the_gorer Публикувано Юни 14, 2007 Публикувано Юни 14, 2007 Ще си купувам полировъчна машина. Препоръчайте ми полир паста за полиране на боята и/или лака на китари. Но такава, която да става и за полиране на ръка - просто не се знае дали ще купя машината и може да се наложи да търкам по стар български обичай - на ръка. Намерих някакви пасти, но бяха по 30 кинта за флакон (или каквато беше там опаковката им) - не давам толкова посмъртно. Пък и бяха май само тип "восъчни" - такива, които са на принципа на запълване на драскотините с нещо като восък и реално драскотината не е махната, а само замазана отгоре. И като се има предвид, че вероятно ще ми трябват 3-4 различни номера и за всеки да дам по 30 кинта... Полирането ще ми излезе златно - към 120-130 лева. И така, вие какво ползвате? Абразивни или восъчни пасти? А може би и двете? Къде да намеря евтини такива? Или евентуално скъпи, но в малки разфасовки, за да мина Тънко? Какви марки? На какви пари вървят? Такива ми ти работи... Благодаря! Цитирай
gpav Отговорено Юни 14, 2007 Отговорено Юни 14, 2007 Пробвай паста за зъби Или зъболекарите имат едни полиращи пасти (при слагане на пломби се използват) Добре сега сериозно...Защо не пробваш полиращи пасти за коли, мисля че са по евтини. Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 14, 2007 Автор Отговорено Юни 14, 2007 Пробвай паста за зъби Или зъболекарите имат едни полиращи пасти (при слагане на пломби се използват) Добре сега сериозно...Защо не пробваш полиращи пасти за коли, мисля че са по евтини. ^ Пастата за зъби наистина се ползва за полиране. Включително на златни пръстени и прочее. Пастите, за полиране, за които писах в първия пост са именно за коли. Скъпи са и са от "мажещите". Цитирай
Overdrive Отговорено Юни 15, 2007 Отговорено Юни 15, 2007 гледах скоро някви абразивни на 3М по 5 кинта Цитирай
Dikata Отговорено Юни 15, 2007 Отговорено Юни 15, 2007 полирма6ина"sparky"-190 лв. и пасти 3М.това е хавата за 4ове6ки суми. Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 15, 2007 Автор Отговорено Юни 15, 2007 Благодаря за отговеорите, ще потърся тези пасти 3М. А полирмашината ми ще бъде менте от 30 лева. Ръчна, без ексцентрик - просто върти една голяма мека шайба с хавлия отгоре. Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 17, 2007 Автор Отговорено Юни 17, 2007 гледах скоро някви абразивни на 3М по 5 кинта Само да попитам: къде си ги гледал тези пасти на 3М? В Практикер ли? Дали тази марка 3М се продава по бензиностанциите или автомивките? Някой спомена, че от там купувал полир паста за колата си, ама не се знае каква е била неговата. Вероятно восъчна. Цитирай
stratocaster Отговорено Юни 17, 2007 Отговорено Юни 17, 2007 има полирмашини за по 35-40 лв. менте естествено чудя се дали няма да стане с паста Гой хаха Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 17, 2007 Автор Отговорено Юни 17, 2007 има полирмашини за по 35-40 лв. менте естественочудя се дали няма да стане с паста Гой хаха Кви са тия пасти Гой? Аз съм чувал за оръжейна смазка Гой пе'есе и нещо си. Вехтия си смазва пушките с такова. А въпросът ми за това откъде да взема от тези абразивни пасти 3М остава открит. Железариите? Едва ли. Бензиностанции? Може и да имат, но от восъчните. Практикер? В търновския цените са тройни. Магазин за автобояджилъци? Много е вероятно, но дали? И така: от къде да я купя? Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 18, 2007 Автор Отговорено Юни 18, 2007 Понеже никой не отговаря на въпроса, ще се обърна директно и поименно: @Overdrive, къде точно си ги гледал тези 3М пасти за по 5 лева? В смисъл, в какъв вид магазин? Железария, универсален хипермаркет, бояджийски магазин, бензиностанция? Мерси Цитирай
Overdrive Отговорено Юни 20, 2007 Отговорено Юни 20, 2007 виждал съм в малки квартални бояджииски магазини Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 20, 2007 Автор Отговорено Юни 20, 2007 виждал съм в малки квартални бояджииски магазини Аз намерих в един магазин за авто емайл лакове - продават я насипно. 50 грама е 3 лева. Имат и номера - явно за едрината на абразивните частици - първи номер, втори номер... Кой номер ще е най-подходящ за гланциране на боя след търкане с водни шкурки? Цитирай
Recommended Posts