Jump to content
Българският форум за музиканти

За Floyd Rose


SM_TwiZteD

Recommended Posts

Та въпросът е следният как се наглася точно флойд роса. В момента на мойят ибанез от към 4,5,6 струни е доста по повдигнат от колкото при 1,2,3 струни и седи малко на криво \ като гледаш китарата от бриджа към грифа. та не знам това дали е хубаво или не но преди не беше така. Това стана след като една от струните се изпусна от винчетата за настройка на флойда и баланса като че ли се наруши на всичко. Отзад двата винта са на равно завити и не знам дали е добре единият да е повече или по малко от другият. Имам чувството че има яко напрежение и не знам какво да направя за да го изправя . Моля наистина да пишете изчерпателно. Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти. Един въпрос само ти същата струна ли си сложил после или друга по размер? защото ако е същата не би трябвало да има проблем. Но ако е друга то тя изисква различно усилие за опън и е нормално да стане така или поне така си мисля

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еми ако използваш елементарната логика, дадена по рожение на всеки човек ще разбереш как да го нагласиш :) има 2 болта, на които се подпира флойда - те определят съответно и височината на струните. развиваш ги или завиваш в зависимост какво желаеш - да го свалиш или повдигнеш

наклона на самоя флойд се регулира от болтовете на пружините - навий ги така, че да е флойда да е в 1 равнина с тялото :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^^При мен също понякога се налага единият болт да е завит няколко милиметра по-навъте от другия. Виж, ако тази разлика е повече от 6-7 мм, вече може-би не е нормално и има дисбаланс някъде другаде.

 

^Stratocaster, на теб май освен елементарна логика по рождение ти е дадено и нещо, което не се наемам да определя:thumbup:.

Редактирано от sevenstring
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нормално е да е наклонен, като по-ниско да е в посока към тънките струни, защото те трябва да се по-близо до грифа, от колкото дебелите, за да може по-лесно да се свири на тях, а дебелите да не бият по прагчетата, най-общо казано. Затова и долния болт по подразбиране е по-завит от горния (при дебелите струни).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... чакай! Я, уточни за кои болтове става дума, че аз по подразбиране говорех за пружините, а, сега като чета, май става дума за болтовете на самия Флойд. Да не би да ти се е измъкнал флойда от леглото на горния болт???

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

болтовете, които регулират височината на флойда, респективно и екшъна на струните се наричат СТЪДОВЕ - ето за това говорим

 

MVC-014F.JPG

 

долните болтове, които държат пружините служат единствено и само за регулиране ъгъла на флойда спрямо тялото. трябва да е нагласен така, че да е успореден на тялото

knife_edge4.jpg

 

sevenstring - след редакцията изтрих едни писания, които вероятно биха ме докарали до поредната почивка от форума. нямам намерение да ти отговарям на провокациите, може да ми коментираш всеки пост колкото си искаш, не ми пречиш всъщност :)

Редактирано от stratocaster
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Нямаш проблем! Ако си мислиш, че това ти е верния път в живота, следвай си го и успех!

 

P.S. За твое сведение, знам кое са стъдове и кое болтове на пружините. Целта беше да се уточним с човека, който търси помощ, а не ти да ми изнасяш лекция!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еми от горния ти пост не се разбра какво точно имаш впредвид под 'дисбаланс някъде другаде'

няка къде другаде да има :)това да не е баланс/дисбаланс на автомобилни гуми? който е учил по физика листове и макари веднага като погледне един Флойд Роуз веднага ще зацепи за какво става дума и кои от всичките врътки аджеба за какво служат. както и да е......

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така ... понеже ти не мирясваш, ще си позволя и аз още една реплика и, за да не обвиняваш мен в нравоучителност, този път е под формата на цитат от един раздел на Форума, дето се нарича "Правила":"Задължителни: 1. Толерантност и уважение към всички. Тук сме се събрали за да си помагаме, споделяме, учим един от друг и т.н. Нека бъдем толерантни и уважаваме тези, които знаят по-малко от нас и понякога говорят глупости - никой не се е родил научен ;-)

До сега не сме имали такива проблеми и се надявам и да нямаме защото така като гледам всички сме пичове, но за всеки случай реших да обясня."

Аз нямам нищо общо с този текст. Ако имаш проблем с него, адресирай го към musicman.

 

Айде МИР, че не е готино така да се заяждаме тука и да занимаваме хората с глупости:). Прав си, че не ми е работа да те коментирам, няма да го правя повече. ХАУ! :)

 

По темата, която оварварихме:punk_guitar:: "дисбаланс някъде другаде" може да означава например супер тежки струни спрямо височината, на която са настроени, измъкнала се или амортизирана пружина, разхлабена връзка с маховика на тремолото, измънал се стъд, измъкване на тремолото от леглото на стъда ... знам ли какво още? Флойдът все пак не е от най-простите китарни чаркове.

Редактирано от sevenstring
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, както е писал SomeoneElse, нормално е, само че разликата там според мен трябва да е едва забележима (максимум 2 мм. денивелация от 6(7) към 1 струна. И при двете точки трябва да си (почти) на една линия с плоскостта на тялото, както и отзад (откъм настройващите и затягащите винтове на седлата. При теб на кое от двете места е проблемът?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При двата с..... болтове дето са отгоре единия го завих с 1 оборот тоя при 6 струна и горе долу се оправи а тези отзад съм ги изравнил обаче пак се разтройва китарата деееба а преди не беше така

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, сега щом си го оправил, темата отива към проблемите с разстройването на флойда, за което има много писано, а и винаги може да се изговори много. Най-честото решение е смазването на мястото, където флойда се опира на двата стъда, което става като ги обърнеш на половин оборот, смажеш мястото, което се покаже с някаква нетечна смазка (може машинна грес, може и вазелин за устни :greenangel: ) и после ги върнеш отново в изходна позиция. Вече по-сложно става ако са се затъпили ножчетата, на които балансира цялата конструкция, или някакъв друг проблем по самата конструкция на флойда и всичко свързано с него. Друго, за което се сещам е, че ако си със съвсем нови струни нормално е, ако не си ги разтегнал хубаво (докато ги слагаш), да се разстройва, но това ще мине, като се "опнат" добре. Относно струните пък има и друг момент - старите струни също показват тенденция към разстройване, което аз лично не мога да си обясня, но ти го казвам въз основа на личен опит.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

(може машинна грес, може и вазелин за устни :blink: )

 

Зависи кое ще предпочетеш, но все пак вазелина (особено ягодовия) мирише по-приятно :blink::blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.