Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте музиканти!

Имам нужда от помощ, купих си наскоро ямаха пср 730 и не мога да се справя със зареждането на файлове от флопито.

Искам и да попитам какво е разширението на файловете за тази машина . Благодаря предварително!

Отговорено

Не става ясно кое точно те затруднява при зареждането на файлове - не ти е ясно как става, флопито не ще да зарежда или нещо друго...

По второто:

PSR-730.jpg

Отговорено

За второто благодарности а за първото - флопито зарежда ,но явно информацията ,която съм сложил не е за моя модел.Взимах стилове и инструменти от този сайт  www.midi-matrix.com .Ще потърся из нета за стилове и инструменти с това разширение понеже искам да се науча да свиря народно .Наблюдавам че ритмите за пср от 730 надолу са с разширение STY .трябва ли да си търся конвертор ?

Отговорено (Редактирано)

По принцип имам доста опит със синтезаторите и аранжорите на Ямаха още от времето, когато не ги оборудваха дори и с флопи. PSR-730 е доста стар модел и съм забравил какъв формат файлове приемаше, но ако се водя по горната табличка, май работи само с 'юзър'-окончанието. От друга страна преди малко разгледах базата си данни от стилове за различните модели и ми попадна една стара папка с нашенски стилове за PSR-730, в която файловете си бяха с разширение .STY. Понеже тази папка я имам от някой колега, нямам представа дали кийбордът директно ще ги зареди или навремето някой просто ги е конвертирал до стандартния стил-формат, но не пречи да пробваш.

Качих ги тук.

Редактирано от yamaha