AK-74 Публикувано Май 25, 2007 Публикувано Май 25, 2007 Значи прочетох темата за акустично тетиране и реших да задам моите въпроси в друга, а не да си поствам там моите проблеми. Та една стая в размери 3,30х5х2,40 мисля да я пригодя за записи. Цялата стая е с дървена ламперия и по принцип няма такива големи проблеми като една тухлена или бетонна стена - резонанса е доста по-малък. Вътре мисля да записваме всичко - вокал, барабани и китарите (за здрава жица става дума). Та сега моите питанки: - само пана ли да сложа както е описано в темата за акустично третиране или да облицовам всичко на 100% - трябва ли да правя дървена рамка или мога ей така да ги натрескам паната с вата - ако пропусна да облеча ватата с плат много ли боклук ще става и ще пречи ли на записите - освен с вата друго с кво мога да изолирам - гледам ей тука има специални неща http://www.thomann.de/de/takustik_noppenschaumstoff.htm има ли такива и в София някъде по магазините и ако знаете ориентировъчно цени ще е супер. мерси за съветите и идеите предварително поздрави алекс Цитирай
Jordan_J Отговорено Май 25, 2007 Отговорено Май 25, 2007 Каквото и да правиш, помни че "обезшумяването" на стаята няма за цел напълно да я обезшуми, а да подобри акустичните й характеристики. Т.е. почти никога не се налага 100% да я натъпчеш с Ауралекс или от сорта. В нета има много примерни схеми как се прави това. Между другото то си е цяла наука Цитирай
AK-74 Отговорено Май 25, 2007 Автор Отговорено Май 25, 2007 Между другото то си е цяла наукa то това ясно, ама на мене ми трябва нещо което да върши работа, да стане бързо и да не струва страшно много пари. Дайте някой и друг съвет или линкове къде да се ровя и как да действам. Аз размерите съм ги дал на стаята ... определено не ми се ще да почета цялата теория за акустично третиране защото нямам времето и ще се радвам на конкретни препоръки и съвети Поздрави Цитирай
sw1tched Отговорено Май 25, 2007 Отговорено Май 25, 2007 Няма нужда цялата стая, главно ъглите между стените и между стените и тавана и евентуално по 2-3-4 пана на стена. Трябва да се облицоват иначе ще падат власинки и не е приятно. Това не е и толкова голям проблем, на пиротска има евтини платовем, аз си бях взел черен 2лв/метър при ширина 1.50м Цитирай
Recommended Posts