Jump to content
Българският форум за музиканти

Експеримент


puncho

Recommended Posts

Една идея ми се върти от доста време в главата.Но все се колебая дали да я изпробвам понеже е свързана с финансови средства мкоито не мога да отделя засега.

Свиря с един ROLAND DAC 80.Идеята ми е е този 80 ватов усилвател дали ще зазвучи с четири 20 ватови 12 инчови говорители.Засега ако има въпроси относно омовете на оригиналният говорител не мога да кажа колко са защото наистина не съм се сещал да огледна колко са.

Та исках да попитам дали някой случайно е пробвал нещо такова?наистина ми е интерсно дали ще се получи нещо по-добро от оригиналният звук на комбото.Другото което искам да попитам е кои говорители са универсални за такива цели и по какъв начин трябва да се свържат,имам предвид последователно или успоредно?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това как ще се свържат зависи от колко ома трябва да дедеш към ампа, информация по тоя въпрос има много из нета, само не разбрах защо искаш говорителите да са по 20 вата а не по 50 или 100 примерно ????????

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже усилвателят е 80 ватов.Ако бъркам с това че искам да получа 1:1 ватаж м/у говорителите и усилвателя ме убедете че трябва да направя 100 ватов кабинет.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е необходимо да са 1:1 ватовете даже е желателно говорителите да са с поне 5 вата по-мощни. Зависи от вкуса, но е почти сигурно, че звука ще е по-добър (но зависи от говорителите).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дам, точно така, иначе ако говорителите са по-малко от колкото е усилвателят, няма да издържат на напъна, ако мога така да го кажа. Пък иначе няма проблем да не работят на пълния си капацитет.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.