apo Публикувано Март 28, 2005 Публикувано Март 28, 2005 може ли някой да ми каже какъв е изпита за специалността тонрежисура в ДМА.благодаря предварително. Цитирай
alexnous Отговорено Април 11, 2005 Отговорено Април 11, 2005 здрасти :-) аз съм я завършил преди 4 год...ако те интересува ще ти напиша изпитите..alexnous@yahoo.com Цитирай
alexnous Отговорено Април 25, 2005 Отговорено Април 25, 2005 ...Значи :-) Първо се влиза в общ теоретичен профил.Изпитите за него са 6: 1.Писмен и 2.устен солфеж; 3 елементарна теория на музиката; 4 хармония; 5 iистория на музиката; 6 пиано.След първата година студентите могат да профилитат избирайки между : композиция, тонрежисура, дирижиране, музикознание и т.н. За тези, които искат тонрежисура изпитите са 2: 1.Слухов тест(пускат ти музика и някой асистент се бъзика с еквилайзера - студентът трябва да каже каква е точно корекцията) и 2.Писмен(относително лесен изпит....Видове mics (кондензаторни, динамични, бъбрек...blabla, preamps)...Микрофонни постановки, спектрален анализ и т.н. Моето обективно(съм минал през всичките тия bla-bla) мнение е, че човек може да научи САМО ако иска и е маниак. Теоретичният профил на консервата СТРАШНО отваря ушите, макар професурата да са много скептични към новите plugin-и (просто нямат време да го обхванат).Около мен завършиха страпно много жени, които хабер си нямат от тоя занаят - затова казвам САМО ако човек иска. За тези, които ще ми отговорят, че това са страпно много глупости, за да може човек да сглоби едма реклама в Cubase-a, отговарям : нищо от нещата, които съм учил като умения, не са ми били излишни(още повече, че аз НЕ съм от музикално даскало).Това всъщност прави раликата между тонрежисьори музиканти и и тонрежисьори НЕмузиканти... За тези, които ще попитат за тапията - аз вече работя в студиото си(от въпросните 4 години) и НИКОЙ досега не ми е искал тапия...Дори не съм си я взел от консервата. alexnous@yahoo.com модерирано от Snowwhite - моля - пишете на кирилица!!! правила! Цитирай
Recommended Posts