Jump to content
Българският форум за музиканти

Има ли класически пианисти


Vlad

Recommended Posts

Ако да - може да хвърлите един поглед на тези ноти:

 

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=24542

 

Не съм сигурен дали не нарушавам някое от правилата за реклама, но до колкото помня те се отнасяха за "комерсиално настроени типове" , а нотната литература е по-скоро елитарна, отколкото комерсиална...

 

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

Има.

Обаче само да попитам, понеже не съм наясно как е в Бг с авторските- аммм... Пипо съгласен ли е, т.е. наясно ли е, 4е аранжиментите му се продават в нета?

Не се заяждам, всъщност щом се измъкна от ваканционното настроение, което ме тресе точно сега, смятам да използвам услугите ти.

Дотогава: Поздрави и хубаво лято :offtopic-001:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Закон за авторското право и сродните му права

 

Чл. 36 (3) Когато отстъпи на ползвател неизключително право за използване на произведение, авторът може сам да го използва, както и да отстъпва неизключително право върху същото произведение на трети лица.

 

Чл. 38 (1) Възнаграждението на автора може да бъде определено като част от приходите, получени от използването на произведението, еднократна съм или по друг начин.

 

Чл. 47. Ако в издателския договор не е предвидено друго, смята се, че:

 

1. на издателя е отстъпено правото само за едно издание;

 

2. (изм., ДВ, бр. 28 от 2000 г.) на издателя е отстъпено правото да издаде произведението в тираж, не по-голям от десет хиляди екземпляра;

 

3. на автора се дължи възнаграждение в размер петнадесет на сто от цената на дребно на всеки продаден екземпляр от произведението;

 

 

Чл. 53. (1) Авторът може да възложи за собствена сметка на издател да възпроизведе и разпространи определен брой екземпляри от произведението.

 

(2) Авторът може да уговори с издател да възпроизведе и разпространи екземпляри от произведението, като участва в разходите по издаването и в приходите от разпространението.

 

 

 

Това е извадка от закона, която , надявам се, хвърля някаква яснота за правното положение в България. Току що приключих с тази поръчка, възложена ми чрез проф. Ганка Неделчева. За момента има отпечатани 20 бройки, които се надявам, че ще се продадат в рамките на следващата година и половина - две. Това пък смятам хвърля известна светлина върху търговската страна на въпроса. За 3 години, от как продавам първата, издадена от мен школа "в нета" съм продал 3 бройки. Този "бизнес" е по-скоро на добра воля и за чест и слава... За което мога само да съжалявам!

 

 

Влад

Редактирано от Vlad
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това обяснява нещата.

Виждам, че имате много добра репутация в този форум (малко късно) и се извинявам ако въпросът ми е хвърлил и най- малка сянка на съмнение върху Вашата почтеност като издател и/ или разпространител!

За оправдание:

1. Проф. Диналов ми е много мил и драг по редица причини. Свирила съм всичките му обработки (до 2002г.)

2.Само мога да предположа в какво бедствено положение са хората (на всички равнища), занимаващи се с класическа музика. В нета има почти всичко, безплатно.

3.Съвсем нова във форума- тепърва ще говоря глупости, но се надявам да ми прощавате :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.