Rastabreeder Публикувано Май 16, 2007 Публикувано Май 16, 2007 (Редактирано) Имам феизър на ДОД тои е един стандартен модел ако не се лъжа , та тои се беше развалил , не можеше да се включи ефекта обаче с една тънкост че не помня дали имаше проблем ако батерията е паднала малко ,защото нямам адаптер и незнам как е далаверата около батерията , та както и да е мислех си че е развален ефекта и го дадох на ремонт. Пича ми взе 15 лева и ми каза че ако е с батерия не мога да изключвам ефекта а ако е с адаптер трябвало да бъде някакав незнам си какъв адаптер с чипове ала бала . Че въпроса ми е дали сам се прекарал с 15 лева да ми каже че ми трябва нова батерия или наистина е ремонтирал нещо по педалчето ? Редактирано Май 16, 2007 от Rastabreeder Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 16, 2007 Отговорено Май 16, 2007 Я кажи в детайл какво точно ти каза пича. И какъв ТОЧНО е проблема с ефекта. Включването и изключването на ефекта, по принцип няма никакво отношение с източника на захранване. Цитирай
Nikifena Отговорено Май 16, 2007 Отговорено Май 16, 2007 На един приятел са му взели 15 лева за да му сменят батерията на ръчен електронен часовник. Всичко е много относително. Ако можеш сам да си го оправиш не си струва да ти го оправят. Ако с този ефект изкарваш пари си струва и 500 лева да дадеш за ремонт Ако ефекта в крайна сметка ти работи не намирам смисъл от темата ти Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Май 16, 2007 Отговорено Май 16, 2007 Парите не са важни (винаги са проблем-във всяка тема от форума). От поста се разбира (поне аз мисля така), че не е оправен ефекта, а е обяснено че няма да стане (когато е на батерия). Което е сериозно! Изводът е, че за 15 лева работи селския майстор-механизатор (надпис в бара - Не стреляйте по пианиста, той толкова си може). А както е нормално, специалистите, дето разбират, знаят и правят работят за 20-30евро на час. Не става въпрос за Pete Cornish- при него 200-300евро сасамо за консултация...Задачата е проста: или-или - избора е свободен. Пък и кой е казал, че трябва да се вечеря в "Континентал плаза"... Цитирай
Rastabreeder Отговорено Май 17, 2007 Автор Отговорено Май 17, 2007 Я кажи в детайл какво точно ти каза пича. И какъв ТОЧНО е проблема с ефекта. Включването и изключването на ефекта, по принцип няма никакво отношение с източника на захранване. написул сам го ясно преди ремонта не работеше изобщо ама нямаше батерия маи , а с адаптер не сам пробвал ... след ремонта работи само с адаптер нормално а с батерия не може да се спре ефекта ... това е Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 17, 2007 Отговорено Май 17, 2007 Значи го е оправил, но най-вероятно има някаква лека неточност в компонентите, които е сложил, и при малко по-ниско напрежение(адаптерите обикновено снабдяват с 10-12В, особено китайските), не действа тригера. Цитирай
Rastabreeder Отговорено Май 17, 2007 Автор Отговорено Май 17, 2007 Значи го е оправил, но най-вероятно има някаква лека неточност в компонентите, които е сложил, и при малко по-ниско напрежение(адаптерите обикновено снабдяват с 10-12В, особено китайските), не действа тригера. казах че с батерия не може да се изключи ефекта а не че с адаптер не може да се включи както и да е мерси за отговорите все пак върши работа и това е важното Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 17, 2007 Отговорено Май 17, 2007 (Редактирано) Аз пък казах, че с адаптер работи, най-вероятно защото на повечето 9В адаптери, напрежението им е не 9, а 10+ волта. А на 9В не работи, защото има някаква неточност в компонентите на flip-flop - а. Това е доста често срещан проблем при този вид елекронни ключове. Редактирано Май 17, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
Recommended Posts