yamaha Отговорено Ноември 13, 2020 Отговорено Ноември 13, 2020 Те търсят сета, а сета отдавна го няма там. Цитирай
Ap_6 Отговорено Ноември 14, 2020 Отговорено Ноември 14, 2020 Aa, e, хубаво. Дъските чакат Една стойка х- от Конрад за 35 лева, един състейн педал за 30-40 лв. от Динакорд и щяха да имат пиано веднага. Всеки си знае, де. Цитирай
yamaha Отговорено Ноември 14, 2020 Отговорено Ноември 14, 2020 Конрадската стойка не върши работа - детето иска пиано, дето да прилича на истинско пиано, с дървениите и трите педала. :) Цитирай
petjadask Отговорено Ноември 14, 2020 Автор Отговорено Ноември 14, 2020 Преди 12 часа, Ap_6 написа: Aa, e, хубаво. Дъските чакат Една стойка х- от Конрад за 35 лева, един състейн педал за 30-40 лв. от Динакорд и щяха да имат пиано веднага. Всеки си знае, де. Благодаря Ви за двата отговора. Да, вярно е, че дъските не са най-важното (стойката и педалите са налични в muziker, пианото все още не, затова се налага да чакаме), но за децата нещата изглеждат по друг начин. И без друго- за добро или лошо- я отклоних от първоначалния й избор (Casio px 770 Bk set - защото приличаше на истинско пиано с капак!!!, имаше столче и слушалки), но след дълго проучване останах с впечатлението, че Roland fp 30 e по-добрият избор. Не разбирам от дигитални пиана, нямам възможност "на живо" да пробвам, което и да било, така че... след много мислене така реших. Сета можеха "да го съберат" и в България, но по отделно закупени, цената доста се оскъпяваше. Не знам дали е от значение (но това също леко ме притеснява), на предишните пиана пише, че са произведени в Малайзия, а новата доставка ще бъде от Китай. Надявам се да няма компромис в качеството. Вие на какво мнение сте? И ако може още един въпрос. Понеже пианото е без капак (да, винаги може да се покрие с нещо), но има ли специални покривала, които да го предпазват от прах най-вече и от каквото друго би му било противопоказно. И къде се купуват. В интернет намирам само калъфи тип чанта/ сак. Предварително Ви благодаря за отговора. Цитирай
petjadask Отговорено Ноември 14, 2020 Автор Отговорено Ноември 14, 2020 Преди 12 часа, yamaha написа: Конрадската стойка не върши работа - детето иска пиано, дето да прилича на истинско пиано, с дървениите и трите педала. Благодаря Ви за разбирането. Колкото и смешно да звучи, децата си имат техните изисквания, и ако нещо мъничко не отговаря на тях, се чувстват по-скоро разочаровани от подаръка, колкото и голям да е той иначе. Надявам се да съм направила правилния избор, като предпочетох Roland fp 30 пред Casio px 770 set [(с капак :), стойка, педали, столче и слушалки). На нея много и допадна заради всички "екстри"]. Мислите ли, че е от значение дали е произведено в Малайзия или Китай? Новата доставка са от там (Китай). Освен това гаранцията в muziker е 3 год, а в Динакорд е 5 год. Но по-отделно търсени и закупени пианото доста се оскъпява. Както се казва - няма пълно щастие. И за покривало за клавиатурата - къде мога да купя, за да е надеждно защитена. Благодаря Ви за всички насоки! Цитирай
yamaha Отговорено Ноември 15, 2020 Отговорено Ноември 15, 2020 (Редактирано) Не сте сбъркали с избора на FP-30, както нямаше да сбъркате и ако бяхте избрали касиото и това го споменах още в първия си пост. Касиото също има 3 сензора и много добра клавиатура с добра обратна реакция. Не е от най-новите модели, но изглежда доста стилно (има го в няколко разцветки) и звукът му не е никак лош (на жена ми, която също е пианистка не й допадна съвсем, но на мен ми хареса). Хубавото при него е, че в цялата конструкция има предвиден капак за покриване на клавиатурата (съвсем като истинско пиано ), който се плъзга елегантно и потъва в корпуса когато трябва да открие клавишите. А за пиана, които нямат такава екстра, може да се поръчат доста евтино (от ибей примерно) общо взето два вида покривала - по-тесни, които покриват само клавишите и по-широки, които би трябвало да покриват целия инструмент (почти навсякъде са плюшени с ресни в тъмночервено или виолетово), но тъй като те най-често са с фиксирани размери, невинаги могат да се напаснат към всеки модел пиано, което е в комплект с дървен корпус. Всъщност ако трябва да сме точни, т.нар. "дървени" корпуси почти винаги са от талашит с фурнир, а не от чисто дърво, но такава е практиката навсякъде в последните години. Дали даден инструмент излиза от фабриката в Малайзия или Китай, не би трябвало да има разлика, понеже навсякъде фирмата-майка държи да се спазват спецификациите, а и в днешно време всяка фирма, било тя японска, немска или американска има филиали в Китай с цел спестяване на разходи. На практика обаче, по някой път съм чувал/чел, че имало разлики в качеството, но поне при моите пиана и синтезатори не съм имал възможност да го потвърдя. П.П. Ако не може да откриете покривало или някъде ви го предлагат на неприлична цена, кажете да ви дам линкове - по- големите са в рамките на $6-7, а тези само за клавишите дори и по-малко, което е нормално - това все пак е едно парче плат за покриване. :) Редактирано Ноември 15, 2020 от yamaha Цитирай
petjadask Отговорено Ноември 16, 2020 Автор Отговорено Ноември 16, 2020 Благодаря Ви. Погледнах в ebay. Има избор - от $6-7 до 20+. Така че този въпрос ще го уредим. :) Цитирай
Shani Отговорено Ноември 19, 2020 Отговорено Ноември 19, 2020 Здравейте, не отварям нова тема, тъй като тази е от съвсем скоро, а моето питане е подобно. Искам дигитално пиано, бюджет 1500лв, изисквания - да има тежка клавиатура като на акустично пиано, да изглежда така и да има хубав звук. С 88 клавиша. Любител съм, искам да си свиря за удоволствие, учила съм по старите руски школи, няма да ползвам приложения за телефон, а най-обикновени нотни листи. Спрях се на Yamaha YDP 144. Няма го, никъде не го намирам, освен в Технополис, където е с 300 лв по-скъпо, отколкото при вносителите. Уж ме записаха в Динакорд да ми се обадят като получат, ама това чакане в неизвестното ме дразни. Взех да се оглеждам за друго, което е налично. И тук съм с 2 въпроса: Какви са съществените разлики в YDP 144, YDP 164, YDP S54 i YDP S34. И може ли да препоръчате друго с тези характеристики, при което обаче да няма проблем с доставките. Може и от Thomann, muziker - не ме притесняват онлайн поръчките. Ако ще платя за YDP 144 300 лв повече, то може би ще има по-хубав модел за същите пари от друго място. Нямам много възможност за обикаляне по магазини и тестване, пък и съм свирила преди 20 години, така че няма да има особена полза. Цитирай
Claypool Отговорено Ноември 19, 2020 Отговорено Ноември 19, 2020 https://www.thomann.de/de/search_dir.html?ref=intl&shp=eyJjb3VudHJ5IjoiZGUiLCJjdXJyZW5jeSI6IjIiLCJsYW5ndWFnZSI6ImRlIn0%3D&sw=Yamaha YDP 144&smcs=796ea8_2123 Цитирай
Shani Отговорено Ноември 19, 2020 Отговорено Ноември 19, 2020 (Редактирано) В Thomann също го няма, пише след 5-7 седмици или 6-8 седмици. Не ме устройва, не ми се чака. Или за тия пари няма друго подходящо и да си чакам? Редактирано Ноември 19, 2020 от Shani Цитирай
Ap_6 Отговорено Ноември 20, 2020 Отговорено Ноември 20, 2020 Толкова теми изписани има за търсене на дигитално пиано из форума, че чак вече писва. Всеки идва, пита, без да чете предишните. Трисензорни модели имат Роланд и Касио /посочени в тая и други теми/, не са за пренебрегване Ямаха p125, по-евтин модел е p-45, с едни и същи клавиатури са; Кавай es100 също. Пиано се купува от музикален магазин, технополис не е такъв; не купувайте артезия, орла, томан и пр. куче марки. Цитирай
yamaha Отговорено Ноември 20, 2020 Отговорено Ноември 20, 2020 По-синтезирано обяснение от това, скоро не бях срещал.? Наистина, питащите - хвърляйте по един поглед на писаното преди, понеже де факто в случая търсите същото нещо със същия бюджет. Цитирай
Shani Отговорено Ноември 20, 2020 Отговорено Ноември 20, 2020 Благодаря ви за отговорите, но в написаното в предишните теми не се коментират моделите, за които аз питам. Цитирай
No.14 Отговорено Ноември 20, 2020 Отговорено Ноември 20, 2020 За да се ориентирате най-лесно за разликите между различните модели на Yamaha например, може да си направите една табличка в ексел за сравнение на отделните парамтери. Така много лесно се вижда какво едното има повече от другото: 144 164 GHS keyboard with 88 keys Graded Hammer 3 (GH3) keyboard with 88 keys Yamaha CFX Concert Grand Sound Yamaha CFX Piano sound Intelligent Acoustic Control and Acoustic Optimizer Intelligent Acoustic Control and Acoustic Optimizer Stereophonic Optimizer Stereophonic optimizer 192-Voice polyphony 192-Voice polyphony 10 Timbres 10 Timbres Reverb and damper resonance 4 Reverb types Duo fashion Dual function and Duo mode Key-off sample 2 Track recording (1 song) 2 Track recording (1 song) 10 Voice demos and 50 preset songs 10 Demo songs and 50 piano songs Keyboard cover Keyboard cover 3 Pedals 3 Pedals Connections: USB to Host, 2 headphone jacks USB to host, 2 Headphone jacks Loudspeaker system: 2 x 8 W Amplifier: 2x 20 W Dimensions (W x H x D): 1357 x 815 x 422 mm Dimensions (W x H x D): 1357 x 849 x 422 mm Weight: 38 kg Weight: 42 kg Synthetic ebony and ivory surface Metronome Иначе аз имам YPD-143 и също съм любиптел. Обаче много запален и в един момент вече не ми беше достатъчно, исках нещо, което да се доближава повече до акустично пиано, затова си купих и по-висок клас. Препоръчаха ми го отново в този форум и до ден днешен съм безкрайно благодарна, не спирам да му се радвам . Цитирай
yamaha Отговорено Ноември 20, 2020 Отговорено Ноември 20, 2020 (Редактирано) YDP е серия на Ямаха, която се позиционира в базовия и отчасти в средния клас пиана за по-високите модели, а вместо да си прави екселски таблици, за по-лесно може да влезе в сайта на Ямаха, където ще й спестят това усилие. Различните модели нямат кой знае колко разлики помежду си, с изключение на използваната клавиатура и озвучаването (+ още някои дреболии като начина на затваряне на капака примерно). Редактирано Ноември 20, 2020 от yamaha Цитирай
Recommended Posts