pablodiablo Публикувано Април 16, 2007 Публикувано Април 16, 2007 Перивет! Аз съм не мн млад на4инаещ или ина4е казано абсолютно нов в света на барабаните.Фен съм на рока и всякаква подобна музика и от доста години имам мерак да си потропвам на барабанки.За съжаление до сега съм сядал само 2-3 пъти за по малко.Не съм имал възможност за пове4е,но ве4е мога да си позволя! Та идеята ми е да се посъветвам с вас какво мога да си закупя като минимално ефтино за да си похлопвам заедно с касетофона и за собствени удоволствие.Ясно ми е 4е от мен барабанист няма да излезе,но един комплект поизстрадали тупанки 6те ми се отрази добре на кефаИскам да се обърна към вас компетентните за съвет по конфигурацият и за примерна цена ,а защо не и оферта Благодаря предварително на вси4ки и 4акам с нетърпение Цитирай
IgniteAll Отговорено Април 16, 2007 Отговорено Април 16, 2007 Привет! Форумът ни има една секция Купува-Продава, в която са събрани всички обяви с коментарите на членовете на форума относно качеството им. Там са изложени цени и в много случаи и проблемите, които имат инструментите. Моля, провери там за това, което те интересува, вероятно ще го намериш още на 2-рата страница Поздрави, Виктор Цитирай
pablodiablo Отговорено Април 17, 2007 Автор Отговорено Април 17, 2007 Привет! Секцията съм я разгледал.Идеята ми тук да попитам каква е идеалната конфигурация на комплекта за на4инаещ.Ина4е за оферти ве4е полу4их и видях в продава Искам съвет за сета.Как да бъде окомплектован.Дали да има пове4е от един том,колко чинела и какви,пералня колко и каква,за касите знам че въпроса е спорен но все пак има ли смисъл начинаещ да се учи направо на 2 каси или кардан или първо да се уча на една.Та ето такива неща имам идеята да попитам тука.Извинявам се ако не съм бил ясен в първия пост Поздрави Цитирай
Moarein Отговорено Април 17, 2007 Отговорено Април 17, 2007 Привет! Секцията съм я разгледал.Идеята ми тук да попитам каква е идеалната конфигурация на комплекта за на4инаещ.Ина4е за оферти ве4е полу4их и видях в продава Искам съвет за сета.Как да бъде окомплектован.Дали да има пове4е от един том,колко чинела и какви,пералня колко и каква,за касите знам че въпроса е спорен но все пак има ли смисъл начинаещ да се учи направо на 2 каси или кардан или първо да се уча на една.Та ето такива неща имам идеята да попитам тука.Извинявам се ако не съм бил ясен в първия пост Поздрави Класическия сет е: Каса, соло барабанче, два тома, бас тимпан (пералня), фус, два чинела - ляв и десен. Аз лично започнах с един том Просто такъв беше комплекта. Всякакви останали разширения - като повече томове, повече чинели, 2 каси или кардан са въпрос на личен избор. Бих те посъветвал следното: започни с класически сет. 90% от всички възможни ритми могат да се изсвирят само с каса, барабанче, фус и 1 чинел. Овладей първо тези неща - в смисъл да свикнеш с удара, отскока на палката, координацията дори самия звук Успех! Цитирай
makedonetsa Отговорено Април 17, 2007 Отговорено Април 17, 2007 Ако питаш мене, за начало те устройва и каса,барабанче , фус и чинел ! Но няма да е зле и някой които да ти показва ! А клаическия сет е с един том , не с два ! И изобщо не ти трябва кардан в началото, първо се научи добре с един педал и поработи върху основните неща- постановки , парадидли, динамика, координация и след това брейковете по 5-6тома са лесна работа ! Успех ! Цитирай
GroOveR Отговорено Април 17, 2007 Отговорено Април 17, 2007 Ако питаш мене, за начало те устройва и каса,барабанче , фус и чинел !Но няма да е зле и някой които да ти показва ! А клаическия сет е с един том , не с два ! И изобщо не ти трябва кардан в началото, първо се научи добре с един педал и поработи върху основните неща- постановки , парадидли, динамика, координация и след това брейковете по 5-6тома са лесна работа ! Успех ! Абсолютно си прав...Съгласен съм на 100% Цитирай
pablodiablo Отговорено Април 23, 2007 Автор Отговорено Април 23, 2007 Привет отново! Благодаря на всички за съветите Сега имам друг въпрос и да не пускам нова тема ще си използвам старата Много бих искал да посвиря малко на барабани така че искам да ви помоля ако някои има възможност в София и е съгласен някои друг да му поналага тупанките и няма нищо противНе че се самопоканвам но ако наистина има добри хора мн ще се зарадвам да потупкаме Ако не здраве да е 10х предварително! Поздрави! Цитирай
Moarein Отговорено Април 23, 2007 Отговорено Април 23, 2007 Привет отново! Благодаря на всички за съветите Сега имам друг въпрос и да не пускам нова тема ще си използвам старата Много бих искал да посвиря малко на барабани така че искам да ви помоля ако някои има възможност в София и е съгласен някои друг да му поналага тупанките и няма нищо противНе че се самопоканвам но ако наистина има добри хора мн ще се зарадвам да потупкаме Ако не здраве да е 10х предварително! Поздрави! Има репетиционни за тази цел бре 5 кинта на час е. Аз така свиря в момента Цитирай
NoSoul Отговорено Април 25, 2007 Отговорено Април 25, 2007 Перивет! Аз съм не мн млад на4инаещ или ина4е казано абсолютно нов в света на барабаните.Фен съм на рока и всякаква подобна музика и от доста години имам мерак да си потропвам на барабанки.За съжаление до сега съм сядал само 2-3 пъти за по малко.Не съм имал възможност за пове4е,но ве4е мога да си позволя! Та идеята ми е да се посъветвам с вас какво мога да си закупя като минимално ефтино за да си похлопвам заедно с касетофона и за собствени удоволствие.Ясно ми е 4е от мен барабанист няма да излезе,но един комплект поизстрадали тупанки 6те ми се отрази добре на кефаИскам да се обърна към вас компетентните за съвет по конфигурацият и за примерна цена ,а защо не и оферта Благодаря предварително на вси4ки и 4акам с нетърпение След всички доста по-опитни от мен ми е малко некомфортно да коментирам, но преди да си купиш голям сет, започни да работиш върху техниката си просто на соло барабанче. Купи си педал и каза(продават се евтинки) и започни упражнения. Ако си шофьор е същото като както са те учили да караш. Не ти обясняват какво се прави и хоп - в центъра на софия да караш. Първо бавно-бавно на полигон, после по неоживените улички и чак тогава по кръстовищата. Задължително преди да си купиш сет започни да се упражняваш на соло барабанче. Трябва и да ходиш на уроци задължително или поне някой който знаеш че има правилна техника да ти покаже. Цитирай
Recommended Posts