Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

https://alexanderkyd.bandcamp.com/track/of-time-and-the-river

Няколко души в този форум са ми давали градивна критика, че парчетата ми са прекалено еднообразни. 
Моят стил е меланхолични, философски китарни инструментали и ми е трудно да бягам много много от този звук, но все пак с това парче се опитах да "внеса разнообразие". Първо, размерът е 9/8, което е нещо ново за мен. Второ, ползвах кларинетист. Надявам се да звучи по-интересно така. 

• 2 weeks later...
Отговорено

Добавям: ползвах англичанин за кларинетист - пичът специализира в Клезмер и когато  му казах, че съм българин и размерът е 9/8, веднага му блеснаха очите. Смесването и мастерирането са дело на испанец от Валенсия - не съм го виждал на живо, намерих го във Fiverr и мисля, че ми свърши много добра работа. 

• 2 weeks later...
Отговорено

Наистина твоята музика е релаксираща и медитативна, така че монотонната и форма е задължителна норма, в което няма нищо лошо. Кларинета също допринася със спокойната и семпла мелодия за това настроение.
Сега нека да споделя мнението си за ритмиката и размера на композицията.Според мен размера не е 9/8-ми, а редуване на 5/4-ти + 4/4-ти, но може да се мисли и като 9/4-ти. Но понеже не съм музикален теоретик експерт, не съм категоричен, че съм прав. Аз също експериментирам с неравноделни размери и ако желаеш чуй тези две мои композиции, след което ако желаеш може и да обсъдим и нещо съвместно! Иначе желая ти плодотворна работа в същия свободен  дух!

Musical Theme in rhythm size 9/8

Without beggining (Без начало и без край)7/8

Отговорено

Благодаря за включването! Първата ти композиция със сигурност е 9/8 - лесно се брои "но-две-три-че-но-две-три-че-пет" (демек общо девет осмини в такт)
По същия начин може да се брои и на моето парче, което потвърждава моето твърдение. Според мен е по-добре да се чете като девет осмини в такт, отколкото да се редуват тактове ту с четири, ту с пет осмини - тук може и да греша, не съм теоретик и аз! Но за мен това са осмини, не четвъртини. 
Второто ти парче в 7/8 също много ми хареса - интуитивно се брои но-две-три-че-но-две-три и определено увлича. 
На разположение съм за колаборации, винаги.