Jump to content
Българският форум за музиканти

Запитване относно смяна на адаптери


schejtan

Recommended Posts

Здравейте,

първо да поясня че леко са ми чужди за момента някой от термините като цяло по устройството на бас китарата.....

 

Имам горе посочения Washburn XB125 Цък и свиря с него от почти 2 години. До момента не съм правил никакви "ъпгрейди" освен смяна на струни ако това се брои :rocker:. Напоследък обаче забелязох, че имам НЕВЕРОЯТНО големи и много на брой бразди оставени от струните по адаптерите, особено от 5, 4 и 3-та .... Свиря death/grind metal и доста агресивно "млатя" по струните със пръстите на дясната ръка, и това не е случайно ... страшно много ме ИЗКЪРТВА специфичния pick който издават струните при чукването им във прагчетата. Знам ли, можеби не е най-здравословната техника за самия инструмент, обаче казвам ви този уникален ефект (знам ли може и да не е толкова уникален) адски много определя звука ми като цяло.

Като се има предвид че ползвам Dinamyzer-а от Behringer BX600 Цък и един педал на Ibanez който е секънд хенд и така не можах да го намяря във интернет точния модел ... абе Бас драив нещо такова,

 

/улях се/

Та, всъщност въпроса ми е какъв вид са ми адаптерите, какъв вид адаптери ми позволява самото тяло на бас-а да сложа на тяхно място, към какви адаптери да се насоча като марки и т.н., и разбира се ... има ли изобщо смисъл да инвестирам в този иначе не толкова висок клас инструмент. Като се има предвид че вече ми е адски удобен и си върши работата доволно.

 

п.п. а още едно въпросче, long scale и другите разновидности на скалите .. ако някой ми поясни като цяло ще съм благодарен. и един последен въпрос - искам да си сменя струните от 0.40-130 на 0.50-135(има ли и 140?) поради това че има тенденция да свалим настройката от сегашната D в C, евентуално и в B :thumbup: /тежкия звук е нещото което търсим:thumbup:/

 

това е засега :thumbs_up:

поздрави

Dancho/Haema

Добрич

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм със същия бас и съм много доволен от това, което се чува от дефолтните му soapbar pickups(както ги наричат). За ъпгрейд бих те посъветвал да се замислиш, чак когато дойдете в София! Прочетох, че имате тази идея! В РФ има избор на електроника, която мисля, че ще ти свърши огромна работа! Аз лично скоро не смянатам да сменям електроника, достатъчно мощно звучи, дори и да е леко поидрана.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Адаптери се сменят в случай, че не ти харесва звука на инструмента. Ако искаш промяна - давай, ако си доволен - няма смисъл.

 

Лошата новина (без да имам пред себе си размера на твоите адаптери) е, че няма да намериш адаптер който да е с такава форма. Бартолини (www.bartolini.net) имат модели за Уошбърн, но не и тази форма и размер. Може и да бъркам, погледни в сайта им - имаше *.pdf с размери и картинки на всички варианти които предлагат.

Адаптерите, които са достатъчно големи по размер за да покрият отворите на сегашните ти са сравнително малко - може би Seymour Duncan SMB-5, за други не се сещам в момента. Ще трябва да отделиш и някой лев за майстор, който да издълбае отвори за новите.

 

На твое място аз не бих се занимавал. Когато можеш си вземи направо по-скъп бас който ти харесва и готово.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Мерси за отговора :music:. Сигурно така ще стане, чак като се преместим. Идеята ми беше да разбера като категория какви са тези т.н. soapbar адаптери :yahoo:, за да човъркам из саитовете да гледам какви мога да му сложа и какво мога да очаквам от тях.

Другото нещо заради което се чудя дали да наливам пари в него е това че си избрах едно ESP LTD F255 мисля че беше модела, видях в характеристиките му че е с 2 EMG hz адаптера. Въпроса е дали и кога ще имам възможност да се сдобия с него. Някакви мнения и наблюдения някой ако има над този бас моля да сподели, като цяло за марката и т.н.

 

Поздрави

Данчо/Haema

Добрич

 

Едит: @разбойник, и аз това се чудих не съм виждал никаде подобни адаптери. Май наистина гореописаното ЕСП ЛТД ще е по-добрия вариянт, ама незнам моя на какви пари да го обявявам ... той като цяло няма никакви забележки, само тея бразди по адаптерите :dance:.

 

п.п. ААААААААААААААААААААААААААА излъгах ;) имам един ОГРОМЕН проблем - Буксата на баса ми е повече от зле ... това е проблем който ме преследва почти от както си купих Уошбърн-а :thumbup:

 

моля кажете мога ли да си купя някаква маркова букса защото из Варна търсих на всички муз. магазини и все ме пращат в Конрад, а там ми продадоха за 0.5 - 1.00 лв някаква стерео съвсем обикновенна букса (с която съм все още и вече е нетърпимо) просто като вкарам кабела в нея трябва да съм го ОПТЕГНЪЛ страшно много на колана за да е позициониран и да не мърда... при най-малкото помръдване и ми трябват 4-5 мин докато го фиксирам така че да си "върви" като хората. То не са пращения не са брумове докато това стане :rockon:(( Няма да ви кажа като си насцена това колко еб*но ти действа супер спек :whistle:.

 

Поздрави

Редактирано от schejtan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не че имам нещо против EMG HZ серията, но повечето потребители на тази марка залагат на по-скъпите активни модели. За твърда музика аз бих избрал EMG DC (за справка чуй Пантера :) ) или EMG40P.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спокойно с буксата! Случва се! И аз съм със същия проблем, но още нямам време да се занимая с него сериозно. Иначе за пикапите, както каза господин Разбойников, по-добре недей да се хващаш с такова нещо, ако звукът им те радва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

доста агресивно "млатя" по струните със пръстите на дясната ръка

ако си смениш адаптерите след няма и някой и друг месец пак ще ги изкопаеш щом свириш яко ... смени ги като тръгнат да сдават багажа, иначе не виждам смисъл

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами като гледам съветите, май наистина ще се откажа от смяната на адаптери, поне засега. Ще почакам да видя какво ще излезе като оферта ще ровя из саитовете и накрая ще си купя нова бас китара :)))

 

Поздрави,

Данчо/Haema

Добрич

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.