peshoy2k Публикувано Март 28, 2005 Публикувано Март 28, 2005 абе чудех се какво използват тия по нашумелите там по щатите групи стила е тоя най-комерсиалния. понеже ме мързи да откривам топлата вода та се чудех дали не може да помогнете. нещо с малко гейн така да се каже ама пак има леко тежичък звук :think: така де какво гор долу им представлява gear-a Цитирай
stratocaster Отговорено Март 28, 2005 Отговорено Март 28, 2005 за нещо като st anger ли говориш? или по скоро за нещо от рода на корн - последните албуми? ми те там китарите нямат май кой знае какви солови изяви, препокриват се със барабаните и баса. затва е такова тежко. а пък според мен по-малко гейн не означава непременно по-лек звук Цитирай
Steve_Vai Отговорено Март 28, 2005 Отговорено Март 28, 2005 Аз пък помислих, че имаш предвид неща като Jane's Adiction, RHCP... Вярвам, че едно хубаво кубе самО може да извади търсения саунд. :think: Цитирай
stratocaster Отговорено Март 28, 2005 Отговорено Март 28, 2005 (Редактирано) Аз пък помислих, че имаш предвид неща като Jane's Adiction, RHCP... Вярвам, че едно хубаво кубе самО може да извади търсения саунд. :think: е не мисля че тези са точно най-нашумелите. ама да не разводняваме с това. мисля че за звука е темата та това за кубето да. така си е. драйва на средата и :guitar: :guitar: :guitar: сигурно така правят пичовете. най добре да се разровим из гиърите на въпросните групи Редактирано Март 28, 2005 от stratocaster Цитирай
Steve_Vai Отговорено Март 28, 2005 Отговорено Март 28, 2005 е не мисля че тези са точно най-нашумелите. Моля?! RHCP ли не са най-нашумелите там? В грешка си. "леко тежък звук"; "най-комерсиалния" стил :arrow: надали има предвид неометал/хардкор Но той да си каже. Няма какво да спорим, след като не сме сигурни какво има предвид. Цитирай
DaftFunk Отговорено Март 29, 2005 Отговорено Март 29, 2005 Хмм няма ли предвид Линкин Парк и компания човека ? Линкин , Слипнот са много нашумели и още много производни ... Няма смиъл да намесвате ред хот щото те са в друга категория .. ( ако някой все още не знае ) Да се издам аз съм един от най-умопобърканите фенове на Ред Хот в БГ но гледам да не говоря за любимата си група ... мнгоо е банално. Цитирай
stratocaster Отговорено Март 29, 2005 Отговорено Март 29, 2005 нинко къде слагаш ред хот? аз си мисля че става дума за точно линкин парк, скипнот, корн.....и там другите такива. ама нека пешо каже се пак Цитирай
Fenix Отговорено Март 29, 2005 Отговорено Март 29, 2005 абе чудех се какво използват тия по нашумелите там по щатите групи стила е тоя най-комерсиалния. понеже ме мързи да откривам топлата вода та се чудех дали не може да помогнете. нещо с малко гейн така да се каже ама пак има леко тежичък звук :think: така де какво гор долу им представлява gear-a Ми аз мисля че имаш предвид банди като оная с 2мата вокали Crazy Town и Avril Lavigne (точно като Crazy Town на звучене ама с женски вокал ). И сякакви такива производни. Хем некви такива рифчета, хем едни смешни вокали. Ами честно да ти кажа тези банди сами се слагат към american rock/alternative/neo metal. Всъщност всички такива банди се пишат неметъл, макар че са минали покрай метъла Гуира им е неква китарка със Бос ДС1 и свири некви рифчета такива а отгоре едно лигаво вокалче си праи лигавата партия :green: :green: :twisted: Цитирай
peshoy2k Отговорено Март 29, 2005 Автор Отговорено Март 29, 2005 абе чудех се какво използват тия по нашумелите там по щатите групи стила е тоя най-комерсиалния. понеже ме мързи да откривам топлата вода та се чудех дали не може да помогнете. нещо с малко гейн така да се каже ама пак има леко тежичък звук :think: така де какво гор долу им представлява gear-a Ми аз мисля че имаш предвид банди като оная с 2мата вокали Crazy Town и Avril Lavigne (точно като Crazy Town на звучене ама с женски вокал ). И сякакви такива производни. Хем некви такива рифчета, хем едни смешни вокали. Ами честно да ти кажа тези банди сами се слагат към american rock/alternative/neo metal. Всъщност всички такива банди се пишат неметъл, макар че са минали покрай метъла Гуира им е неква китарка със Бос ДС1 и свири некви рифчета такива а отгоре едно лигаво вокалче си праи лигавата партия :green: :green: :twisted: a точно у десетката, е, не са само лигави ама в 90% от случаите. Тия американските филми за разни там ученици са бъкани с такава музика, а и тв ама много се слуша и там е връх. Корн и Слипнот май не са чак толкова как да кажа нашумели, те са, но все пак не мисля че всеки ден ги пускат по радиата. Вчера с един приятел китарист си говорехме за тоя звук точно, преобладават пълни акорди и първоначално решихме че тва е наслагване на китари, ама после се позамислихме че ще е трудно тва да става на концерт, а на концерт пак горе-долу така си звучи. то нали се сещате че в тоя стил едва ли ще има няква страница на китариста да се гъзарее с техника, щото нема нужда да си китарист да свириш таквиз неща, ни са завързани акордите ни има сола сещате ли се сега за какъв стил говоря. Феникса добре го е написал за сладникавите вокали щото и на мен така ми се струват Цитирай
Steve_Vai Отговорено Март 29, 2005 Отговорено Март 29, 2005 Имаме победител в отгадаването на стила Феникс Цитирай
peshoy2k Отговорено Март 29, 2005 Автор Отговорено Март 29, 2005 мда то и аз като уточних стила емиииии така де вече Ви стана ясно предполагам Цитирай
DaftFunk Отговорено Март 29, 2005 Отговорено Март 29, 2005 мда то и аз като уточних стила емиииии така де вече Ви стана ясно предполагам Ооо да пределно ясно е вече. Аз си помисих за същите групички макар че Корн и те са по различни. Линкин парк Аврил Лавин и още 1000 подобни сладникави рок "бой групи" Това е като Бекстриит Бойз само че с китарки ..... на същия принцип са. Така наречените кастинг групи. / Аз им викам Мики Маусчета / ама да се радват децата. За всеки има по нещо. Цитирай
peshoy2k Отговорено Март 29, 2005 Автор Отговорено Март 29, 2005 така де и кажете нещо за блендите май и Вие не знаете много много какво представляват хм ми ще изпробвам тогава предполагам че едно кубе ще е достатъчно/симулация де/ Цитирай
bulby Отговорено Март 29, 2005 Отговорено Март 29, 2005 Аз мислех, че по-скоро става въпрос за банди от типа на Nickelback, 3 Doors Down, Puddle of Mudd, Stone Sour и така нататък. Те най-често си ползват просто Маршали и китари Гибсън, Фендър или PRS примерно... Цитирай
Fenix Отговорено Март 29, 2005 Отговорено Март 29, 2005 така де и кажете нещо за блендите май и Вие не знаете много много какво представляват хм ми ще изпробвам тогава предполагам че едно кубе ще е достатъчно/симулация де/ Кво толкоз ти тряат блендите им ве? Ще праите група Ми кво. Напраи някаква яка метъл бленда (бас много, средни малко, високи - средно и гейн много). След това я прееби отвсякъде и ще го получиш. Не е трудно :green: Цитирай
Recommended Posts