Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Защо като импортна МИДИ в Cubase или Nuendo и то ту си забавя, ту си забързва темпото и въобще ритмиката е тотално преебана?

В Winamp свири ОК, но в други програми си цака темпото и си прави произволни вариации - даден такт е забавен, а друг е забързан.

Самото МИДИ е експортвано от таблатура на GutarPro.

Възможно ли е това да е причината за проблемите с темпото и как да оправим нещата?

Отговорено

Тва и мен живо ме интересува... особено когато някоя песничка има наситен ритъм, се чува много ясно как плава темпото >: (

Отговорено

Заради тази свинщина не мога да си звърша кавъра (в който барабаните и басът се надявам да са именно от това МИДИ - да не съм луд да ги пиша на ръка?! :recourse: )

Отговорено

Знаеш ли, по мой спомен тва се получава само на прослушване в реално време- ако експортнеш/фрийзнеш траковете в WAV, всичко си идва на мястото...

Отговорено

Благодаря, ще пробвам да облека МИДИ-то в някакви семпли или синтове и да го рендна.

Но първо ще трябва да си припомня как се правеше всичко това. :thumbup:

Отговорено

Разминаванията някой път идват от голяма латенция на АСИО драйвера. Да речем ако се ползва ММ Асио-то, което идва с Кюбейс (и което не знам за какво са го измислили, след като е юзлесс).

Аз съм експортвал доста от Гитар Про през МИДИ към Кюбейс и винаги е работело ОК (освен когато има смяна на инструментите в един трак - тогава трябва да се пипа из събитията малко). Опитай това, дето ти го каза 7thString: импортваш МИДИ трака, даваш му за изход VSTi-то и избираш Фрийз. Така ще ти направи .WAV файл, който ще се плейва добре. Успех!

Отговорено

Ама то мидито не знам дали минава през ASIOто... не става въпрос за разминаване, ами точно ритъма си плава- дори като пуснеш един метроном, тактовете не са равни.

Отговорено

При мен има забавяне на темпото в даден такт с 50%, последвано то 50% забързване.

Доста драстично "плаване" един вид.