the_gorer Публикувано Май 7, 2007 Share Публикувано Май 7, 2007 Никъде не мога да намеря черен (абаносов) байц, освен един отвратителен, произведен в Килифарево (пет минути след изсъхването му по него избиват сиви петна, подобни на мухъл и смърди на нещо средно между здрава отровна химия и плесен). Явно този няма да ми свърши работа, та въпросът ми е откъде да си взема качествен чер байц за байцване на фингърборда на акустична китара. В случай, че няма никъде, какви други заместители мога да ползвам? Пробвал съм да си правя онази формула с железните стружки, но не мога да се похваля с успех. Чел съм, че на Запад ползват и някаква боя за оцветяване на обработени кожи, но това тук ще е още по-трудно за намиране. Знам и, че някои ползват някакви химически моливи или по-скоро маркери, но не знам какъв вид ще е най-подходящ за целта. Навсякъде, където питам за черен байц, ми предлагат черни лакове - в Практикер дори нямат никакъв байц. Но лаковете не стават за фингърборда. Поне на мен няма да ми е комфортно да свиря на такъв фингърборд. Накратко: продава ли се някъдве качествен чер байц, какви марки да търся и по кои фирмени магазини? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RichieSambora Отговорено Май 7, 2007 Share Отговорено Май 7, 2007 (Редактирано) Баща ми е представител на една италиянска фирма Icro Coatings незнам дали сте я чували, но има такъв байц. Лаковете, с които Kremona си лакирват китарите са с нашите лакове. Редактирано Май 7, 2007 от RichieSambora Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Май 7, 2007 Автор Share Отговорено Май 7, 2007 ^ Ако обичаш, попитай баща си специално за бчерния байц - какъв е, на каква основа (водна, спиртна), в какви разфасовки се предлага, колко струва вскя а разфасовка и прочее. Лаковете не ме интересуват засега. Ще търся лак на по-горен етап от ремонта на китарата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
разбойник Отговорено Май 9, 2007 Share Отговорено Май 9, 2007 В София се сещам за поне 2 гръцки фирми които предлагат байцове, включително и черен. Едната се казва "Кавала 92" и магазинът им е на бул. Мадрид, продават и автобои в него. Втората има магазини на Сливница (до Сточна гара) и на пл. Възраждане, но не помня как се казва. Информацията ми е поне от преди година, след това не съм се интересувал. Всички байцове бяха концентрат. По-голям избор от цветове имаше от тези на спиртна основа, но имаше и някакви други - не помня подробности. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Май 9, 2007 Автор Share Отговорено Май 9, 2007 Благодаря. Намерих черен байц на пловдивската фирма "СЕЛТ" ООД. Не смърди и не мухлясва, но и не оцветява. Явно е доста разреден. Килифаревският байц оцветяваше в плътно катранено черно за секунда, а пловдивският не може да потъмни дървото дори след 4-5 нанасяния. Сигурно съм попаднал на преточена партида - нещо като кафе втора цедка. Ще пробвам да потърся представители на тези гръцки фирми в моя регион. Мерси. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ho6imin Отговорено Май 9, 2007 Share Отговорено Май 9, 2007 Моментната ми професия е да боядисвам дървени врати в голяма фирма.И водния байц и спиртния ни са гръцки и са много добри.От теб зависи колко тъмно искаш да бъде.Ще пиша допълнително откъде да го купиш-трябва да разбера,не зареждам аз Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Май 9, 2007 Автор Share Отговорено Май 9, 2007 ^ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ho6imin Отговорено Май 10, 2007 Share Отговорено Май 10, 2007 Доставчиците не ми помогнаха много-научих само адреса в Пловдив:"Димитър Стамболов"10.От справки може да научиш телефона им и да разбереш къде имат магазин в София.Трябва ти байц нр.331 на Vernilak.Препоръчвам ти водния,но избора си е твой.Това успях само да разбера.Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Май 11, 2007 Автор Share Отговорено Май 11, 2007 Благодаря за помощта. Аз междувременно се справих и с наличния ми байц. Резултатите може да се видят ТУК Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Декември 9, 2010 Share Отговорено Декември 9, 2010 привет! вдигам тригодишна тема, ама, има я - пиша... къде мога да намеря абаносов байц във варна? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bluelemon Отговорено Декември 10, 2010 Share Отговорено Декември 10, 2010 Имат склад наедро, предполагам ще ти продадат и на дребно. Това е същата фирма чийто байц the_gorer е ползвал. http://www.selt.bg/feedback.php Аз също съм взимал абаносов байц от тях. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Декември 10, 2010 Share Отговорено Декември 10, 2010 супер скоро ще ги навестя, че една руска седемструнка от половин година стои при мене разчанчена... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts