emosms Отговорено Април 2, 2023 Автор Отговорено Април 2, 2023 (Редактирано) Тука вече има нещо, мисля че не е само за фасон. Но не е окончателно, не ми харесва с тези винтове и пружини 😁 Сменях седлата едно по едно. Така непосредствено придобих представа за звук: преди - след. С месинговите звучи по-ясно. Оригиналните се оказаха скапан цам, блока на тремолото не е (лови го магнит). Обяснение може да е и следното (ако субективно съм сгрешил, че при баса няма разлика, не записах семпли): - съотношението между масата на трептящата струна, спрямо масата на седлото (от съответен метал, с неговите характеристики) при баса е по-голямо, и влиянието на седлото там не се усеща толкова. При баса максимален zing при слап свирене ще има, предполагам, от стоманени седла (но не скапана отливка) или титан, както и разбира се струни (неръжд.) и конструкция, дърво на китарата. Редактирано Април 2, 2023 от emosms Цитирай
Recommended Posts