stormchaser Публикувано Април 19, 2007 Публикувано Април 19, 2007 Необхофимо ми е да обознача клъстер в щрайха в Сибелиус. За жалост в учебника по композиция на Големинов не пише как точно се отбелязва, а аз в практиката си на пианист никога не съм попадал на такова животно ... Та моля, който може да ми помогне: 1. Как се изписва на ноти клъстер; 2. Как се изписва в Сибелиус. Благодаря предварително! Цитирай
Vasil Belezhkov Отговорено Май 7, 2007 Отговорено Май 7, 2007 Необхофимо ми е да обознача клъстер в щрайха в Сибелиус. За жалост в учебника по композиция на Големинов не пише как точно се отбелязва, а аз в практиката си на пианист никога не съм попадал на такова животно ... Та моля, който може да ми помогне:1. Как се изписва на ноти клъстер; 2. Как се изписва в Сибелиус. Благодаря предварително! 1) Izvinqvai za latinicata Sega po sy6testvo: klyster se izpisva kato bql i 4eren pravoygylnici edin vyrhu drug, koito zaemat vertikalno na petolinieto prostranstvoto ot nai-niskiq do nai-visokiq ton. V Sibelius izpolzvai "notehead"-bql kvadrat i 4eren kvadrat. Ako ti trqbva "bql kvadrat" za tonove s trainosti kato 8-ni, 16-ni i t.n., trqbva da si poigrae6 v "Edit Noteheads" na "House Stile". I nakraq pi6e6 "akord" s vyprosnite notni glavi, za da izleze grafi4eski tova, koeto tyrsi6. Ne znam dali go obqsnih razbiraemo. Nadqvam se da byda polezen. Цитирай
Recommended Posts