Jump to content
Българският форум за музиканти

да ме посъветвате...


Yamaha1000

Recommended Posts

Стар, нов?

Аз за 1700 си зех корг тритон ле 76 в страхотно състояние на старо и съм мн. доволен. Ако имах парите бих взел корг тр, или може би ямаха мо, ама ти идват горница на цената. Ако ти попадне такава оферта - граби, ще имаш кинти после и за смарт медиа карти и рам и всичко си идва на мястото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЕXile, на човека може да му трябва "Хитър Петър"- аранжор.

 

Приятел, първо кажи за какво ще използваш свирката, с какво точно се занимаваш, пък тогава ние ще ти дадем съвет, пък може и конкретна оферта...

Митко

Редактирано от mitkosan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз за 2100 лв съм виждал Корг ПА50 - "майката" на аранжорите.

 

 

Не че нещо ама чак пък "майката" на аранжорите....от Корговете Pa1XPro ili PA1XPro Elite са много по луди.Да не говорим за Tyros 2...

 

 

То стана малко :) за което се извинявам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз за 2100 лв съм виждал Корг ПА50 - "майката" на аранжорите.

 

 

Не че нещо ама чак пък "майката" на аранжорите....от Корговете Pa1XPro ili PA1XPro Elite са много по луди.Да не говорим за Tyros 2...

 

 

То стана малко :cheers2: за което се извинявам :)

 

 

добре де - това му е рекламата

поне "дъщерята" :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Yamaha1000 :), значи 2000 лева струва ЯМАХА МО6 в Германия ако имаш човек там (ако си го поръчаш от ТОМАН, може би ще е маааааалко по-скъпо, не съм запознат). В България е 2600 лв. Мисля че Бозов може да ти го продаде и за по-малко, а аз мога да те свържа с човек, който ще ти го достави на гарантирано по-малка сума!!! Това е убийствен синтезатор, мисля, че е най-добрия за парите си - има целия 175!!!! МБ ром на МОТИФ ЕС, плюс ефектите му. Има секвенсер, 64 полифония, същия вид и интерфейс като него. Можеш за посвириш на 88-нотиния му вариант в магазина на ЯМАХА (Динакорд) в Дружба. Просто за тези пари това е най-доброто - много по-добър е от КОРГ Тритон ЛЕ или ТР (Е, от ТР може би не е много, но все пак е по-добър!!!). Това е моя съвет. Иначе, за 2 бона от xxxx можеш да си купиш РОЛАНГ ДЖУНО-Г, който никак не е лош, плюс това има 128 ноти полифония и карти с много качествени експанди - това също е много добър вариант. Все пак отдавам предпочитанието си на Ямаха!

А ако ти трябва "хитър-петър", може би КОРГ ПА50 или някой ПСР на ЯМАХА от по-добрите...

 

За 2000 лева това е - е, пак никак не е малко!!!

 

УСПЕХ!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://rolandus.com/products/productdetail...amp;ParentId=83

-това е истински синтезатор и в България струва 1359 лева :) Има демо - и звуци, и видео... При Бозов не го срещнах обаче :no:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колеги, много се отдалечихме от темата...

Вие, вече не помагате на колегата в неговия избор а си "мерите пишките".

Момчето е събрало 2000 лева и едва ли ще може да извади още 1000, за да си купува нещо друго...

Моля да се спирате на конкретни модели и цени, за да му бъдем максимално полезни.

 

 

а иначе:

Категорично не съм съгласен, че МО6 е "много по-добър" от ЛЕ. Свирил съм и на 2 те серии. Навремето много се двуумях кой от 2 та да си купя.

Препоръчвам на Руснака да иде в Динакорд в Дружба и да му барне клавиатурата (още тук се усеща разликата, говоря за 88 риал кейборд), да посвири и тогава да дава мнения.

Разликата в цената в сравнение МО6- ЛЕ/ МО8 -ЛЕ ПРО Х е пренебрежително малка и сигурно има защо - инструментите са един и същ клас.

Относно ТР серията, ще ми е интересно да науча от някой който има мнение и е свирил, а НЕ просто е чел интервюта има ли разлика, кое как е, и прочее.

Според сухата теория разликата би трябвало да е много малка ЛЕ - ТР (хардуера е идентичен), но мен ме интересува как е на практика.

Митко

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

МИТКО, Свирил съм на всички синтезатори в ДРУЖБА-2 :icon_shithappens:, не случайно давам мнения. ЛЕ-то едвам стъпва на малкия пръст на МО. 175 МБ РОМ и качеството на семплите на МО-то е доста по-голямо от това на ЛЕ-то, което има смешните 32МБ (плюс това МО-то е модел 2006-та, ЛЕ-то....). И дете вижда разликата в уейврома. Старият ми Роланд имаше 64 ром и го продадох за 1000 лева в изрядно състояние. И за пореден път казвам, че не съм пристрастен - КОРГ или ЯМАХА или РОЛАНД - въпрос на вкус и предпочитания. Но от тези два модела - несъмнено по-добър е МО-6 - и звуците му са по-реалистични, и са повече... Съвет към всички - Уейврома е един от ключовите моменти при "РОМплерите" - затова - колкото повече, толкова по-добре.

Редактирано от rusnaka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Руснак, признавам, че си музикант от класа и разбирач, НО не съм съгласен със следните неща:

1. Първо, моето Ле е с 48 меги РОМ , а не с 32

2. РОМ - мъкар и много важен не е 100 процента сърцето на свирката .

МО-то може да има 175 меги но ти сам знаеш, че не всички са заети от уев форми. Голяма част от РОМА служи за да може в нея да се запазват юзерски звуци, МИДИТА, бленди и какво ли още не. Това, че има 175 меги, не значи нищо....

3. Много е важно как е семплиран звука, и как е оптимизиран, може да имаш кристален и перфектен звук с много добре подбран алгоритъм за оптимизация... Доказателство: Тритон Студио и Тритон Екстрим 2005-2006 година модели са с 96 РОМ , по твоята логика те са по зле от МО, а на практика те отнасят, като "куцо пиле домат" дори МОТИФ.

4. Цената в Динакорд на МО и на ЛЕ е еднаква (разликата е под 150 лева), а ТР е по скъп от МО то, това значи ли че ТР е по добър от МО???

5 Ле то е със звуците на Класика, също са добавени нови (Лето е орязан от към семплер и някой ефекти, в смисъл има същия брой ефекти но не може да се прилагат повече от 1 или 2, докато при класика са 5) , нима това прави Класика по лош от МО???

6 В Тритон може да се добавят всякакви звуци (бленди) Мога за заредя звук изкаран от МО, нима няма да го изсвири по същия начин независимо от РОМ-а?

 

Митко

Редактирано от mitkosan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Та какво не трябваше да си мерим??? :recourse: Най-добре колегата Ямаха1000 да каже за какво ще използва синтезатора който търси (както вече миткосан каза) и дали изобщо търси синтезатор или самосвирка, ние се юрнахме да обясняваме предимствата и недостатъците но дали ще му свърши работа това?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично му предложих на човека - КОРГ ПА50, ако е скъпо, може да си вземе дори някакъв GEM - това е за самосвирка. А за синтезатор - доста му писахме.

Няма да пиша повече нищо - само ще пратя 2 линка - от официалните сайтове на КОРГ и ЯМАХА - нека който го интересува прочете годината, параметрите, чуе демата и сам си прецени. В Европа ТРИТОН ЛЕ отдавна не се продава - сигурно вече 3 години... :recourse:))А в България се продава, тъй като тогава не се е продал. И за да не са на загуба, му държат цената - дака е в България... Ако някой може да докаже обратното - нека!

 

Това е последният ми пост в тази тема, щото не искам само да се повтарям.

 

http://korg.com/gear/info.asp?A_PROD_NO=TR...p;category_id=1

 

http://www.yamahasynth.com/products/mo/specifications.html

 

УСПЕХ!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги,

 

интересен спор възникна :D и си викам "Я да добавя и аз некое друго мненийце" та:

 

Корг ТР е най-мизерният синтезатор който съм виждал и на който съм свирил.По лоши и кухи звуци не съм чувал (Извинявам се за дръзките думи)

 

Какво да кажа за Корг Ле освен че един производител държащ на качеството не може да си позволи да пусне МОНО пиана.Само Grand ли там classical piano е стерео.Звукът :) като от ТВ игра nintendo.Тритон Студио същата история и какво от това че може да запишеш ЦД директно.Относно падовете Корг винаги са разцепвали мрака за което Еваларка!Но все пак начинът по който звучи КОРГ е беден ( за моето ухо ) и на моменти ме дразни.O'ASYS е лудница ама чакайте малко да се разберем...тия пари са множко; тежи - мам си джес. За ко ми е да го закотвя в нас.И като му чух "великолепното" 500 мегабайтово пиано пак се спуках от хилеж.Combi mode е страхотна и ти дава много възможности обаче седя пред него и установих че само програмистите дет са го правили може да го управляват.Такава сложнотия не бях виждал.Та да обобщя-КОРГ на мен не ми харесва ама никак.Единствено един приятел дето свири всяка вечер по ресторантите щото е ЦАР има КОРД ПА 1 Х ПРО...е те там седях втрещен от чудесата които правеше...и пак звукът ми беше беден.

 

Няма да забравя 2003 май...седнах пред Ямаха С90.Сложих слушалките и потънах в някакъв нечовешки strings който ме накара да настръхна.В този магазин след седмица докараха МОТИФ ЕС8.Просто забравих че съществуват Коргове там Роланди каквото и да е.Звук та дрънка.По това време МОТИФ ЕС имаше най-големи възможности.И все още е така.Да речем в секвенсера само МОТИФ ЕС има 8 инсърт ефекта за разлика от КОРГ - 5.И много други.Пък излезна и XS.

 

Миткосан: и да се утрепат от оптимизация с 48 меги не могат да докарат звука на 175.А при МОТИФ 175 са си 175 защото Юзърите не заемат от тази памет.

Сравнение между ЛЕ и МО(коет си е МОТИФ ЕС) не може и да има.Разлгедай отново възможностите им.Звуците не ги закачам защото явно на теб ти харесват.

 

За край моето скромно мнение е че все още няма КОРГ който да отвее Ямаха МОТИФ ЕС или XS.

 

И в крайна сметка - свят голям, хора различни (за това е интересно) всеки ползва инстурмент който му е по вкуса.

 

А къде се загуби този който попита за помощ?Нека каже на какво се е спрял.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.