nico2003 Публикувано Януари 8, 2022 Share Публикувано Януари 8, 2022 1/ Имам GM Standard файлове за Roland MC-50, които искам да кача на лаптопа си 2/ Какво ще ме посъветвате да ползвам към лаптопа си за саундмодул и въобще, откъде мога да почерпя начална информация за сложния процес по създаване на цялостно оборудване, за да свиря върху файлове, които текат на лаптопа ми? Благодаря предварително! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
misho.d Отговорено Януари 11, 2022 Share Отговорено Януари 11, 2022 На 8.01.2022 г. at 18:28, nico2003 написа: Roland MC-50 Този микрокомпозер няма GM Standard, виж ако беше МК2 може да се измисли нещо, навремето им викахме егоисти каквото запишеш на него остава. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koobenot Отговорено Януари 12, 2022 Share Отговорено Януари 12, 2022 (Редактирано) Ако наистина е така, както колегата казва, трябва да намериш начин да направиш mapping между файловете изкомпозирани с MC-50 и General MIDI. Веднъж изгенерирал файл в General MIDI, пътища бол, но аз лично бих импортирал в някакъв DAW и бих наслагал прилично звучащи VST инструменти. После това можеш да си го изрендиш на WAVE и да си го пускаш където ти душа иска и да си го tweak-ваш както пожелаеш и да свириш отгоре. Има и сетъпи, при които на живо да тригираш определени виртуални инструменти, но тоя вариант е изпълнен с подводни камъни и винаги има шанс нещо някъде да ти забие или бъгне. Дано съм разбрал въпроса в правилна светлина, ако не ще помагане още. Редактирано Януари 12, 2022 от Koobenot Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts