Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Имам една идея която искам да осъществя отдавна- искам да се съберем 10 - 15 китаристи (по възможност - по - напреднали) и да направим нещо като временна група и крайната цел - да направим концерт някаде само - китари.Идеята е всеки китарист да изсвири по едно соло парче около 2- 3 минути и накрая да направим няколко парчета заедно естествено трябва и барабанист, но това е най - накрая. Вие какво мислите по този въпрос и според вас възможно ли е да се съберем???

• Отговори 56
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Хихихи, интересно наистина ,но и малк онаивно, не мислиш ли ;)

Само не разбрах

и крайната цел - да направим концерт някаде само - китари.Идеята е всеки китарист да изсвири по едно соло парче около 2- 3 минути
това какво значи - че докато единия свири солото, 14 други китаристи ще му държат ритъм ли :o:)
Отговорено

Верно е, представяш ли си - 3 минути въртиш и мажеш солажи, а останалите 14 човека се редуват да си бъркат в носа... Би могло да се измисли някаква подредба - по двама-трима свирят във въпросното парче, щото иначе, уеуе-мауе.

btw - а един басист поне не може ли да се включи? Щото аз поне винаги зверски съм държал на баса в групата, много важен ми се струва този инструмент... :o

Отговорено

Аз съм ЗА!

Винаги ще се намери някой, който да смята, че по- голяма тъпотия от това няма ;) - както и да е.

Аре - кога и къде се събираме, за да го дискутираме.

Всъщност е добре да се разберем за среща когато има повече желаещи.

Според мен е добре да се наредим 15 китаристи примерно и да свирим едно и също нещо, като постоянно си сменяме партиите.

Примерно свирим годишните времена - или нещо друго - просто давам пример. Може и да напишем специално произведение за 15 китари :()

или по- малко - зависи колко се съберем.

Останалите музиканти са лесна работа.

Хайде, давайте предложения!

Който е против - нека не се обажда. моля.

Дали е тъпо или не - ще видим.

Отговорено

15 китариста на една сцена и въртят сола... трябва ми малко време да си го представя... 15...

Ся, идеята като цяло е много добра, ама аз не си го представям по този начин. Примерно се хваща някой и записва някаква композиция. Поства линк, някой клавирист (примерно) си я тегли, наслагва своята част, слагат се барабани... нещо такова, като виртуална група...

Отговорено

да явно може и да се съберем, дори и по- малко хора аз мисла че дори 5 - 6 чоевка да се съберем все пак ще си направим кефа само трябва да се разберем нещо

Отговорено

Супер! Знаеш ли как си го представям? Да изкомпозираме някакво сериозно произведение (10 мин пиеса, примерно), като направим класическа четиригласна хармония с 4 китари. Не знам някой да го е правил досега. Аз мога да се наема с композирането - който иска да помага :)

Ако наистина се съберем 4ма - има ми ICQto в профила. Навит съм яко.

Отговорено
Имам една идея която искам да осъществя отдавна-.... Вие какво мислите по този въпрос и според вас възможно ли е да се съберем???

Идеята има малко смисъл,дай да направим така.Всеки ,който е заинтересуван да си композира сам едно парче и да го запише.А после останалите китаристи да си добавят сола към него.Най-доброто ще го постнем някъде.Аз мога да изпраскам ритъм китарите и някой дабъл-хенд като соло.Определено на съм по техничарските сола,някой беше казал че съм българския Кери Кинг! :lol:

Отговорено

"...Идеята има малко смисъл,дай да направим така.Всеки ,който е заинтересуван да си композира сам едно парче и да го запише.А после останалите китаристи да си добавят сола към него.Най-доброто ще го постнем някъде..."

...Ей това вече е добра идея!

Отговорено

Абе окей - мислете парчета :headbang: Аз ще ви измисля едно, дето няма да има сола в него, обаче и няма да е рок :) Ще видите какво ще стане :)