Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
На 31.01.2022 г. at 13:20, Koobenot написа:

Най-добре в сервиз. Може да е повреден твърд диск/SSD. Колко е стар този Mac?

Юни 2016 е купен, проблемите почнаха преди 2 или 3 години. За всекидневни неща ми върши работа, но е много бавен. Аз съм му свикнала и ще го карам докато може. Не ми се дават пари за сервиз. Правих нов профил, няколко часа беше бърз и после пак почна да затлачва - трябва му доста време, за да отвори файл. 

Тези дни организаторите на конкурса пратиха емайли, че няма да е онлайн, а присъствено.

Сега се готвим за присъствения конкурс.

Някой може ли да ми каже как да се направи караоке на тази песен:  " Anthem for the Judge"  от Niki DeMar

Няма ноти в нета, може да се акомпанира по акорди, но певицата иска да я пее с караоке и се чудя дали може да се направи от оригинала хубаво караоке и как.
Пробвах с https://vocalremover.org/de/?fbclid=IwAR2xawpPTZlC72BRwd_hW-BrJvOVHlHgLB00RsL30Q62Fj-VFbkaLXKkoqs , обаче в началото ( Vers 1 )се чува глас, макар и леко. Минах го даже два пъти, но гласът остава. Няма как да отрежа от Vers2 и да сложа отпред, Vers2 е по-къс.

Отговорено (Редактирано)

Идеално решение на този проблем няма, все още. Въпреки това, в последните години, изкуствения интелект се подобри доста и резултатите вече са задоволителни. Вече не сме 2005 и всеки да казва "Да махаш вокал е невъзможно. Темата се затваря." По мое мнение, най-адекватният инструмент към днешна дата е Izotope RX8. Резултатите са задоволителни, но според мен още не е перфектно и се чуват артефакти. Ако наистина държите на закона, бих ви посъветвал, да си я купите. За алтернативните начини сама се досещате, просто правилата на форума не толерират пиратството.

Редактирано от Koobenot
Отговорено

За съжаление няма караоке за купуване, нито ноти. Единствено може да се купи песента от Амазон за 1,29 евро, което не е проблем, това имах предвид под "oригинала". Не знам дали е легално да се отстрани мелодията. На конкурса не може да се ползват пиратски ноти или инструментали, това го пише в регламента.

Отговорено (Редактирано)

Не ми се дават пари за сервиз.

Не знам къде живеете, ако в Германия ви излиза скъпо, отремонтирайте го в БГ. Немърливостта към техниката ще е само във Ваш минус, да не говорим за факта, че може да Ви предаде в ключов неподходящ момент ... говоря изцяло от личен опит. Както казваше един покоен вече наш съфорумник (Parni_Valjak): "Незнанието се заплаща, а простотията се наказва.".

Редактирано от Koobenot
Отговорено

Винаги имам резервни копия на важните неща.

Всички неща от Мак-а са ми в облака, а важните документи имат копия на уиндоуски лаптоп и на двa Hard Drive.

Имам достъп до документите си чрез iPad или iPhone, на работа ползвам тях.

Отговорено

Това ще е най-добрият вариант. Имате ли идея къде мога да поръчам такъв? Какви са цените и в какви срокове биват изпълнявани такива поръчки?

Така ще мога да предложа на певицата различни варианти, а тя (съответно родителите) да изберат.

Отговорено (Редактирано)

Изпратих Ви ЛС. Ако обичате, не цитирайте всеки път предходното мнение, да се запази прегледността. Мерси.

Редактирано от Koobenot