Jump to content
Българският форум за музиканти

Squier Strat


Recommended Posts

Здрасти!

Имам Скуайър страт SE 100 на година и половина, който има нужда от поглеждане и сетъп

и да разбера горе долу струва ли си да му сменявм адаптери и електроника,

или да си търся нова китарка.. Въпроса е че ми е що годе удобна китарката

Та за работота- настройки на тремоло, тръс род, прагчета, всъщност всичко

да се погледне за да разбера какво има и може да се прави..

Ако има файда- следва пазарна консулсация за адаптери потенциметри и т.н...

и екраниране евентуално..

 

Ако някой иска да пробва да вдъхне живот на китарката, да пише..

аз поемам финансовата страна до колкот мога :surprise:

Разбирасе и услугата се заплаща/черпи по избор на майстора ..

 

А да, от София съм

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на мен смяната на праговете ми излезе около 80 лева с хубави широки прагове(Джъмбо или нещо такова...),като майстора ми оправи тръс-а(не че е голяма философия), адаптерите варират от 20 до 200 и нагоре(първите няма да ти вършат много работа), потенциометрите са около 5-6 лева парчето (миналия месец си взех Фендерски за 7 лева, но колко е Фендер един бог знае...), а за тремолото можеш пак да се обърнеш към лютиера...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

80 лева са прекалено много за смяна на прагчета. Аз си дадох китарата на небезизвестния Иван Вълчинов тук в Пловдив, който ми каза "20 лева с твои прагчета, 50 с мои". В случая аз вече си бях взел мои Jumbo прагчета за 30 лв, така че все тая, за него остават само 20те лева труд, в смисъл че работи на съвсем народни цени и точно и в срок. Както и да е де - казвам го в смисъл че са много 80 лв за прагчета.

 

Вече другото си е съвсем изцяло в зависимост от бюджета ти. Напоследък все повече се убеждавам, че каква е китарата и какви са електрониките има все по-малко значение, зависи през какво ще минава сигнала от нея, преди да стане "чуваем".

 

Ето ти sample-че, записано с китара за 200 лв с адаптери за 20 лв...Друг е въпроса през какво мина след това сигнала на китарата, за да излезе такъв през колоните... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

приятел,за твоя информация искам да вметна,4е 30лв за позиции е много,а 20лв за смяна е сме6но малко.80 кинта,ако метлата е с проблеми не е голяма цена.питаи в софиа какво става по вьпроса.пьк ве4е и децата знаят,4е хубавите не6та струват пари.казвам го за инфо,не за заяждане,нали сме маини все пак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Значи според мен всичко си зависи от качеството на работата. На моите китари позициите си ги сменям аз, като не съм някакъв маниак, а и не разполагам с каквото трябва - направил съм си една джаджка, с която да им правя радиус, гумен чук, една стяга за случаите, когато ги лепя, и това е в общи линии.

 

Оценявам работата си на 20-ина лв, но да ви кажа почти винаги се налага след това да минавам през не особено готините процедури на изравняване на прагчетата.

 

Има хора, със много яки преси, специални машинки за радиус на позициите, играят си да пълнят каналите, и да режат наново, за да влиза стегнато прагчето, специални накрайници за пресичките с различни радиуси и т.н. За тази работа 80 лева е напълно прилична, и не висока цена, тъй като се получава много професионален резултат.

 

Ако имам китара за 2000лв, няма да я дам на човек, който взима 20 лв, нали се сещате..

 

И така в общи линии - кой както иска.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

приятел,за твоя информация искам да вметна,4е 30лв за позиции е много,а 20лв за смяна е сме6но малко.80 кинта,ако метлата е с проблеми не е голяма цена.питаи в софиа какво става по вьпроса.пьк ве4е и децата знаят,4е хубавите не6та струват пари.казвам го за инфо,не за заяждане,нали сме маини все пак.

 

 

 

Абсолютно споделям това мнение!!!

 

Поздрави,

 

Петър

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дика и smartpeter, факт е, че за точно толкова човекът ми смени прагчетата на една от китарите и изравни и заглади осезаемо грифа без да му променя радиуса, прагчетата са залепени и изравнени много точно. Вярно, конкуренция ви е, особено на Dikata, който също си е майна, но явно е възможно, нали? И в случая, хубавото нещо струваше малко пари. Не ме интересува как го е направил, просто го направи, цената напълно ме задоволи, качеството още повече. :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ако услугата, която се предлага е много качествена, и много евтина, това е от лошо по-лошо според мен защото:

 

1. Човека не взима достатъчно пари за себе си за работата, която върши.

2. Прави нелоялна конкуренция на колегите.

3. Дългосрочната "евтина" практика може да доведе майстора/майсторите до фалит, и съответно да лиши китаристите в от нелошата възможност да си поръчат хубави китари, различни от евтините пръчки, които са на цени, поне 2 стъпала по-поносими от тези на скъпите западни китари.

4. Когато човек не взима каквото му се полага, и прави компромиси, тогава желанието и мотивировката постепенно изчезват, компромисите зачестяват, и в крайна сметка не можете да бъдете сигурни какво точно ще излезе от китарата ви. Това си е в човешката природа.

 

Затова съм на мнение, цената трябва да отговаря на качеството, иначе нещо не е наред.

Афера-далаверата винаги е временно явление.

 

Конкретно за този майстор - никога не съм виждал негов рефет, и не мога да имам мнение. Ако имате детайлни снимки - давайте.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

лично на мен 80 лева не ми се сториха много, като се има предвид преди/след състоянието на грифа. Сменя ми ги Боян Матев(Варна).На мен ми го препоръчаха, както и аз го препоръчвам на други...А колкото до качеството на самите прагове - за около 9 - 10 месеца не са мръднали...а не е като да не съм свирил :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

темата доста се измести и пак по при4ина,4е някои сравняват разни хора и работи.someoneelse,не о4акваи аз или други колеги да си коментираме взаимно работата и цените.това няма да стане.аз се познавам с иван.освен това вьв форума сьм си с името,което вси4ки знаят,и нека не говорим кои на кого е конкуренция.за всеки си има клиенти и работа достать4но,спрямо това,за кои работи и какви пари взема.а разбира се, 4е е вьзможно и без пари да се работи.аз на приятели сьм сменял без пари.другото си има име. знам как вьрвят цените при разли4ните маистори.преди години сьм ползувал и техните услуги,докато свирих на сцена и това не е таина.пожелавам искрено успех на всеки.за сьжаление ,4овека,които пусна темата едва ли е доволен от тия 6туротии....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, аз минах вече през пилене на прагчетата, настройка и блокиране на тремолото, и съм доволен.

От проста обява "търси се", тука стана дискусия с неясна тема...

Но, :)

 

А з лютиерите във форума - не съм доволен от едно-

хубаво ще е да си имат сайтове където да показват техни произведения, или най- малкото

списък с услугите които извършват. Аз предпочитам да погледна тази информация

сам макар и малко да е , какво може да се направи отколкото да слушам насам и натам легенди.

Благодаря на който се включи и с помощ освен с приказки, и скоро може да

се видим за още подобрения по китарката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.