Юни 15, 2007 Отговорено Юни 15, 2007 Не се връзвай на такива класации. Не съм слушал въпросния бокс, но без да чуя комбинацията не бих взел нищо, даже Ампега от същата серия Отдели време и слушай. Тъкмо могат да излязат и нови кандидати Цитирай
vhcs Отговорено Юни 18, 2007 Автор Отговорено Юни 18, 2007 набарах една много добра оферта на 18 инчов бокс ползван само няколко месеца на ампег ... кофтито е че нямам и оредстава как звучи един 18" бокса а е много далече и не мога да отида да го видя/чуя на място. заслужава ли си ... или да досъбера кинти и да си взема един 4х10 както по принцип съм решил. Лично съм свирил/слушал различни 1х15" мама 1х18" не съм. съвет да ви се намира ?!?!? Цитирай
Bassbuzz Отговорено Юни 18, 2007 Отговорено Юни 18, 2007 При '10-ките' имаш повече 'атака',която липсва при '15-ката'и нагоре. Не забравяй и за 'хорна-та'.Без нея слап-а го няма. Цитирай
vhcs Отговорено Юни 18, 2007 Автор Отговорено Юни 18, 2007 знам аз ... SVT 410 HLF е най-маняшкия бокс който някога съм чувал - дори храчи по-яки ниски от 2х15" бокс ... ама мноо ми се видят кинтите мамка му и прасе, пък и кютук голям ... ми ще стискъм зъби и ще събирам - тоя път съм решил да не правя компромиси ! мерси пак на всичи Алекс Цитирай
Recommended Posts