Jump to content
Българският форум за музиканти

Синтезатор с хубави падове?


Anahat

Recommended Posts

Здравейте!

 

Решил съм на края на този месец като си взема заплатата да си купя още един клавир. Разрових се из нета, ама нещо не мога да попадна на това, което търся. Трябва ми синтезатор - не искам аранжор, секренсери не ми трябват, стилове ако може въоще да няма , реалистичните звуци също не ме интересуват - да може да прави добри синтезирани инструменти и най-вече падове. Нямам намерение да свиря с него на живо, просто ще го ползвам за композиране и записи в домашни условия. Харесва ми например Yamaha SY-77, ама ми се ще да е нещо 10тина години по-ново :yes:

Та вие какво бихте ми пропоръчали? Готов съм да похарча към 1-2 хилки за това чудо, стига наистина да е хубаво и да е това, което ми трябва. Ако можете да ми пропоръчате нещо или имате нещо такова и сте навити да се разделите с него, моля пишете :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Roland SH-201

 

Преди време проучвах точно за синтезатор с падове и готини синт звуци. Това беше най-доброто за целта.

Roland SH-201

Редактирано от CyberGene
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей ! Препоръчвам ти да се насочиш към Роланд ХП . Това е точно това което търсиш . Аз имам Роланд ХП60 с 3 ХП борда . Единият от тях е точно падове и войсове, който звучат размазващо . Ако желаеш ела у дома да го видиш . Не съм мислил за продажба, но ако ти хареса може и да размисля .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви за отговорите. Разгледах SH-201 и доста ме изкефи, даже намерих демо на звуците му. Прочетох обаче, че по-големия му брат бил V-Synth-а и се поразчетох и за него. Много ми хареса как звучи, а и цената му в zzounds беше къде 1100-1200 долара, значи има начин да го докарам до тука за под 2000 нашенски леволвера. Дали Ямаха и Корг нямат подобни синтезатори?

Поразчетох и за XP60-то. И то изглежда като не лоша машина, ама не можах да намеря демо на звуците му.

Digifly, можеш ли са си правиш собствени звуци на него и колко такива може да помни? Нямам нищо против да го пробвам и ако ми хареса бих го взел, но все пак колко би му искал, ако решиш да го продаваш? Не ми направи добро впечатление, обаче, това, че казваш, че не си мислил за продажба, а миналото лято си пуснал обява във форума, че го продаваш или разменяш. Това ми прилича на опит от твоя страна да му вдигнеш цената. Дано да не е така. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Roland V-Synth естествено е най-доброто, но е и по-скъпо :) Но ако те устройва цената, само това е свирката, ползват го някои от най-големите имена в съвременната музика - влез на сайта на Роланд и ще видиш. Само Орбитал е достатъчно :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

съгласен с повечето предложения...

както винаги съм казвал,не съм фен на роланд,но в случая подкрепям приятеля CyberGene...

ще се изкажа малко като дървен филосов...но ... всяка "сфирка" си има бленди върху които можеш да се заиграеш и да "докараш" саунд,който ти каресва на теб ... B)

успех!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип Корг са известни с добрите си падове - ЛЕ и ТР като падове имат жестоки звуци и там им е силата в сравнение с конкурентите.

Но естествено SH-201 и V-Synth са съвсем друга бира.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък съм почитател на по-горе споменатия SY77 ,но за жалост не съм имал удоволствието да свиря на него.Отностно В синта аз съм категорично ЗА!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Също така синтезаторите на Nord (мисля Lead е един от тях) са много подходящи за такива неща, но са скъпички. Alesis ION също. Абе като цяло всички синтезатори, които използват истински синтезис, а не семпли ще ти свършат повече от отлична работа. Има и на Корг и Ямаха такива модели, ако не се лъжа, но електронната музика и синтезаторите на са ми особена сила, така че по-скоро ти предавам усещането си от това, което съм чел по западните форуми така между другото, вече за конкретни марки и модели ми е трудно да ти говоря :punk_guitar: Това, което помня е, че когато аз търсех синтезатор за падове (основно за фънки, ембиънт, но все пак поне малко джазови неща) ми препоръчаха Roland SH-201 като добър компромис качество/цена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи, направих си most-wanted списък:

:thumbdown::dance:

roland v-synth

roland jp8000

alesis ion

korg ms2000

Roland SH 201

:dance: :dance:

 

Фюжъна и аз чух че бил хубав, ама нещо не намерих демота да го чуя. Иначе Йона ме изкефи и е за без пари почти (в сравнение с другите де). Но все пак V-Synth има ааадския лайв контрол на звука. Не разбрах само дали всичко това може да го прави със звуци, които не са вътре в него. Щото принципно планът е да си взема една такава свирка и постепенно да я ъпгрейдвам със саунд модули, та ако V-Synth-a може да прави всичко това със звузи от вън :thumbs_up: !

Ще продам вилата, колата, къщата в Мадрид, апартаментите в Париж, Лондон и Сан Франциско, и яхтата ще продам, авиокомпанията и нея ще я продам... :thumbs_up: Така де :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Щото принципно планът е да си взема една такава свирка и постепенно да я ъпгрейдвам със саунд модули, та ако V-Synth-a може да прави всичко това със звузи от вън :thumbs_up: !

Доколкото разбирам, може да вкарва семпли, а и да прави най якия морфинг в реално време - както на тембъра, така и по отношение на разтягане/свиване. Имам в Sonar-a Roland-ски плъгин с тази технология - Variphrase, и е далеч напред от всякакви познати timestretch / pitchshift алгоритми. Но на въпроса, поне за мен падовете са най-много свързани с морфинг на звука във времето.

Освен това V-synth явно е най-отворената за ъпгрейди система.

Редактирано от Roevers
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да добавиш в списъка спокойно и MicroKorg - евтин е и с много възможности. Аз съм възхитен дори и от вградените на моя Корг ПА50, без да са пипани - представям си какво може да стане от тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.