nonkapo Публикувано Септември 30, 2020 Публикувано Септември 30, 2020 Добър ден, Попадна ми такъв процесор от Ибей, но без захранване. Засилил съм се да му намеря педал FC-200, но преди това искам да съм сигурен че работи. Над буксата пише 14волта АС(променлив). До колко може да се вярва на това? Ако наистина има вътрешно изправяне и филтрация, всеки трансформатор би ми свършил работа и няма да има нужда да давам грешни пари за "оригинален" китайски адаптер. Знам че ракове от този тип ползват общо захранване и до там. Вторият въпрос е до колко има смисъл от смяна на чипа с фирмуера. Гледам оферти за по 17-18 долара, но не е обяснено функционалността ли се променя или само бъгове се оправят(повечето са на италиански)?!? Освен това чипа е запоен а не на цокъл, което си е риск. Та ако някой е запознат в подробности, моля да сподели. Благодаря предварително за помощта Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 30, 2020 Отговорено Септември 30, 2020 Ами пише си 14vAC, 800mA. Явно вътре си има стабилизация и филтрация. И куплунгът изглежда стандартен... Дет се вика и един най-прост траф да му сложиш - ще стане. Но е добре да вади примерно 1А и при такава консумация да не пада напрежението под около 14 волта. Нещо такова... Цитирай
nonkapo Отговорено Октомври 1, 2020 Автор Отговорено Октомври 1, 2020 Ами не е от най стандартните, въпреки че изглежда така. Имам набор от накрайници за адаптер и най големият не става. Утре ще пообиколя магазините за електроника за да потърся. Докато рових из форума видях само един човек да се е похвалил че притежава такава машина. Щеше ми се той да сподели и евентуално замери на празен ход какво излиза от оригиналното захранване, за да си правя сметките. Цитирай
nonkapo Отговорено Октомври 2, 2020 Автор Отговорено Октомври 2, 2020 Вчера отскочих то Електроинвест, понеже трансформатори на 14 волта са рядкост. Дори и те нямаха 14 та ми дадоха 14.5, но половин волт не би трябвало да е фатален а ако ме е шубе мога да развия няколко намотки и да го докарам до 14. Намерих и буксичката за захранване. Ще пиша за резултата, какъвто и да е той :-)). Цитирай
nonkapo Отговорено Октомври 9, 2020 Автор Отговорено Октомври 9, 2020 И така, Боса заработи. За съжаление трафа се оказа далеч от един ампер и след около 10 минути работа вградената му термозащита започва да го изключва. Оказа се че Комет нямат в наличност 15 волтовите тороидни трансформатори та ще трябва да поръчвам. Ще ви държа в течение. 1 Цитирай
nonkapo Отговорено Ноември 28, 2020 Автор Отговорено Ноември 28, 2020 (Редактирано) Сагата с Боса приключи. Може би темата трябва да се прекръсти на "BOSS GX-700 - internal power supply mod" :-)). Тези дни ще постна малко снимки а сега обясненията. Вече не му трябва външно захранване. Идеята взех от тук->> https://www.guitargear.net.au/discussion/index.php?topic=52068.0 Операцията е приложена на модел SX-700, но дизайнът на GX-700 е почти идентичен. Както авторът отбелязва, вероятно в кутията умишлено е оставено място за вътрешно захранване, но поради съображения за по големи печалби или нещо друго ефекта си остава с външен адаптер. Необходими инструменти и материали: Отвертка звезда(филипс); Дрелка със стъпаловидно свредло и нормалнмо свредло 2 или 3 мм(в зависимост от видиите които ще използувате; Плоска и кръгла пила за метал; Поялник не повече от 50 вата, тенол или калай и колофон; Женска букса за компютърно захранване или такава за касетофон; Две видии за метал със скрита(конусна) глава да кажем 10х3 или 15х3; Тороиден трансформатор 14-15 волта не по малко от 800милиампера ток(отговаря на около 10VA). Един болт с гайка и шайба за закрепване на трансформатора. Май беше това. И не забравяйте че правите модификацията на своя отговорност. Ако не сте на ти с тоците по добре дайте на някой който знае какво прави да ви свърши работа. Следва продължение... Редактирано Ноември 28, 2020 от nonkapo 1 Цитирай
Recommended Posts