Primus Публикувано Януари 10, 2021 Share Публикувано Януари 10, 2021 Не знам зашо китарите, които са с nut/нулево прагче 46-48мм нямат разпространение, най-вече у нас? Стигнало се е дотам, че магазините не обявяват изобщо този размер, приемайки, че всички са твърдо 42 мм +/- 0.1-0.2. И класическите са твърдо 52 мм, въпреки, че има и 54 мм. Става въпрос само за 6-струнни китари. Ако има хора с такива предпочитания, моля да напишат идеи, съвети, употреба? Благодаря Ви предварително Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Лими Отговорено Януари 11, 2021 Share Отговорено Януари 11, 2021 Crossover guitars. Удобни са за пръстово свирене в класически стил и не само. Ето по-подробно демо видео. https://www.youtube.com/watch?v=XOoKJZqxpmY&feature=emb_logo Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Primus Отговорено Януари 11, 2021 Автор Share Отговорено Януари 11, 2021 Благодаря! Crossover guitars вероятно означава китари, подходящи за различни/разнообразни стилове на свирене/музика? Ще продължа борбата с и-нет сайтовете... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Primus Отговорено Януари 25, 2021 Автор Share Отговорено Януари 25, 2021 Интересно как се смени заглавието на темата? Изобщо не съм имал предвид класически китари... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sasoh Отговорено Февруари 3, 2021 Share Отговорено Февруари 3, 2021 Имам такава - Кремона FG63CW, която си взех от MMG преди няколко години. На мен лично изключително ми допадна тази 'междинна' ширина на nut-a и лекия радиус на грифа. Много удобна за свирене, но със сигурност по-тиха от стандартна класическа (cutaway-я намаля обема на тялото). Ако не греша, до ден днешен имат една-две такива в магазина, може да отидеш да ги пробваш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts