Jump to content
Българският форум за музиканти

Правилна позиция на стъдовете на тремола и флойдове


Recommended Posts

Здравейте. Сега чертая рдин шаблон на GRG270, но не с ITL1 тремоло, а за стандартен Original Floyd Rose/Gotoh double locking tremolo.

 

Понеже никъде не видях из нета информация, какво е разстоянието по оста на струните(y-оста, ако гледаме китарата изправена)между стъдовете, и седлата, поставени в средна позиция, та ми е интересно дали някой от вас има такава информация.

 

Освен това, кажете как позиционирате тремолото върху китара, която правите. Идеалния край на скалата(примерно 648мм от нъта) трябва ли да съвпада със мястото, откъдето струните напускат седлата, когато самите седла са в средна позиция(интонациите), или се позиционира малко по-назад, или по-напред за още компенсация??

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами току-що премерих на моята китара, и ми изглежда, че центърът на stud-а е точно на 635 мм от края на locking nut-а. Става въпрос за Edge III тремоло. А и не знам къде трябва да е средната позиция, тъй като, както знаеш, всяко отделна чест, където се захваща струната се държи на болт, за който има 2 дупки, в които може да се сложи, в зависимост от това дали трябва да е по-близо, или по-далече от nut-а. Та да приемем за средна позиция тази, при която болта е в дупката, която е по-далеч от нъта, а самият saddle е максимално приближен към нъта, например, за да сме по-точни? :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.