FeramonD Отговорено Юни 20, 2007 Отговорено Юни 20, 2007 И двата ми харесва как звучат. Една идея по басов ми се вижда шура. А защо Со4 ти си го сложил офф аксис а шура он? Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Юни 20, 2007 Отговорено Юни 20, 2007 Радвам се че има раздвижване по темата. . . За разположението - Шура го сложих on axis точно в геометричния център на говорителя. Пробвах всякакви други позиции (off axis в центъра, off и on axis в края на говорителя, както и всякакви междинни положения), но така звучи най-добре. Иначе звукът е малко глух и все нещо му липсва. Кобалтът пък обратното - on axis има доста високи, затова го сложих да сочи на 45 градуса в посока края на говорителя. Разположен е по средата между центъра и края на говорителя. При всички положения най-добрият звук е като се смесят двата микрофона - средите и ниските от шура и високи от кобалта. И пак се получава малко глухо - ще пусна микс за пример като се прибера (че сега съм на работа и не мога). Ако приемем, че това е възможно най-добрия звук на шура, май трябва да поразместя кобалта. . . ПП: Чета на разни места за различните техники за разположение на микрофоните, но когато прилагам учебникарските техники 1:1 при мен не се получава оптимален вариант, така че най-вече ползвам ушите си. А кое действа най-добре при вас? (знам че в тази тема има хора с опит ) Цитирай
vhcs Отговорено Юни 20, 2007 Отговорено Юни 20, 2007 а слагал ли си EQ, компресия и тн после на микрофона или това си е автентичния запис. Интересна е и информацията какво точно си ползвал като техника и как поздрави Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Юни 20, 2007 Отговорено Юни 20, 2007 Звукът е натурален (и неподправен - като филия с масло един вид) - поне да си бях настроил китарата. Тук едно малко миксче с барабани - китарите са с малко компресия и малко тихи обаче ме мързи да ги оправям: Mixdown Забравих да кажа, че това са двата микрофона едновременно. Апаратурата е каквото има под ръка. . . на всички записи е усилвател Behringer LX1200H през 1х12 правена колона с говорител Celestion Vintage 30. Не си спомням каква китара използвах, но открих че каквито и китари и адаптери да ползвам, на записа разликата е минимална. Цитирай
AXE Отговорено Юни 21, 2007 Отговорено Юни 21, 2007 Айде и аз да се включа с леко закъснение Мерси за записите. Кобалта отново повече ми харесва и се радвам, че именно него си бях купил още преди да чуя вторите семпли Има по-ясен и изчистен звук, шура е мътен някак си. А липсата на ниски при кобалта се компенсира лесно според мене - надупваш ги от кубето Просто на живо и на запис ще звучат различно. Ноооо това е мнение на човек, който си няма никва идея от записи (все още) Миксчето звучи страхотно Цитирай
Recommended Posts