илко илко Публикувано Март 24, 2020 Публикувано Март 24, 2020 Здравейте музиканти! Имам нужда от помощ, купих си наскоро ямаха пср 730 и не мога да се справя със зареждането на файлове от флопито. Искам и да попитам какво е разширението на файловете за тази машина . Благодаря предварително! Цитирай
yamaha Отговорено Март 25, 2020 Отговорено Март 25, 2020 Не става ясно кое точно те затруднява при зареждането на файлове - не ти е ясно как става, флопито не ще да зарежда или нещо друго... По второто: Цитирай
илко илко Отговорено Март 25, 2020 Автор Отговорено Март 25, 2020 За второто благодарности а за първото - флопито зарежда ,но явно информацията ,която съм сложил не е за моя модел.Взимах стилове и инструменти от този сайт www.midi-matrix.com .Ще потърся из нета за стилове и инструменти с това разширение понеже искам да се науча да свиря народно .Наблюдавам че ритмите за пср от 730 надолу са с разширение STY .трябва ли да си търся конвертор ? Цитирай
yamaha Отговорено Март 26, 2020 Отговорено Март 26, 2020 (Редактирано) По принцип имам доста опит със синтезаторите и аранжорите на Ямаха още от времето, когато не ги оборудваха дори и с флопи. PSR-730 е доста стар модел и съм забравил какъв формат файлове приемаше, но ако се водя по горната табличка, май работи само с 'юзър'-окончанието. От друга страна преди малко разгледах базата си данни от стилове за различните модели и ми попадна една стара папка с нашенски стилове за PSR-730, в която файловете си бяха с разширение .STY. Понеже тази папка я имам от някой колега, нямам представа дали кийбордът директно ще ги зареди или навремето някой просто ги е конвертирал до стандартния стил-формат, но не пречи да пробваш. Качих ги тук. Редактирано Март 26, 2020 от yamaha Цитирай
Recommended Posts