Jump to content
Българският форум за музиканти

Тонрежисура


Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

...Значи :-) Първо се влиза в общ теоретичен профил.Изпитите за него са 6:

1.Писмен и 2.устен солфеж; 3 елементарна теория на музиката; 4 хармония; 5 iистория на музиката; 6 пиано.След първата година студентите могат да профилитат избирайки между : композиция, тонрежисура, дирижиране, музикознание и т.н. За тези, които искат тонрежисура изпитите са 2:

1.Слухов тест(пускат ти музика и някой асистент се бъзика с еквилайзера - студентът трябва да каже каква е точно корекцията) и 2.Писмен(относително лесен изпит....Видове mics (кондензаторни, динамични, бъбрек...blabla, preamps)...Микрофонни постановки, спектрален анализ и т.н.

Моето обективно(съм минал през всичките тия bla-bla) мнение е, че човек може да научи САМО ако иска и е маниак. Теоретичният профил на консервата СТРАШНО отваря ушите, макар професурата да са много скептични към новите plugin-и (просто нямат време да го обхванат).Около мен завършиха страпно много жени, които хабер си нямат от тоя занаят - затова казвам САМО ако човек иска.

За тези, които ще ми отговорят, че това са страпно много глупости, за да може човек да сглоби едма реклама в Cubase-a, отговарям : нищо от нещата, които съм учил като умения, не са ми били излишни(още повече, че аз НЕ съм от музикално даскало).Това всъщност прави раликата между тонрежисьори музиканти и и тонрежисьори НЕмузиканти...

За тези, които ще попитат за тапията - аз вече работя в студиото си(от въпросните 4 години) и НИКОЙ досега не ми е искал тапия...Дори не съм си я взел от консервата.

alexnous@yahoo.com

 

модерирано от Snowwhite - моля - пишете на кирилица!!! правила!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.