Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Постът на nip е достатъчно изчерпателен и е хубаво да се има предвид.

Но пък и WinterSoul е прав - всичко зависи от компанията превозвач.

Аз имам впечатления от "Скай юръп" и полетите Виена-София - и с мек, и с твърд калъф, няма шанс като ръчен :surprise:

Отговорено

Да, 10х на ivp за забележката! Този момент го пропуснах. Има си и политика на авиокомпанията и някои може да дават, други - не. Но има и още нещо, което пак съм пропуснал и има връзка с авиопревозвача. Много зависи пускането на борда с китара и от това, какъв е самолетът и колко големи са му помещенията за багаж над главите на пътниците. На повечето Боинг са огромни и няма проблем. Мога аз да се побера там, а съм над 1,80 м. :thumbs_up: За презокеанските полети предполагам, че са още по-огромни, но все пак ако по време на пътуването - прикачвания и т.н. има някое по-малко самолетче или с по-малки багажни в частта от самолета предназначена за пътниците, то отказът е гарантиран!

Сещам се и още нещо, което може да е полезно на някого - една ел. китара е грубо казано дълга около 1 м. Широчината на мястото за 1 пътник с нормален билет е около 50 см (седалката). Ел. китара се събира идеално в краката на пода, като само съседа трябва да няма нищо против и да обещае да не танцува по грифа, който заема част от неговото пространство за крака. :punk_guitar: Често това е по-добрият вариант, отколкото китарата да бъде затрупана от багажа на другите пътници, който не винаги е връхни дрехи.

И стига с тия паспорти - накрая някой ще вземе да се ошашка като чете тук и да отиде до полицията да си вади паспорт за китарата щото ще пътува с нея... :hysterical: С паспорт идват (при покупката) китари, които или струват хиляди долари или са по някакъв начин специални (които пак струват много) или разни юбилейни издания и т.н. паспортът си е документ за автентичност на инструмента, а не документ за пътуване на китарата. За повечето китари човек трябва да се радва ако имат етикетче на което да пише нещо повече от цена като се пазарува...

Отговорено

...така и така се е отворила темета...да задам един идиотски въпрос...какво според вас би станало при следното положение:

1.китарата е в своя хардкейс

2.самия хардкеис заедно с китарата в него е опакован в специално ушит за целта калъф с дебела около 10см подплата от дунапрен.

...според вас ще бъде ли достатъчно да буферира ударите от подмятането на китарката насам натам от недобросъвестните служители на летощето...

:rocker::bravo::D