Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Слушах индийското на peshoy2k и се "вдъхнових" един вид... :dance: И както си бях с китарката записах едно... хм една абсолютна импровизация. Не знаех че с китарката си мога да изкарам звук наподобяващ кухарка с метални /ръждясали/ струни.

Не е кой знае к'во, ма реших да го шерна :dance:

Fenix - Orient.mp3

Отговорено
искащ ли да чуеш малко градивна критика ? :)

Да разбира се. :)

То това беше абслютно нищо всъщност.

Като изключим растроената китара......... :)

Отговорено

Честно да си кажа, сега като го слушам не е чак такава гадост. При мене обикновено е в сила следното нещо. Измислям нещо и си викам "аааа т'ва е мнооого яко". И в тази моя еуфория го разпращам наляво надясно.

След това идва "утре". Като го чуя на другия ден и :) и много се дразня че съм го давал. Така стана със Серемони-то :)

Гадничко е, но не нетърпимо това. Все пак ей така от нищото е :) неква мизерна импровизациика. Нищо теглете, теглете че скоро ще се опомня и ще го махна ;)

Отговорено

ами най-общо казано настрой китарата, оправи звука и , оправи аранжимента а и слагай повече легато - на тази музика върви. също направи така че в парчето да има неква кулминация все пак :)

Отговорено

ако се кефиш на такива работи си дръпни да чуеш Anouar Brahem - етно музика, с много арабски елементи, свирене на ууд (арабски струнен инструмент, от него са тръгнали всички останали струнни в европа). неговата музика носи същото усещане :)

Отговорено
ами най-общо казано настрой китарата, оправи звука и , оправи аранжимента а и слагай повече легато - на тази музика върви. също направи така че в парчето да има неква кулминация все пак :)

Да, настройката е най-важното! :):);)

А иначе - това не е парче. Има неква идея загатната в началото, ама иначе си е баш.... нищо....

Абе бих ви казал че не е мое, за да не ме е срама ама днеска така и така първи април и никой няма да ми повярва.....

Отговорено

аз вече си представям развитието. Що кво му верно само едно требе да изкоментирам че все ти е разстроена китарката. немаш ли си тунер или поне едно камертонче си вземи. даже като се замисля с камертонче май е по-полезно и точно айде ;) 1 април урааа поне днес трябва да сме весели ей шегаджии аре кво дремете. тва последното беше офтопик ама не издържах просто

Отговорено
аз вече си представям развитието. Що кво му верно само едно требе да изкоментирам че все ти е разстроена китарката. немаш ли си тунер или поне едно камертонче си вземи. даже като се замисля с камертонче май е по-полезно и точно айде ;) 1 април урааа поне днес трябва да сме весели ей шегаджии аре кво дремете. тва последното беше офтопик ама не издържах просто

:green: :green: :green: :green: :green: :green:

Сега как да го разбирам тоя пост?

"много е яко! Честити първи април!" ????????

;);););)

Отговорено

hahaahahahaa абе просто ми е весело бе човеко не мога да се спра да се смея днеска не бе аз ти казвам че има нещо в него дето ми вика абе то тва ако се развие ше стане. иначе хаха то май така излиза че съм написал: много е готино честит 1 април ахаааха. Не бе тва нямаше отношение с 1 април

пп хахахаа абе някой разбра ли какво имам предвид или........

пп2 хора не съм друсан тва отдавна ми е минало през биографията

пп3 Феникс човече не се обиждай ама изобщо не съм казал че твойте е нещо кофти или незнам си кво, просто днеска ми е весело и тва е. твойта темичка нема отношение с настроението ми

Отговорено
hahaahahahaa абе просто ми е весело бе човеко не мога да се спра да се смея днеска не бе аз ти казвам че има нещо в него дето ми вика абе то тва ако се развие ше стане. иначе хаха то май така излиза че съм написал: много е готино честит 1 април ахаааха. Не бе тва нямаше отношение с 1 април

пп хахахаа абе някой разбра ли какво имам предвид или........

пп2 хора не съм друсан тва отдавна ми е минало през биографията

пп3 Феникс човече не се обиждай ама изобщо не съм казал че твойте е нещо кофти или незнам си кво, просто днеска ми е весело и тва е. твойта темичка нема отношение с настроението ми

:green: :green: :green: :green: :green: :green:

Споко бе! ;)

Отговорено (Редактирано)

Когато хвана китарата и мен ме избива на подобни неща.. Ама требва наистина да го поразвиеш малко. И ако още не си чувал Anouar Brahem, както те посъветва колегата, земи го чуй - много вдъхновяващ. Айде продължавай така и ще стане работата!;)

Редактирано от ecmjazz
Отговорено (Редактирано)

Уупс извинявам се ама без да искам пуснах едно и също мнение два пъти..

Редактирано от ecmjazz
  • 2 weeks later...
Отговорено
ако се кефиш на такива работи си дръпни да чуеш Anouar Brahem - етно музика, с много арабски елементи, свирене на ууд (арабски струнен инструмент, от него са тръгнали всички останали струнни в европа). неговата музика носи същото усещане :)

Айде по-полека; всичките струнни в Европа идват от българската гъдулка, т.е, гусла, и то доста преди ууда; апропо, знаеш ли какво е ууд на старобългарски?... :nono: