the_gorer Публикувано Май 4, 2007 Публикувано Май 4, 2007 Защо като импортна МИДИ в Cubase или Nuendo и то ту си забавя, ту си забързва темпото и въобще ритмиката е тотално преебана? В Winamp свири ОК, но в други програми си цака темпото и си прави произволни вариации - даден такт е забавен, а друг е забързан. Самото МИДИ е експортвано от таблатура на GutarPro. Възможно ли е това да е причината за проблемите с темпото и как да оправим нещата? Цитирай
7thString Отговорено Май 4, 2007 Отговорено Май 4, 2007 Тва и мен живо ме интересува... особено когато някоя песничка има наситен ритъм, се чува много ясно как плава темпото >: ( Цитирай
the_gorer Отговорено Май 4, 2007 Автор Отговорено Май 4, 2007 Заради тази свинщина не мога да си звърша кавъра (в който барабаните и басът се надявам да са именно от това МИДИ - да не съм луд да ги пиша на ръка?! ) Цитирай
7thString Отговорено Май 4, 2007 Отговорено Май 4, 2007 Знаеш ли, по мой спомен тва се получава само на прослушване в реално време- ако експортнеш/фрийзнеш траковете в WAV, всичко си идва на мястото... Цитирай
the_gorer Отговорено Май 5, 2007 Автор Отговорено Май 5, 2007 Благодаря, ще пробвам да облека МИДИ-то в някакви семпли или синтове и да го рендна. Но първо ще трябва да си припомня как се правеше всичко това. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 5, 2007 Отговорено Май 5, 2007 Разминаванията някой път идват от голяма латенция на АСИО драйвера. Да речем ако се ползва ММ Асио-то, което идва с Кюбейс (и което не знам за какво са го измислили, след като е юзлесс). Аз съм експортвал доста от Гитар Про през МИДИ към Кюбейс и винаги е работело ОК (освен когато има смяна на инструментите в един трак - тогава трябва да се пипа из събитията малко). Опитай това, дето ти го каза 7thString: импортваш МИДИ трака, даваш му за изход VSTi-то и избираш Фрийз. Така ще ти направи .WAV файл, който ще се плейва добре. Успех! Цитирай
7thString Отговорено Май 6, 2007 Отговорено Май 6, 2007 Ама то мидито не знам дали минава през ASIOто... не става въпрос за разминаване, ами точно ритъма си плава- дори като пуснеш един метроном, тактовете не са равни. Цитирай
the_gorer Отговорено Май 6, 2007 Автор Отговорено Май 6, 2007 При мен има забавяне на темпото в даден такт с 50%, последвано то 50% забързване. Доста драстично "плаване" един вид. Цитирай
Recommended Posts