alexthegreat Публикувано Май 9, 2007 Share Публикувано Май 9, 2007 Приятели, след като преди година и нещо реновирах (баси думичката) един БГ бас, меракът ми за рязане на стари талпички се засили. За да залъжа глада си за "творчество", прди време се снабдих с един "Пълдин" и наскоро поработих върху него. Стигнах почти до етап за боядисване. Та, ако ви е любопитно, можете да метнете едно око на: The Project Next steps: Фино шкурене; боядистване (вероятно син металик); екраниране; снабдяване с черни (задължително) чаркалъци; нови пикъпи (тема за дълбок размисъл) Коментари и препоръки са добре дошли * заглавието май беше разказ на Чудомир.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Май 9, 2007 Share Отговорено Май 9, 2007 Браво, много добра работа си свършил Само главата нещо не е по вкуса ми, но все пак си е твоя китарата и ти си я правиш по собствен вкус . Иначе за изработката - поздравления, личи си, че си работил с внимание. Според мен, ако можеш (а и ти се занимава де), ще се получи много ефектно, ако повърхностите, които са се получили, след шкуренето (включително и на главата), боядисаш бели, а всичко останало - черно, а след това удариш един хубав, добре полиран лак А басът е станал МАНИАШКИ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Май 9, 2007 Share Отговорено Май 9, 2007 Сега се сещам, че не е "Меракът на чичо Генчо", а "Меракът на чичо Денчо". Чичо Генчо е друго И е на Михалаки Георгиев от 1899 г. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
thurston Отговорено Май 10, 2007 Share Отговорено Май 10, 2007 А басът е станал МАНИАШКИ! абе, бате, то е китара бе. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Май 10, 2007 Share Отговорено Май 10, 2007 Верно ли, бе бате? Я провери тоя линк и пак си помисли Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
thurston Отговорено Май 10, 2007 Share Отговорено Май 10, 2007 ерор, бате трябвало да се погледне и на 2рата страница... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Май 10, 2007 Share Отговорено Май 10, 2007 аз ще ползвам случая да питам как направи на баса надписа на главата??? (ако не е тайна) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Май 10, 2007 Share Отговорено Май 10, 2007 Абе мани... и аз гледах китарката а не баса тялото е яко странно.. евала за дизайна на тялото!! Като цяло не ми допада крайният вид. Според мен ще е по-гот баса да се направи в някакъв цвят. Иначе поздравления И на мен ми е интересно надписа как го направи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Май 10, 2007 Share Отговорено Май 10, 2007 Предполагам с фотохартия и ютия Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Май 10, 2007 Share Отговорено Май 10, 2007 Абе реално вниманието трябваше да е съсредоточено върху китарата, а не върху баса Но той поне е завършен, та затова повече му се радваме Дерзай с китарата и я довърши и нея, че после и на нея да се радваме! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
alexthegreat Отговорено Май 11, 2007 Автор Share Отговорено Май 11, 2007 На запитванията относно лого-то (картинката) на баса: Логото е лепенка. Намерих най-тънкото самозалепващо фолио на пазара, на мастилен принтер го изпечатах, изрязах, залепих и му теглих един прозрачен лак отгоре. Има няколко особености. 1. В БГ не може да се намери особено тънко фолио..просто няма...имаше тема преди година по случая. В моя случай, логото има кант (квадратната рамка) и понеже е изрязано по него, ръбчето от дебелината на фолиото не си личи много много. Ако обаче логото нямаше такъв кант, сигурно щеше да стои грозничко и ще е вижда ясно, че е лепенка. 2. Мастилото от принтера не хваща добре в/у фолиото и се лющи лесно (ако го драснеш с нокът). Затова след принт-а го пръснах с прозрачен лак. Така заспива и е защитено. 3. Логото залепих след като съм лакирал основно главата, защото лакът не беше безцветен и не исках да мацам отгоре му с него, за да не стане много тъмно и да не личи надписът. После отгоре само финиширащ безцветен лак. Не знам обаче как да стане номера ако искам бял надпис на черен гриф...вероятно горния номер няма да мине. ..или пък трябва цветен принтер. Това е. Радвам се ако съм бил полезен. Цялата тема за баса: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=12846 А относно китарата: що тъй не ви хареса главата...аз мислех, че ще ви харесат 3D изпълненията ми..пък то.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Май 14, 2007 Share Отговорено Май 14, 2007 ако го беше напечатал с лазерен принтер нямаше да се лющи вярно не си личи че е с фолио Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Май 15, 2007 Share Отговорено Май 15, 2007 ако го беше напечатал с лазерен принтер нямаше да се лющи вярно не си личи че е с фолио Я пак си помисли Лазерния се лющи дори от обикновена хартия (говорим за хп, а не за някоя куча марка от малко село в тайван ) Мастиленоструения може да се размаже, но да се олющи е невероятно дори да си го помислиш. Може би по-скоро като си го драснал се е размазал, защото е логично да няма къде да попие мастилото в пвц фолио, но определено е станало по-добре отколкото с лазерен (На мойте глави логото е от печатано на лазерен рекламно фолио и докато изрежа буквите и то мастилото паднало ) Ае со здраве Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts