peshoy2k Отговорено Март 29, 2005 Автор Отговорено Март 29, 2005 така де и кажете нещо за блендите май и Вие не знаете много много какво представляват хм ми ще изпробвам тогава предполагам че едно кубе ще е достатъчно/симулация де/ Кво толкоз ти тряат блендите им ве? Ще праите група Ми кво. Напраи някаква яка метъл бленда (бас много, средни малко, високи - средно и гейн много). След това я прееби отвсякъде и ще го получиш. Не е трудно :green: е ся аре по-сериозно Цитирай
bobalan Отговорено Март 29, 2005 Отговорено Март 29, 2005 на мен ми се струва че ползват предимно драйва на кубетата, и не ползват дистъри, освен за солата. Освен това според мен, на концертите заедно с подложките се пускат и позаписани две-три китарки отзаде.... Има и български групи които го правят и звучи супер яко Цитирай
bobalan Отговорено Март 29, 2005 Отговорено Март 29, 2005 а конкретно за слипнот и еванесънс можеш да посетиш www.line6.com и там е показано в кратко филмче как си правят звука на Вета2 има и готови пресети (пак за вета2) Цитирай
peshoy2k Отговорено Март 29, 2005 Автор Отговорено Март 29, 2005 е мерси, така де ша поразгледам Цитирай
wolfgang Отговорено Март 29, 2005 Отговорено Март 29, 2005 Аз мислех, че по-скоро става въпрос за банди от типа на Nickelback, 3 Doors Down, Puddle of Mudd, Stone Sour и така нататък. Те най-често си ползват просто Маршали и китари Гибсън, Фендър или PRS примерно... nickelback ползват трипъл ректо. то се забелязва и по звука им от 100 км :-)) за другите незнам Цитирай
DaftFunk Отговорено Март 30, 2005 Отговорено Март 30, 2005 (Редактирано) Аз мислех, че по-скоро става въпрос за банди от типа на Nickelback, 3 Doors Down, Puddle of Mudd, Stone Sour и така нататък. Те най-често си ползват просто Маршали и китари Гибсън, Фендър или PRS примерно... Така правят да ..... Marshall JCM / или от сорта / и некви Лес Поли или SG-та. И най-много някоя DS-1-ца или 2-ка. И като питаш за бленди колега щото гледам че си малко дезориентиран : 1. Всяка банда си има собствен вкус за саунда. Затова не можеш да говориш общо. Въобще супер субективно е. 2. Ако разчиташ на некви готови присети на усилвател / китарни бленди аман ти и системата. Нарави си звук които да те пълни теб самият. 3. Банди като горе изброените ползмат амплификация за адски много кинти и трудно можеш да им докараш звука с домашното кубенце. И все пак всичко е субективно. 4. Да не споменаваме че повечето са гъзари и не ползват сериини модели китари ами електрониката им се прави по поръчка според вкуса. Тоест не съществуват серийни пикъпи там. Говори конкретно за еди си коя банда. / респективно китарист/... тогава можем да говорим вече сериезно и конкритно. Редактирано Март 30, 2005 от DaftFunk Цитирай
peshoy2k Отговорено Март 30, 2005 Автор Отговорено Март 30, 2005 хаха яко начи аз съм гъзар щото моите адаптри са единствени честно казано явно ще изпробвам и тва си е явно тая тема не Ви особено присърце и звука който искам да изкарам по-скоро Ви дразни. Не че нещо искам да ви обидя щото лесно стават спорове в тоя форум. Просто искам да имам такава бленда, защото ми се е налагола да свиря такива работи и хората все са ми викали абе хуу така е ама или е мн тежка блендата или е много блусарска, пък искам да посмеся стилове така, като някои са забелязали се опитвам да гледам по-широко на музиката и не се ограничавам в отделни стилове, което от една страна е добре, но от друга изисква повече работа и време. Благодаря за интереса и като избачкам нещо ша го драсна и постна за мнение ако ще ви заинтересува Цитирай
Snowwhite Отговорено Март 30, 2005 Отговорено Март 30, 2005 Мен не ме дразниш - аз тебе та либим :inlove: Цитирай
stratocaster Отговорено Март 30, 2005 Отговорено Март 30, 2005 Мен не ме дразниш - аз тебе та либим :inlove: ааа що само него бе снежанке Цитирай
peshoy2k Отговорено Март 30, 2005 Автор Отговорено Март 30, 2005 Мен не ме дразниш - аз тебе та либим :inlove: взаимно е Цитирай
spotlight_kid Отговорено Март 30, 2005 Отговорено Март 30, 2005 Мен не ме дразниш - аз тебе та либим :inlove: уеуе алкохола кво ли не прави...още малко че кажеш че и мен ме либиш.. Цитирай
DaftFunk Отговорено Март 31, 2005 Отговорено Март 31, 2005 хаха яко начи аз съм гъзар щото моите адаптри са единствени честно казано явно ще изпробвам и тва си е явно тая тема не Ви особено присърце и звука който искам да изкарам по-скоро Ви дразни. Не че нещо искам да ви обидя щото лесно стават спорове в тоя форум. Просто искам да имам такава бленда, защото ми се е налагола да свиря такива работи и хората все са ми викали абе хуу така е ама или е мн тежка блендата или е много блусарска, пък искам да посмеся стилове така, като някои са забелязали се опитвам да гледам по-широко на музиката и не се ограничавам в отделни стилове, което от една страна е добре, но от друга изисква повече работа и време. Благодаря за интереса и като избачкам нещо ша го драсна и постна за мнение ако ще ви заинтересува Еееее! ама и на мен си ми адски симпатичен човече! А за дразненето не си прав. Аз също съм опозиция тук хехе. По - скоро бих свирил стила който те интересува отколкото повечето от нещата които са присърце на съфорумци Не ме разбирай погрешно. Алтернативния рок ми е любима музика само че съм зациклил над банди които са посвирили всичко което искат вече и са се съсредоточили над онова което им доставя удоволствие. Пример за това са The Queens Of the Stone age. ( бившите Kayass не съм сигурен дали се пише точно така / Те си циклят над 5 акорда на песен но звукът им е някакъв много кефещ. Абе дет се вика и аз бих искал да разбера как го постигат. Имаме убийствен саунд и мелодични вокали + доста лирични солови рифове на втората китара. Абе с една дума хората са си баш музиканти и са си оплели кошницата. Иначе групи от старото алтернатив поколение са супер. Малко е спорен въпроса на кое се вика неометъл и на кое алтернатив рок. Всичко е толкова мешано че просто една банда като те кефи може стила да е пълна боза важното е да те жегне ман! И щом имаш желание за свирене жлая ти УСПЕХ!!!! в бъдеще .... някой ден дано да се засечем по сцените с теб. PEACE! LOVE! EMPATHY! :inlove: Цитирай
peshoy2k Отговорено Март 31, 2005 Автор Отговорено Март 31, 2005 хаха яко начи аз съм гъзар щото моите адаптри са единствени честно казано явно ще изпробвам и тва си е явно тая тема не Ви особено присърце и звука който искам да изкарам по-скоро Ви дразни. Не че нещо искам да ви обидя щото лесно стават спорове в тоя форум. Просто искам да имам такава бленда, защото ми се е налагола да свиря такива работи и хората все са ми викали абе хуу така е ама или е мн тежка блендата или е много блусарска, пък искам да посмеся стилове така, като някои са забелязали се опитвам да гледам по-широко на музиката и не се ограничавам в отделни стилове, което от една страна е добре, но от друга изисква повече работа и време. Благодаря за интереса и като избачкам нещо ша го драсна и постна за мнение ако ще ви заинтересува Еееее! ама и на мен си ми адски симпатичен човече! А за дразненето не си прав. Аз също съм опозиция тук хехе. По - скоро бих свирил стила който те интересува отколкото повечето от нещата които са присърце на съфорумци Не ме разбирай погрешно. Алтернативния рок ми е любима музика само че съм зациклил над банди които са посвирили всичко което искат вече и са се съсредоточили над онова което им доставя удоволствие. Пример за това са The Queens Of the Stone age. ( бившите Kayass не съм сигурен дали се пише точно така / Те си циклят над 5 акорда на песен но звукът им е някакъв много кефещ. Абе дет се вика и аз бих искал да разбера как го постигат. Имаме убийствен саунд и мелодични вокали + доста лирични солови рифове на втората китара. Абе с една дума хората са си баш музиканти и са си оплели кошницата. Иначе групи от старото алтернатив поколение са супер. Малко е спорен въпроса на кое се вика неометъл и на кое алтернатив рок. Всичко е толкова мешано че просто една банда като те кефи може стила да е пълна боза важното е да те жегне ман! И щом имаш желание за свирене жлая ти УСПЕХ!!!! в бъдеще .... някой ден дано да се засечем по сцените с теб. PEACE! LOVE! EMPATHY! :inlove: Цитирай
Recommended Posts