Fenix Отговорено Април 2, 2005 Share Отговорено Април 2, 2005 Aхахаххахахахахахахаххахахахахахахаххахахахаха ето как си държа китката: за справка -> десктопа ми http://forum.muzikant.org/index.php?showto...indpost&p=32657 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nedko Отговорено Април 3, 2005 Share Отговорено Април 3, 2005 Аз като свиря на дебелите струни заглушавам тънките със свободните пръсти (най-често с кутрето и безименния) на лявата ръка. Също ползвам и основата на другите пръсти понякога. Освен това често свиря през всичките струни с перцето, дебелите дават тона а тънките - заглушени за да добавя атака. Т.е. при такова свирене заглушаването не е нужно единствено за да предотврати резонанса. Когато свиря на тънките струни заглушавам дебелите със дланта на дясната ръка - като при нормално заглушаване за резачки. Допълнение - свиря с лявата ръка на грифа и дясната при адаптерите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Glacierise Отговорено Април 4, 2005 Share Отговорено Април 4, 2005 Ми при мене е следния номоер: Като свиря ритъм, тънките струни ги заглушавам с дясната, а дебелите - с лявата, с 1ви. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Glacierise Отговорено Април 4, 2005 Share Отговорено Април 4, 2005 Китката ми не се опира никъде. Тя винаги е във въздуха.Само дланта лежи върху струните и моста. Междудругото, ако по някакъв начин успяваш да си подпираш и китката и съще временно да свириш, занчи определено ставаш за йога Хаха - давай ми дипломата, значи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
wolfgang Отговорено Април 6, 2005 Share Отговорено Април 6, 2005 (Редактирано) AXE, очевидно става въпрос за неправилна постановка на дясната ръка. Аз не само, че нямам проблем при заглушаване, но и на китари с по-леки струни ползвам тясната част на дланта си за бендване на струната до половин тон при заглушаване - явно е въпрос на техника и ти търсиш да овладееш точната постановка. Редактирано Април 6, 2005 от wolfgang Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts