Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

истината е че не сте в крак с това което е актуално като звук, харесвате си олд скуул бръмченето и в това няма лошо, като изключим че годината е 2007

но наистина не е най добрия вариант за свирене наживо :thumbs_up: лично аз съм си харесал едно кубенце меса роуд кинг

само да събера 8000 лева

Редактирано от LOE
Отговорено
истината е че не сте в крак с това което е актуално като звук, харесвате си олд скуул бръмченето и в това няма лошо, като изключим че годината е 2007

но наистина не е най добрия вариант за свирене наживо :rocker: лично аз съм си харесал едно кубенце меса роуд кинг

само да събера 8000 лева

А що е туй актуален (2007 г.) звук и как се постига!?!? :)

Кажи, за да сме в крак с времето!

Отговорено

всичко зависи от схемата на преампа и корекциите

има прекалено много типове драйв, за да се впускаме в подробности, за по лесно може да ги разделим на 2 вида - modern и vintage

също така известни като california и british

самите типове звук произлизат от различните тенденции в звукозаписа, и се различават по динамика, честотна характерситика и разни по маловажни параметри

има доста изписано по въпроса из мрежата

повечето нови ампове ги имат и двама модела, модерния звук се постига обикновенно с помоща на ц-к ключ, намиращ се на предния панел на ампа

друг е въпрса кой амп до колко може да го постига

контур потенциометъра на някой ампове, в тва число и маршали има почти същия ефект, с тази разлика че звука може да се блендва

добър модерен драйв поне според мен имат усилвателите на меса, кранк, пиви

Отговорено

^ LOL :)

добър модерен драйв поне според мен имат усилвателите на меса, кранк, пиви

това е така - но е само малка част от общата картина,

Лое - си е казал - според него

видно е, че се интересува от здрав метьлджииски саунд - ала Мешин хед.

Който иска да е модерен - нека е модерен.

За мен нещата стоят така - готин и лош саунд - няма значение какьв.

Явка - споко - няма да хвьрляш Енгьла.

Отговорено (Редактирано)
Темата е за акустични китари не за Меса Буги!
Айде вземи да спреш с глупостите вече а?

Какви акустични китари, ти чел ли си изобщо първото мнение?

Та, китара ми трябва на мене. За метъл (heavy/power, но също melodic death и progressive). Кво да търся, за кво да гледам?

Не знам обаче дали ще ми трябват усилвател и процесор, щот си мисля да свиря през Guitar Rig 2... Саунд картата ми, обаче, е AC97, вградена. Бях чел нещо против вградените карти из тоя форум, и не знам да земам ли кубе, да не земам ли...

Редактирано от LOE