AK-74 Отговорено Май 24, 2007 Автор Отговорено Май 24, 2007 лампите са оригинали и не са сменяни. Главата е на 2-3 години. По принцип след колко часа работи и/или след колко време е добре да се сменят лампите и различно ли е това за преамповите и тия в крайното стъпало? Те са консуматив доколкото разбрах ... ама не от евтините за съжаление. Според пича главата си свири яко и няма нужда от смяна на лапмите ама това би го казал всеки продавач с цел да не даде аргументи за сваляне на цената. Та жакове и потове трябва още да се гледат ... още нещо което на трябва да се обърне внимание? Мерси за отговорите Алекс Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 25, 2007 Отговорено Май 25, 2007 лампите са оригинали и не са сменяни. Главата е на 2-3 години. По принцип след колко часа работи и/или след колко време е добре да се сменят лампите и различно ли е това за преамповите и тия в крайното стъпало? Те са консуматив доколкото разбрах ... ама не от евтините за съжаление.Според пича главата си свири яко и няма нужда от смяна на лапмите ама това би го казал всеки продавач с цел да не даде аргументи за сваляне на цената. Та жакове и потове трябва още да се гледат ... още нещо което на трябва да се обърне внимание? Мерси за отговорите Алекс Първо оригинални не означава непременно добри! Примерно Mesa V-Twin по дефолт е с куци лампи (друг е моментът какво точно търсят тея лампи във V-Twin ), а и списъкът далеч не свършва само с тоя преамп. Друг момент е, че някои предпочитат по-кривящи (или не) лампи и фабричните не биха му вършили работа. И т.н. и т.н. Ся не знам колко точно часа работа носят лампите, но 2-3 години нормално свирене са достатъчно време да се посдухат. Пре-лампите и крайните се "хабят" различно бързо. Абе според мен е добра идея ако имаш откъде да вземеш хубави лампи от същия тип да си носиш и да пробваш. Принципно, де! Щото не всеки разполага с лампи, нито ще го кефи да си ги раздава, а и продавача може да не е фен на идеята да му се чопли по стоката... Цитирай
Telerig Отговорено Май 25, 2007 Отговорено Май 25, 2007 В София Владо Балев продава по 20 лв бройката 6л6 и ел34 ламби. Тествани са от него и държат поне година при як тормоз. Аз само от него купувам от 5 години и средно на 1,5 - две години ми се налага да си купувам по едно комплектче. Предусилвателните много рядко се налага да се сменят. Досега само веднъж съм сменял от 5 години предусилвателна и то защото от кофти разнасяне едната от тях беше взела въздух - явно е бил ударен някъде ампа. Тъй, че на 1 година бъди готов да сменяш ламби ако свириш поне по 2-3 часа на ден. 20 лв е най евтината цеа повярвай ми когато говорим за читава ламба. Има и по 10 15 лв по магазините по -рядко се намират, но аз съм взимал такива които за нищо не стават. Това е - ламповите ампове са си лукс и си искат своето за сметка на тона който дават. Цитирай
Recommended Posts