ronia Отговорено Май 23, 2007 Отговорено Май 23, 2007 И що го махнахте ся файла? ;( Отлична препратка на контрабасиста към свободата на интерпретацията, незабравимо изпълнение на две гневни жени! :-) Цитирай
Свилен Бас Отговорено Май 23, 2007 Отговорено Май 23, 2007 (Редактирано) Някой злобар ни го е махнал - не сме ние, признаваме си Ето го отново Това, за жените ми хареса П.П. и едит: Все забравям да кажа, че по план, парчето е над 10 мин, но заради мое подвеждане и др. се получи толкова кратко! Редактирано Май 23, 2007 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
Vlad Отговорено Май 23, 2007 Отговорено Май 23, 2007 Само не мога да схвана защо ни се връзвате и ни коментирате толкова много? "Е,кажете нещо,мили колеги,аз толкова много се заяждам с вашите музикални несъвършенства..Мисля,обаче,че го правя креативно и позитивно Очаквам да ви чуя " Не е зле да си изясниш за себе си искаш ли мнения или не! Цитирай
RonCarter Отговорено Юни 8, 2007 Отговорено Юни 8, 2007 Импровизационната част на парчето ми напомня малко Колтрейн към края на 60, особено баса и барабаните-първична афро интерпретация. Кефи ме, но ако трябва да бъда честен това не е take five. Все пак дори Колтрейн е бил прецизен към изпълнението на дадена тема, която не е мислена от него - нещо като уважение. Пожелавам ви успех! Цитирай
CyberGene Отговорено Юни 8, 2007 Отговорено Юни 8, 2007 Като изключим това, което казаха всички - неспазването на темата, което е леко дразнещо, като цяло парчето е горе-долу... Става, но с една основна забележка - в това парче има според мен мат'риал най-много за една минута, а вие сте го проточили цели 5 минути и е супер отегчително, особено след средата. Ако имате да казвате нещо, го казвайте, ако не - не. Казвате нещо само от 1:53 до 3:07, това е минута и 14 секунди, останалото е сгрешена тема и някакви саундчекове и разсвирвания на барабаните. Значи ако извлечете есенцията от тази минута и 14 секунди и си оправите темата, парчето ще стане много добре <_> Цитирай
yotzzo Отговорено Юни 10, 2007 Автор Отговорено Юни 10, 2007 Благодарско,като цяло За темата съм абсолютно съгласен-подходих безотговорно свирейки по памет нещо което не съм слушал отдавна.Това за саундчека много ме весели По въпроса за дължината пък-всичко става на момента-намаме регламент за време-това си е чиста импровизация.Ще вземамем под внимание вашите мнения в случай,че се съберем да свирим отново.От този запис на репетиция не сме се събирали... Цитирай
Vlad Отговорено Юли 3, 2007 Отговорено Юли 3, 2007 Авторът на "Take Five" не е Дейв Брубек Просто се сетих. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Юли 3, 2007 Отговорено Юли 3, 2007 (Редактирано) Кажи кой е, ако обичаш, че неговото име се споменава у всичките ми риъл-букове, пък не искам да се излагам - тези неща са важни (е не колкото вярно научената тема, но все пак)? Редактирано Юли 3, 2007 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
yotzzo Отговорено Юли 5, 2007 Автор Отговорено Юли 5, 2007 (Редактирано) Авторът на "Take Five" не е Дейв БрубекПросто се сетих. Мисля,че е простимо един музикант да не знае кой е авторът на някой стандарт.Много по-зле е,ако бърка размер 5/4 с 5/8.... Просто се сетих Редактирано Юли 5, 2007 от yotzzo Цитирай
Recommended Posts